Görüş Bildir
Haberler
Türkiye, Türkmenlere Saldırıyı BM Gündemine Taşıyor

Türkiye, Türkmenlere Saldırıyı BM Gündemine Taşıyor

ATKN
21.11.2015 - 21:43 Son Güncelleme: 23.11.2015 - 14:22

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları sırasında Türkiye sınırında yaşayan Bayırbucak Türkmenlerini hedef aldığını söyleyen Türkiye, konunun Birlieşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde tartışılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'na da bir mektup gönderilerek, BM'nin bir an önce konuyu ele alması talep edildi.

Reuters haber ajansına bilgi veren Başbakanlık kaynakları, Ankara'nın konuyu Güvenlik Konseyi'nde tartışmak istediğini söyledi.

Geçen hafta Rusya Suriye'deki hava operasyonlarına devam ederken, Türkiye'den 'IŞİD değil, Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler hedef alındı' açıklaması gelmiş ve ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı.

Türkmenlere yönelik hava operasyonunun ardından Ankara ve Washington hattında da konu görüşüldü ve olayla ilgili İngiltere de yazılan mektupla bilgilendirildi.

Hatay Valisi: '1500 Türkmen sınırda'

Hatay Valisi: '1500 Türkmen sınırda'

Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada yaklaşık 1500 Türkmen'in sınıra geldiğini ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için tedbirlerini aldıklarını ifade etmişti.

Topaca gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 'Karşı taraf biraz hareketli, bir mücadele de var. Bizim muhtemel bir göçe karşı hazırlığımız var. Yani 'göç olursa ne kadar kişi gelir' diye bunu tespit etmeye çalışıyoruz' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu, Fidan ve Akar'dan bilgi aldı

Davutoğlu, Fidan ve Akar'dan bilgi aldı

Başbakan Davutoğlu, söz konusu saldırılarla ilgili Cumartesi günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü ve son durumla ilgili bilgi aldı.

Ayrıca Davutoğlu'nun MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Başbakanlık Resmi Konutu'na çağırarak, sürecin istihbari boyutuyla ilgili bilgi aldığı ve gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Siniroğlu ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Siniroğlu ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Yetkililer, Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun da Cuma gece yarısından sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i aradığı ve bu görüşmede durumla ilgili değerlendirme yapıldığını belirtti.

Rus tarafıyla da temasın sürdürüldüğü ve konuyla ilgili hassasiyetin net bir şekilde iletildiği kaydedildi.

AA, BBC Türkçe ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
6
3
3
2
0
0