Görüş Bildir
Haberler
Tehlikeli Sualtı Canlıları, Volkanik Detaylar ve Nicesi: Dünya'nın En Tehlikeli 10 Denizini İnceliyoruz

Tehlikeli Sualtı Canlıları, Volkanik Detaylar ve Nicesi: Dünya'nın En Tehlikeli 10 Denizini İnceliyoruz

11.07.2022 - 08:17

Nehirler, göller, plajlar; ferahlatıcı ve rahatlatıcı olabildiği gibi bazen tehlikeli olabiliyor. Dünya üzerinde kristal gibi suları ve büyüleyici güzelliklerinin yanında tehlikeli olması ile bilinen birçok ünlü yer bulunuyor. Bu tehlikelerin bazıları, tabii ki insanlardan bazıları ise doğal olaylardan kaynaklanıyor. Ne kadar cazip görünürse görünsün asla yüzmemeniz gereken bu suların bazılarını sizin için derledik. İşte, o tehlikeli sular!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ganj Nehri / Hindistan

1. Ganj Nehri / Hindistan

Endüstrinin gelişmesi, insan hayatını kolaylaştırdığı gibi bazı olumsuzluklara da neden olabiliyor. Bu duruma örnek olarak Ganj Nehri’ni verebiliriz. Bir zamanlar Himalaya Dağları’ndan gelen kar sularıyla beslenen Ganj Nehri, günümüzde bölgenin sanayileşmesiyle her türlü çöp ve pislikle dolmuş durumda. Bu nedenle dünya üzerinde yüzülmesi en tehlikeli yerlerden biri olarak görülüyor.

2. Samaesan Deliği / Tayland

2. Samaesan Deliği / Tayland

85 metre derinliğindeki Samaesan Deliği, dünyanın en iyi dalış yerlerinden biri. Samaesan’ın tehlikeli görülmesinin nedenleri arasında güçlü akıntıları nedeniyle dalış yapanların kaybolması ve suyun içerisinde çok sayıda petrol tankerinin bulunması bulunuyor. Samaesan Deliği'nde sadece profesyonel ve deneyimli dalgıçların dalış yapmasına izin veriliyor.

3. New Smyrna Plajı / Florida

3. New Smyrna Plajı / Florida

Köpek balığı eşliğinde sörf yapmayı düşünürseniz sizin için ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalar, New Smyrna Plajı'nda 3.5 metre uzunluğunda insanlara saldırmaya hazır hâlde bekleyen köpek balıklarının olduğunu ortaya çıkarmış. 2008 yılında dünyadaki köpek balığı saldırılarının 1/3'inin bu plajda gerçekleştiğini belirtmekte fayda var.

4. Yenisey Nehri / Rusya

4. Yenisey Nehri / Rusya

Bu nehrin tehlikeli olmasının nedeni: radyoaktif kirlilik. Yakınında bulunan Plutonyum Fabrikası, atıklarını yıllarca Yenisey Nehri’ne akıtıyor. Buna rağmen fabrikanın sahipleri, nehrin suyunun temiz olduğunu iddia ediyor. Nehir yakınlarında yaşayan birçok insanda çeşitli kalıtsal hastalıklar, göğüs kanseri, yeni doğan çocuklarda genetik bozukluklara sıkça rastlanması da cabası.

5. Puerto Escondido Plajı / Meksika

5. Puerto Escondido Plajı / Meksika

Puerto Escondido Plajı, dünyanın en büyük dalgalarına sahip olduğu için sörfçüler tarafından tercih ediliyor. Zaman zaman plajda meydana gelen gelgitler, akıntılar ve dev dalgalar; insanların hayatını tehlikeye sokabiliyor. Bu nedenle Puerto Escondido Plajı'na girişler kısıtlı tutuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eagle’s Nest Deliği / Almanya

6. Eagle’s Nest Deliği / Almanya

Dalgıçlığın Everest’i olarak bilinen Eagle’s Nest Deliği, Almanya'da bulunuyor. 94 metre derinliğe sahip olan delik, 1999 yılında çok sayıda dalgıcın ölmesi nedeniyle kapatılmış fakat 2003 yılında tekrar açılmış. Dalış ücreti olarak sadece 3 dolar alınıyor. Ücretin az olması sizi teşvik edebilir ama biz yine de bu deliğe dalmamanızı tavsiye ederiz.

7. Queensland / Avustralya

7. Queensland / Avustralya

Aslında bir bariyer resifi olan Queensland, hayatınızda görebileceğiniz en güzel plajların olduğu doğa harikası bir yer. Aynı zamanda dünyanın en ölümcül yaratıklarını da barındırdığı için oldukça tehlikeli. Burada köpek balıkları, tuzlu su timsahları, kutu denizanası, taş balıkları ve güney mavi halkalı ahtapot gibi hayvanlarla karşılaşabilme olasılığınız çok yüksek. Bu nedenle bölgede birçok uyarı levhası bulunuyor.

8. Kivu Gölü / Ruanda – Demokratik Kongo Cumhuriyeti

8. Kivu Gölü / Ruanda – Demokratik Kongo Cumhuriyeti

Afrika büyük göllerinin bir parçası olan Kivu Gölü, iki ülke arasındaki coğrafi konumu ve kıtanın tarihi açısından önemli bir yere sahip. Bu göl, zaman zaman patlama eğiliminde olduğu için dünyanın en tehlikeli göllerinden biri olarak kabul ediliyor. Gölün patlamasının en büyük nedeni: bölgede bulunan bir yanardağın hareketlerinden etkilenmesi. Patlaması muhtemel bir gölde yüzmeyi ister misiniz?

9. Nyiragongo / Demokratik Kongo Cumhuriyeti

9. Nyiragongo / Demokratik Kongo Cumhuriyeti

Nyiragongo, serinlemek için değil de üşüdüğünüzde ısınmak için ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri. Bu sıcak yüzme delikleri, bütün dünyadaki en büyük lav çukurunun bir parçası olarak kabul görüyor. Buradaki sıcak suları kaplıca gibi düşünmemek gerekiyor. Nyiragongo’da dünyadaki en sıcak yüzme deliklerinden biri bulunuyor. Sıcak yüzme delikleri, sadece lavlar açısından değil aynı zamanda nefes alır almaz boğulmanızı sağlayan birçok toksik maddeyi de barındırıyor. Kaynayarak ölmek istemiyorsanız bu sıcak yüzme deliklerinden uzak durmanız en iyisi.

10. Jacob’s Well Çukuru / ABD

10. Jacob’s Well Çukuru / ABD

ABD'nin Teksas Eyaleti'nde bulunan Jacob’s Well Çukuru, dünyanın en tehlikeli dalış yerlerinden biri. Kristal gibi parlayan suya ve 30 fit derinliğe sahip çukurda birçok dalışın ölümle sonuçlanmış olması bile buranın rağbet görmesine engel değil. Bu çukurun derinliklerinde ise yaşamanın imkânsız olduğu mağaralar olduğu söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
8
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın