Görüş Bildir
Haberler
Toplumda Yaygın Görülen Bir Mide Sorunu Olan Reflüyü Hayatınızdan Çıkarmanızı Sağlayacak İpuçları

Toplumda Yaygın Görülen Bir Mide Sorunu Olan Reflüyü Hayatınızdan Çıkarmanızı Sağlayacak İpuçları

Elif
31.12.2021 - 09:45

Özellikle yemeklerden sonra midede yanma hissi olarak ortaya çıkan reflü, hem ülkemizde hem de dünya çapında en sık karşılaşılan sindirim sorunların biri. Ancak merak etmeyin, bu ufak olduğu kadar önemli ipuçlarıyla reflü sorununuza bir çare bulmanız mümkün! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemek yedikten sonra başlayan mide yanması olarak bilinen reflü maalesef dünyada milyonlarca insanın günlük hayatını etkileyen epey yaygın bir sorun. Ancak reflüyü yaşamınızdan çıkarmak zor değil!

Reflü sorununuza iyi gelecek bazı önemli ipuçlarını sizler için derledik;

1. Dar kıyafetler giymeyin.

1. Dar kıyafetler giymeyin.

Çoğu insan için güzel kıyafetler giymek bir öncelik olsa da eğer reflüden muzdaripseniz dar kıyafetlerden vazgeçmeniz gerekiyor olabilir. Kan dolaşımında da sorunlar yaratan dar kıyafetler, özellikle kemer ve dar pantolonlar karnınıza baskı yaparak mide yanmanızı daha kötü hale getirir.

2. Yastıksız uyumayın.

2. Yastıksız uyumayın.

Yastıksız uyumak aslında boyun ve omurga sağlığı için önemli olsa da reflü sorunu yaşayanlar için mide yanmasını daha sık görülen bir problem haline getiriyor. Başınızı yüksekte tutacak yastıklar kullanmak reflü probleminize iyi gelecektir.

3. Yemek yedikten sonra uzanmayın.

3. Yemek yedikten sonra uzanmayın.

Güzel bir yemeğin ardından insanlara doğal olarak uyku çöker ve birçoğu çareyi uzanmakta bulur. Ancak uzandığınız an, yediğiniz yiyecekler yemek borusu ve mide arasında sıkışarak yanma hissi yaratır. Yemeklerden sonra dik oturmak ve 2-3 saat uyumamak en iyi çözüm olacaktır.

4. Yemek yerken su içmeyin.

4. Yemek yerken su içmeyin.

Su içmek vücudumuz için yaptığımız en önemli davranışlardan olsa da yemek sırasında su içmemeye özen gösterin. Su haricinde diğer içecekler de mide asidinizi sulandırarak yanmaya sebep olur. Buzlu ya da soğuk su içmeyi sevenler için durum daha vahim; soğuk içecekler kan damarlarının katılaşmasına neden olduğu için sindirimi daha da zorlaştırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fazla kahve tüketmeyin.

5. Fazla kahve tüketmeyin.

Kahvenin sağlığa pek çok yararı olsa da reflüden muzdarip insanların günlük kafein tüketimlerini mutlaka kısıtlamaları gerekir. Eğer özellikle kahve içtikten sonra mide yanmasının arttığını hissediyorsanız azaltmanız gerektiği anlamına gelir.

6. Aşırı uzun ve ağır egzersizler yapmaktan kaçının.

6. Aşırı uzun ve ağır egzersizler yapmaktan kaçının.

Egzersiz sağlımız için en önemli aktivitelerden olsa bile bisiklet sürmek, jimnastik, ağırlık kaldırma gibi belli başlı türlerin reflüyü tetiklediği görülmüştür. Egzersizi tamamen hayatınızdan çıkarmamalısınız tabii ki, sadece daha orta yoğunlukta ve sürede aktiviteler yapmak reflü sorununuza iyi gelecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

en onemli maddeyi yazmamissiniz, yatmadan en az 2-3saat oncesinde bir sey yemeyin. hem reflu icin hemde kilo icin. yatmadan once yenen yemegin enerjisi kulla... Devamını Gör

Yok yok

Ortada bir yangın var. Bu yangın suyla sönecek bir yangın değil , mide yanması bu. Buna karbonatlı karışımla müdahale etmek lazım. Ne yapacak? Ben olsam ne ... Devamını Gör