Görüş Bildir
Haberler
İtalya'ya Giden Herkesin Mutlaka Görmesi Gereken Yerler

İtalya'ya Giden Herkesin Mutlaka Görmesi Gereken Yerler

04.05.2022 - 08:30

Tarihi, kültürü, konumu ve doğal güzellikleri bakımından İtalya son derece önemli. Ülkenin bu özellikleri gezilecek yer açısından zengin alternatifler sunuyor. İtalya sınırları içinde yer alan gezilecek yerlerin kayda değer kısmı dünyaca ünlü ve herkes tarafından merak ediliyor. Gelin, İtalya'ya giden herkesin mutlaka görmesi gereken yerleri birlikte keşfedelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Venedik

1. Venedik

Listemiz klasikleşmiş yer olan Venedik ile başlıyor. Sokakları romantizm, tarih ve sanat dolu olan kent, herkesin bildiği gibi meşhur su kanallarına ve renkli gondollara sahip. 118 adasıyla masalsı atmosfer barındıran Venedik, ziyaretçilere sadece gondol yolculuğu vadetmiyor. Venedik'te Çan Kulesi, Rialto Köprüsü, Accademia Galerisi, San Marco Kilisesi ve Doge Sarayı'nı gezebilirsiniz. Ayrıca Murano Adası'na gidip cam ustalarının muazzam el işçiliğine tanık olabilirsiniz.

2. Como Gölü

2. Como Gölü

İtalya'nın en büyük üçüncü gölü olan Como Gölü, Akdeniz bitki örtüsünün hâkim olduğu yeşil ile serin mavi suların buluştuğu nokta. Lombardiya kıyılarında bulunan Como Gölü, Roma Dönemi'nden beri aristokrat ailelerin gözde mekânları arasında bulunuyor. Dünyaya yayılan üne sahip olan Como Gölü'ne Milano'dan kısa tren yolculuğu ile ulaşmak mümkün.

3. Pompei Antik Kenti

3. Pompei Antik Kenti

Dönemin Roma İmparatorluğu'nun kent yaşamı hakkında bize kesitler sunan Pompei Antik Kenti, İtalya'nın en önemli bölgelerin biri. Sahip olduğu önem bakımından bu kent UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer alıyor. Tesadüf ile keşfedilen Pompei, Napoli yakınlarında Campania bölgesinde bulunuyor. Pompei, önemi ve dokusuyla her yıl dünyanın birçok noktasından ziyaretçi çekmeyi başarıyor.

4. Pisa Kulesi

4. Pisa Kulesi

Pisa Kulesi, İtalya'nın sembol yapıları arasında bulunuyor. Piazza dei Miracoli meydanında bulunan kulenin yapımı 1063-1090 yılları arasında tamamlanmış. Pisa Kulesi 56 metre yüksekliğinde olup kulenin en tepe noktasına 294 basamaktan oluşan merdivenle çıkılıyor. Normal şartlar altında düz zemine inşa edilen kule, üzerinde yer aldığı toprağın elverişsiz olması nedeniyle zamanla eğilmiş ve bugünkü hâline gelmiştir.

5. Pantheon Tapınağı

5. Pantheon Tapınağı

Pantheon, 'Tüm tanrıların tapınağı' anlamına gelir. Pantheon Tapınağı, sadece İtalya'nın değil aynı zamanda dünyanın da en iyi şekilde korunmuş yapıları arasında yer alıyor. Tapınağın en önemli özelliklerinden birisi, dünyanın ilk kubbe şeklindeki tavana sahip yapısı olması. Etkileyici atmosferi bulunan Pantheon Tapınağı, M.S. 126 yılında inşa edilmiş olsa da klasik yapısını muhafaza etmeyi günümüzde de başarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Villa San Michele

6. Villa San Michele

Villa San Michele, Capri'nin eşsiz atmosferine ve büyüsüne kendini kaptıran Axel Munthe tarafından yapılan görkemli bir yapı. Yunan tapınaklarını andıran Villa San Michele, evini sfenksler, büstler ve sütunlar ile dizayn etti. 56 yılını bu harika adada geçiren Axel Muthe, evini Villa San Michele'i de Capri'nin benzersiz manzarasına karşı konumlandırdı.

7. Kolezyum

7. Kolezyum

Sırada dünyaca ünlü gladyatör mekânı olan yapı var: Kolezyum! Antik Roma'nın bu görkemli amfi tiyatrosu, Roma'nın tam kalbinde yer alıyor. M.S. 80 yılında gladyatörlerin savaş arenası olan Kolezyum, günümüzde hem İtalya'nın hem de Roma'nın sembol yapılarından biri. Sadece bu nedenle bile gidip görmeye değer. Dokusuyla sizi büyük tarih yolculuğuna çıkaracağından da eminiz.

8. Sorrento

8. Sorrento

Küçük, şirin ama bir o kadar da destansı sahil kasabası olan Sorrento aynı zamanda limon ağaçlarıyla meşhur. Sorrento'nun limon kokusuyla dolu sokakları, İtalya'nın en güzel sahil kıyılarından birine çıkıyor. Campania Bölgesi'ne bağlı bir komün olan Sorrento, Capri Adası, Napoli Körfezi ve Vezüv Yanardağı'na karşı konumlanıyor.

9. Capri Adası

9. Capri Adası

Antik Roma'dan beri İtalya'daki yerleşim yerlerinden biri olan Capri Adası, âdeta peri masallarından fırlamış gibi. Akdeniz'in serin ve mavi sularında konumlanan ada, turistler için gezilecek birçok alternatif de sunuyor. Antik Roma'dan kalma patikalar, mağaralar ve ünlü kayalıklar Capri Adası'nda sizleri bekliyor. Capri Adası'nın ışıltılı ve renkli sokaklarında gezmeyi de ihmal etmeyin.

10. Cinque Terre

10. Cinque Terre

İtalya'nın Ligurya bölgesinde yer alan Cinque Terre, 5 köyden oluşuyor. Akdeniz'e bakan kayalıklarda konumlanan renkli evleriyle meşhur Cinque Terre, benzersiz doğal güzellikler ile süslü. Cinque Terre'nin şahane değerlerine masmavi Akdeniz suları ve leziz deniz mahsulleri eşlik ediyor. Cinque Terre aynı zamanda UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alıyor. Yolunuz Ligurya'ya düşerse mutlaka buraya şans vermelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ümit Mustafa

Bence az bile yazılmış gibi italya belkide yaşayacağım en tercih edilebilir ülkelerden ilkidir. Gördüğüm kadarıyla insanı doğası bizim ülkemizin benzer olara... Devamını Gör

Srf Jftc

hemen google mapsa giriyorum ve bir bir goruyorum hepsini .. daha fiziksel bir gidis gelecek 9862 yilda pek mumkun gorunmuyor .. ha bu arada bilmem bilirmisi... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Kesinlikle görülmeli.