Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En Çok Dinlenen Pop Şarkıcılarının Nereden Mezun Olduklarını Biliyor musunuz?

Türkiye'nin En Çok Dinlenen Pop Şarkıcılarının Nereden Mezun Olduklarını Biliyor musunuz?

Sultan Kızı
18.03.2021 - 09:45 Son Güncelleme: 18.03.2021 - 11:51

Bazıları beni epey şaşırttı... O kadar alakasız bölümlerde okumuşlar ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demet Akalın

1. Demet Akalın

Gölcük'te doğan Demet Akalın ilköğretim ve lise öğrenimini Gölcük'te bitirdi. Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi'nden mezun oldu. 

İlkokul yıllarında gazeteci ya da öğretmen olma hayalleri kurardı. Ancak üniversiteye gitmedi. Ne yapacağını düşünürken annesinin elinden tutmasıyla soluğu Yaşar Alptekin'in Mankenlik kursunda aldı ve arkası geldi...

2. Serdar Ortaç

2. Serdar Ortaç

İlköğretimini Kocamustafapaşa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesi'nde torna-tesviye bölümünde liseyi bitirdi. Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde başladı. Fakat tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

3. Hande Yener

3. Hande Yener

Kadıköy, İstanbul’da doğan Hande Yener, ortaokul  eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenköy Kız Lisesi’ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi.

Küçük yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapmak için Sezen Aksu’ya ulaşmaya çalıştı ve tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu’yla tanıştı.

4. Tarkan

4. Tarkan

İlköğretimi Almanya'da tamamladıktan sonra 15 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye'ye dönen Tarkan, eğitimine Karamürsel Lisesi'nde devam etti ve oradan mezun oldu.

Babasının desteğiyle küçük yaşlarda Klasik Türk Müziği eğitimi aldı. Müzik eğitimi için İstanbul'a gittikten sonra 1990 ile 1992 yılları arasında Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne devam etti.

1995 yılında New York'a giden sanatçı burada bir yandan albüm çalışmalarına devam ederken bir yandan da New York Baruch Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı.

5. Sezen Aksu

5. Sezen Aksu

Sarayköy, Denizli'de doğan Sezen Aksu, üç yaşındayken ailesinin İzmir'e taşınması sonucunda burada eğitim gördü; İzmir Kız Lisesi'ni tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne devam etti ancak ikinci sınıfta okulu bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Murat Boz

6. Murat Boz

İlk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Zonguldak'ta tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999'da İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandı, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam etti.

7. Gülşen

7. Gülşen

Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Bölümü’ne girdi. Ama 2 yıl okuyabildi. Konservatuvarla eş zamanlı olarak İstanbul’da kulüplerde sahne alıyordu.

8. Kenan Doğulu

8. Kenan Doğulu

Beş yaşındayken konservatuvarın piyano bölümüne birincilikle girdi. Altı sene piyano bölümünde eğitim aldı, hocası Erkan Alpay'dan flüt, Erdem Sökmen'den gitar dersleri aldı. Bu sırada tiyatro eğitimi, çocuk korosunda solistlik, ritmli sazlar öğrenimini de sürdürdü.

Kültür Koleji'nde lise öğrenimini tamamladı. ABD'de, New Hampshire eyaletinde, Hesser College'da “Communication” sertifika programını bitirdi. Ardından L.A. Musicians Institute'da yüksek öğrenimine başladı.

Daha sonra yüksek öğrenimine Türkiye'de, Bilgi Üniversitesi'nde devam etti.

9. Sıla

9. Sıla

İlkokulu Denizli'de okuyan şarkıcı, ortaokul ve lise öğrenimi için İzmir'e anneannesinin yanına yerleşti. Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan derslerine başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile şan ve ses eğitimi üzerine çalıştı.

1998 yılında yüksek öğrenimi için İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı.

10. Murat Dalkılıç

10. Murat Dalkılıç

İlk ve orta öğretimini Kuşadası'nda tamamladı. Lisede piyano eğitimi de alan Murat Dalkılıç, İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden 2012 yılında mezun oldu. Ardından 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema – Televizyon Bölümü'nde master eğitimi almaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hadise

11. Hadise

Ekonomi ve Çağdaş Diller eğitimi aldıktan sonra Belçika'daki Hasselt Üniversitesi-Pazarlama Bölümü'nden mezun oldu.

12. Soner Sarıkabadayı

12. Soner Sarıkabadayı

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini de Mersin’de tamamlayan ünlü şarkıcı, üniversite hayatına Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde devam etti. Müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başladı.

2008 yılında tekrar sınavlara giren Soner Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar Bölümü'nü kazandı ve buradan mezun oldu.

13. Simge Sağın

13. Simge Sağın

Liseyi bitirdikten sonra müzik eğitimi almak isteyince babasının teşvikiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na kaydoldu ve buradaki Ses Eğitimi bölümüne başladı. Üniversitede klasik Türk müziği sanatçıları Alâeddin Yavaşca ve Selahattin İçli dahil olmak üzere çeşitli isimlerden eğitim aldı.

14. Edis

14. Edis

Londra'da doğdu ve İzmir'de büyüdü. Lise ve üniversite yıllarında okul eğitiminin yanı sıra müzik eğitimi de aldı. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşti ve oradan mezun oldu.

15. Ece Seçkin

15. Ece Seçkin

1998 yılında (7 yaşında) girdiği konservatuvar sınavında, piyano bölümünü birincilikle kazandı. Müziğe olan tutkusunun yanı sıra Filiz Coşkuner’den bale dersleri alarak, yaklaşık 8 yıl kadar bale ve dans eğitimlerine devam etti. Lisede de Levent Arslan’dan özel şan dersleri almaya başladı.

2010 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Henüz bildiğimiz kadarıyla mezun olamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Oğuzhan Koç

16. Oğuzhan Koç

8 yaşında Bursa Devlet Konservatuarı hocalarından müzik eğitimi almaya başladı, 16 yaşına kadar devam etti. İlkokul ve ortaokulun ardından Gazi Anadolu Lisesi’ne girdi.

Lise eğitiminden sonra bir yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne devam etti ancak bu bölümde okumak istemediğine karar vererek 2005 yılında İstanbul’a gelerek arkadaşı Eser Yenenler’in yanına yerleşti.

Son olarak İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü'nde okuyan ünlü şarkıcı, sanıyoruz ki henüz bitiremedi...

17. İrem Derici

17. İrem Derici

İlkokula giderken Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünde eğitime başladı, lise bitene kadar devam etti. Işık Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitiren İrem Derici, Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans programına devam ederken O Ses Türkiye macerası başladı.

18. Gökhan Türkmen

Habire Yahşi Lisesi'ni bitirdikten sonra, 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstriyel Yönetim Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyetin ardından 1 yıl kadar şan dersi aldı.

19. Zeynep Bastık

19. Zeynep Bastık

Çocukluk yıllarını anne ve anneannesi ile İzmir’de geçiren Zeynep Bastık, lise eğitimini yarıda bırakıp daha sonra dışarıdan eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi almadı.

20. Sinan Akçıl

20. Sinan Akçıl

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano Bölümü'nde başlayan Sinan Akçıl, eğitimini konservatuarda sürdürdü. 9 yaşında Konservatuarı bırakıp St. Benoit Fansız Lisesi'ne girdi. 

Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Konservatuvar Bölümü okudu ve buradan mezun oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Aleyna Tilki

Bonus: Aleyna Tilki

Sanıyoruz ki hala liseden mezun olamadı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
92
37
27
23
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?