Görüş Bildir
Haberler
Numan Kurtulmuş: 'O Karenin İçinde Yer Almak İstemezdim'

Numan Kurtulmuş: 'O Karenin İçinde Yer Almak İstemezdim'

Batuhan
21.06.2015 - 16:27 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 19:45

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık soruşturmasında 'yolsuzluk ve rüşvet' suçlamasıyla tutuklanan, ancak bir süre sonra tahliye edilen Reza Zarrab, TİM'in düzenlediği 'İhracatın Şampiyonları' ödüllerinde mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' seçildi. 

Zarrab, ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin elinden aldı. Bakan Zeybekci 'Vicdanen rahatsız olmadım' açıklamasında bulunurken Kurtulmuş ise 'Keşke bize daha önceden kime ödül vereceğimizi söyleselerdi. O karenin içinde yer almak istemezdim' açıklamasında bulundu. Bir basın mensubunun 'Neden rahatsız oldunuz' sorusuna ise yanıt vermemeyi tercih etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TİM'den Reza Zarrab'a ihracat ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende ihracat şampiyonlarına ödülleri verildi.

Mücevher sektöründeki ödülü Volgan Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Zarrab aldı. Zarrab ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı. 

TİM: “Bakanların Zarrab’a ödül vereceklerinden haberi yoktu”

TİM, ödül töreniyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

'Türkiye İhracatçılar Meclisimizin bugün gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu'nda geleneğimiz olduğu üzere ödül töreni yapılmıştır. 2014 yılı ihracat verilerine göre Türkiye geneli ilk 10 firmanın yanı sıra, 26 farklı sektörde faaliyet gösteren ihracatçıların ilk üçüne başarı ödülleri verilmiş, bu şekilde toplam 78 ihracat ödülü sahibini bulmuştur.

Ödül alacak şirketler tamamen resmi kayıtlardaki ihracat performanslarına göre belirlenmektedir. Şirketler ise, adlarına ödül alacak kişileri kendileri bildirmektedir. Sahnede ödül veren Devlet protokolümüz ise kime ödül vereceklerini önceden bilmemektedir ve şirketlere ödül verme amacıyla protokol sırası gözetilerek 3.'ler, 2.'ler ve 1.'ler şeklinde devam eden akışa göre ödülleri takdim etmek üzere sahneye davet edilmektedirler. Bugün de ödüller protokol konuklarımız tarafından bu teamüle uygun şekilde takdim edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den "ödül" açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği törende Rıza Sarraf'ın şirketi Volgam'ın ödül almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, 'Bahsi geçen şirket birinci olmuş. O ana kadar bilmiyorduk, bilseydik ne olurdu bilmiyoruz. Ekonomi Bakanı olarak vicdanen rahatsız olmadım' dedi.

'Önceden söylenseydi o karenin içinde yer almak istemezdim'

'Önceden söylenseydi o karenin içinde yer almak istemezdim'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Rıza Sarraf'a verilen ödülle ilgili konuştu. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Kime ödül vereceğimizi bilmiyorduk. Hayatımda hiç görmediğim yolda görsem tanır mıyım tanımaz mıyım bilmediğim isimle orada oldu bitti ile karşılaştık. Keşke töreni düzenleyenler bize daha önceden kime ödül vereceğimizi söyleselerdi Önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almak istemezdim. Bu fotoğrafın ortaya çıkması herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Keşke bu karenin içerisinde yer almasaydım.'

'Utanılacak bir şey'

'Utanılacak bir şey'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Tanal, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 'Rıza Sarraf'a dün ödül verildi bakanlar tarafından bu konuda neler söylersiniz?' sorusuna Tanal, 'Netice itibariyle o da ayrı bir handikap. O da utanılacak bir şey. Ne söyleyeyim şimdi. Çok kötü bir hadise. Ülkede suçla mücadele eden insanlar cezaevinde ama o şaibeden kurtulamamış olanlar da dışarıda ödüllendiriliyorsa artık söylenecek bir şey yok. Bu olaylar, bu vatandaş, onlarla aynı zamanda birlikte suç işlediklerine ilişkin soruşturma dosyaları vardı. O soruşturma dosyalarında bunlar suç ortağı deniliyordu o da ayrı bir garabet doğrusu.' cevabını verdi.

Temizel 'kuş yemi' hikayesiyle değerlendirdi

Temizel 'kuş yemi' hikayesiyle değerlendirdi

Eski Maliye Bakanı CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel de, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda ismi geçen Reza Zarrab'a 'ihracat şampiyonu' ödülü verilmesine tepki gösterdi.

Temizel, 'Kuş Yemi' hikayesiyle değerlendirdi:

 'Adamın biri gümrükten geçiyormuş, bavulunu sürüye sürüye. 'Ne var' demişler, 'kuş yemi' demiş. 'Aç' demişler, açılmış, içi mücevher ve saat dolu. 'Bu ne' demişler? Valla ben onları kuşların önüne koyacağım, ister yerler, ister yemezler. Bu kadar.' değerlendirmesinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Görülmemesi gereken bir Türkiye fotoğrafı'

'Görülmemesi gereken bir Türkiye fotoğrafı'

Gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 'Bu bir talihsizlik oldu diyelim. Sayın bakanlar da açıklama yaptı. Son ana kadar ödül verecğimizi bilmiyorduk diye. Böyle kritik günlerde buna dikkat edilmesi lazım. Bakan arkadaşların da muhtemelen dahli yoktur. Görülmemesi gereken bir fotoğrafıtı Türkiye'nin' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0