Görüş Bildir
Haberler
Aman Aman, Düşman Başına! Milyon Dolarlar da Verseler Gitmek İstemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli 10 Şehri

Aman Aman, Düşman Başına! Milyon Dolarlar da Verseler Gitmek İstemeyeceğiniz Dünyanın En Tehlikeli 10 Şehri

19.05.2022 - 08:00

Herhangi bir şehrin güvenliği hem turistler hem orada yaşayanlar için en önemli kriterler arasında çünkü herkes yaşadığı şehrin sokaklarında dolaşırken kendini huzurlu ve güvende hissetmek ister. Ayrıca tatil planları yaparken yine rahat hareket edeceğimiz yerleri seçmek isteriz. Dünyada bu kriterleri karşılayan birçok şehir mevcut ancak bunun tam aksine öyle şehirler de var ki üstüne para bile verseler oralara adım atmak istemeyeceğinize eminiz. Çünkü bu bölgeler cinayet, uyuşturucu ve terör saldırısı gibi suçların oranları açısından dünyanın en tehlikeli şehirleri arasında yer alıyor. İşte, karşınızda dünyanın en tehlikeli 10 şehri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. San Pedro Sula (Honduras)

1. San Pedro Sula (Honduras)

San Pedro Sula, dünyadaki en tehlikeli şehir olarak biliniyor çünkü bu şehirde her yıl 100 bin kişiden yaklaşık 169'u cinayete kurban gidiyor. Bu verilerle San Pedro Sula, dünyanın cinayet oranı en yüksek şehirleri listesinin başında bulunuyor. Bu yüzden birçok tur şirketi ve kuruluş, turistlere bu şehre gitmemelerini öneriyor.

2. Caracas (Venezuela)

2. Caracas (Venezuela)

Venezuela'nın başkenti Caracas, aslında ülkenin birçok açıdan kalbinin attığı şehir olarak karşımıza çıkıyor fakat şehirde işlenen acımasız cinayetler Caracas'ı dünyanın en tehlikeli şehirleri listesine sokuyor. Kentte her yıl işlenen cinayet oranı, 100 bin kişi başına 99 olarak kayıtlara geçiyor.

3. Peshawar (Pakistan)

3. Peshawar (Pakistan)

Pakistan'da bulunan Peshawar kentinde yaşayan birçok kabile var. Bu kabileler arasında geçen üstünlük mücadeleleri ise Peshawar'ı en tehlikeli şehirlerden biri yapıyor. Bu bölge özellikle şehre gelen yabancılar için hiç güvenli bir yer değil. Şehirde bu konuyla ilgili önlemler alınmaya çalışılsa da kabileler arasında yaşanan silahlı saldırılar ve bombalamalar yüzünden Peshawar, dünyanın en tehlikeli şehirleri arasında yer alıyor.

4. Cali (Kolombiya)

4. Cali (Kolombiya)

Uyuşturucu mafyalarının âdeta esir aldığı Kolombiya'da bulunan Cali, bu durumdan nasibini almış şehirlerden biri. Hem uyuşturucu trafiği hem yılda ortalama 80 cinayet ile tehlikeli bir şehir olarak listemize giriyor. Bu nedenle de Cali daha çok uzun yıllar boyunca turistlerin uğramayacağı bir şehir olmaya devam edecek gibi görünüyor.

5. Maceió (Brezilya)

5. Maceió (Brezilya)

Alagoas eyaletinin başkenti olan Maceió da yüksek suç oranlarıyla dünyanın en tehlikeli şehirleri listesinde yer alıyor. Yıllık 100 bin kişi başına 135 cinayet, kentin ne kadar tehlikeli olduğunu açıklamaya yetiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Acapulco (Meksika)

6. Acapulco (Meksika)

Aslında muhteşem plajlarıyla dünyanın en iyi tatil yerlerinden biri olması gereken Acapulco, baştan başa uyuşturucu mafyalarının eline geçmiş durumda. Öyle ki cennet gibi plajlarda bir avuç turistten başka kimse yok. Bu liman kentinde işlenen cinayetler ve ortalığa bırakılmış cesetler, Acapulco'nun tüm güzelliğini baltalıyor.

7. Distrito Central (Honduras)

7. Distrito Central (Honduras)

Dünyadaki cinayet oranlarına bakıldığı zaman Honduras'taki Distrito Central şehri de listenin üst sıralarında yer alıyor. İşlenen cinayetler ve şiddete yönelik suçlar yüzünden Distrito Central'da yaşamak ve bu bölgeyi ziyaret etmek hiç de güvenli değil.

8. Barquisimeto (Venezuela)

8. Barquisimeto (Venezuela)

Listemizde yine Venezuela'dan bir şehir yer alıyor. Bir milyonu aşkın nüfusuyla çok kalabalık bir şehir olan Barquisimeto'da neredeyse her gün yeni bir cinayet işleniyor. Aslında bölgede birçok üniversitenin yer alması sayesinde eğitim seviyesinin çevre kentlere göre yüksek olduğu şehir, yine de dünyada kimsenin uğramak istemediği en tehlikeli yerlerden biri.

9. Nairobi (Kenya)

9. Nairobi (Kenya)

Doğal güzellikleri ile turistlerin uğrak noktası olması gereken Kenya, maalesef şiddet olaylarının en yoğun yaşandığı ülkelerden biri. Kenya'daki Nairobi şehri ise bu olaylardan nasibini almış durumda. Turistler, özellikle son yıllarda huzur ve güvenlik açısından epey tehlikeli olan kente gitmeyi çok tercih etmiyor. Geceleri kadınların sokaklarda dolaşması da oldukça tehlikeli. Bunun yanı sıra Nairobi'de yaşayan kişiler, zaman zaman El-Şebab militanları tarafından tehdit ediliyor.

10. Karaçi (Pakistan)

10. Karaçi (Pakistan)

Hint Okyanusu kıyısında yer alan ve kalabalık bir nüfusa sahip olan Karaçi de sık sık tekrarlanan terör saldırılarıyla gündemde olan bir şehir. Yaşanan bu olaylar da Pakistan'daki bu şehri dünyanın en tehlikeli kentleri arasına sokuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
11
9
8
7
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?