Görüş Bildir
Haberler
Belki de Hayatınızda İlk Kez Göreceğiniz ve Varlığına İnanamakta Zorlanacağınız Yerler

Belki de Hayatınızda İlk Kez Göreceğiniz ve Varlığına İnanamakta Zorlanacağınız Yerler

03.05.2022 - 15:15

Bilim ne kadar ilerlerse ilerlesin dünya üzerinde nasıl oluştuğuna dair net bilgiye varamadığımız yerler çok fazla. Olağanüstü görüntüler, açıklanamayan gizemli oluşumlar ve çok daha nicesi evrenin sırlarına şahit olmamızı sağlıyor. Gelin, açıklanamayan eşsiz doğaüstü güzelliklerin birkaç tanesine birlikte göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kerala Tufanı'ndan sonra ikiye bölünen deniz.

1. Kerala Tufanı'ndan sonra ikiye bölünen deniz.

Kerala'nın Malappuram Bölgesi'ndeki Ponnani sakinleri, yaşanan son sel nedeniyle suların çekilmesinden sonra hoş bir sürpriz ile karşılaştılar. Sahil boyunca uzanan ada benzeri yeni bir yapı ortaya çıktı. Yarım kilometreyi aşan dar kum şeridi, denizi tam anlamıyla ikiye böldü. Olağanüstü yapının oluşum nedeni tam olarak belli olmasa da birçok kişi Bharathappuzha'dan süpürülen ve Ponnani'de biriken kumun ada görünümüne neden olabileceğine inanıyor. Kum şeridi, denizin içine giren ve tüm şerit boyunca yürüyen Ponnani Plajı'na birçok turisti çekiyor. Yine de dikkat etmekte fayda var: yüksek gelgit durumunda kum şeridinin yıkanabileceği uyarısı söz konusu.

2. Su altı şelalesi.

2. Su altı şelalesi.

Sırada, seyahat tutkunlarını şaşırtacak büyüleyici bir yer var: Hint Okyanusu'nda yer alan tropik Mauritius Adası. Adaya daha önce hiç rastlamadıysanız esas olarak soyu tükenmiş Dodo kuşunun evi olarak bilindiğini söyleyelim. Günümüzde ise büyüleyici özelliği olan su altı şelalesiyle kendinden söz ettiriyor. Aslında yapı, bildiğimiz anlamda şelale değil. Mauritius kıyılarından okyanus akıntılarıyla çekilen kum nedeniyle görünen bir yanılsama. Yıl boyunca adayı görebilir, adada yüzebilir ve hatta güvenli olarak sörf yapabilirsiniz.

3. Kaynayan nehir.

3. Kaynayan nehir.

Amazon'un derinliklerinde 6,5 km uzunluğundaki nehir soğuk akıntıyla başlıyor ve sıcaklığı 91 dereceye kadar çıkabiliyor. Ortaya çıkan ilginç sıcaklık farkının nedeniyle ilgili farklı teoriler var. Kâşif ve jeofizikçi Andres Ruzo'ya göre nehir yanardağ tarafından besleniyor. Fakat nehre en yakın yanardağ 750 km uzakta yer alıyor. Diğer teori ise fay hatlarından sızan sıcak suların olabileceği yönünde. Böylece nehir, dünyada eşi benzeri olmayan jeotermal sistem hâline geliyor. Bölgede Şaman inanca sahip iki farklı topluluk yaşıyor ve onlar nehrin mistik güce sahip olduğuna inanıyorlar. Sadece güçlü Şamanlar nehre kadar ilerleyebiliyor.

4. Yakutistan.

4. Yakutistan.

Rusya topraklarının beşte birini kaplayan devasa bölgede yıllık ortalama sıcaklık -55°C. Dünyanın en ekstrem iklimlerinden birine sahip bölgede başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biri, yolda aracınızın bozulması olabilir. Yardım gelene kadar soğuktan ölme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz! Bu denli güçlü soğuğa rağmen bazı ebeveynler, çocuklarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için onları dondurucu suya sokuyorlar. Ne dersiniz, siz iddialı soğukluğu hissetmek için Yakutistan'a gider misiniz?

5. Taşa çeviren kuyu.

5. Taşa çeviren kuyu.

North Yorkshire'da yer alan Petrifying kuyusundan aşağı akan suya bıraktığınız her şey 3-5 ay arasında taşa dönüşüyor. Eski zamanlardaki inanışlardan birine göre uçurumun bir cadı tarafından lanetlendiğine inanılmış. Günümüzde ise bilim insanlarının açıklaması elbette farklı: Buradaki su yüksek miktarda mineral içerdiği için mağaralarda oluşan damlalar zamanla her şeyi taş gibi kaskatı ediyor. Şimdilerde birçok turist anı kalması için çeşitli eşyalarını gelip buraya bırakıyor. Siz hangi eşyanızı aşağı doğru bırakırdınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nabimya'nın daireleri.

6. Nabimya'nın daireleri.

Namibya'da binlerce kilometrekarelik bir alanda meydana gelen Stipagrostis otlarıyla çevrili, düzenli büyüklükte ve aralıklı çıplak daireler dikkat çekiyor. Dairelerin çapları 3-80 metre arasında değişebiliyor. Kökenleri, şekilleri, kalıcılıkları ve düzenliliklerini açıklayan oluşumlar hâlâ tartışılıyor. Bitki örtüsü halkalarının oluşumu için hipotezlerden biri ise merkezdeki klonal büyümeye ve geri dönüş yoluyla tek çim bitkisinin merkezkaç genişlemesine dayandırılıyor. Görenlere İşaretler filmini hatırlatan dairelerin içinde hiçbir ürün yetişmiyor.

7. Şeytan ibriği.

7. Şeytan ibriği.

Minnesota'da bulunan The Devil's Kettle isimli şelale de bilimin açıklayamadığı olaylar arasında yer alıyor. Brule Nehri boyunca su iki farklı yola ayrılıyor. Kollardan biri nehre akmaya devam ederken diğer kolun ise nereye gittiği hakkında kimsenin fikri yok. Bilim insanları ibriğe boya dökerek renklenen bölgelerden yolu bulmayı amaçlamışlar fakat sonuç başarısız olmuş. Daha sonra pinpon toplarına ufak notlar yazarak bırakmışlar ve onlar da iz bırakmadan kaybolmuş. Bu mistik yeri görmek sizin için kesinlikle ilginç deneyimlerden birisi olacak!

8. Yıldız denizi.

8. Yıldız denizi.

Vaadhoo Adası Maldivler'in gözde adalarından biri. Turistlerin en çok ilgisini çeken kısmı ise hava karardığında denizde görülen boncuk şeklinde mavi renkli dalgalar. Her dalga hareketinde ateş rengi algler suyun altındaki oksijen ile tepkimeye giriyor ve neon renkli görsel şölen açığa çıkıyor. Deniz, yıldızlardan oluşmuş gibi gözüktüğü için görenler kendini peri masalında hissediyor. Büyüleyici yıldız denizinin, ziyaretçilerini bambaşka diyarlara götüreceğinden eminiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
30
12
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Harika manzaralar... 😍😍😍

Puplic agent

Şehir dışına çıkamıyoruz oraya nasıl gidicez