Görüş Bildir
Haberler
TBMM'nin Yeni Başkanı Numan Kurtulmuş

TBMM'nin Yeni Başkanı Numan Kurtulmuş

Emre Ordu
07.06.2023 - 19:01 Son Güncelleme: 07.06.2023 - 19:15

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada AK Partili Numan Kurtulmuş yeni Meclis Başkanı seçildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay yeni Meclis Başkanı olabilmek için yarıştı. 

Seçiminin ilk iki turunda adayladan hiçbiri seçilebilmek için gereken üye tamsayısının üçte biri olan 400 oya ulaşamadı.

İlk turda AK Partili Numan Kurtulmuş 317, CHP'li Tekin Bingöl 131,  YSP'li Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Partili Cihan Paçacı 42, DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu 16, Gelecek Partili Serap Yazıcı Özbudun 20, TİP'li Can Atalay 3 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.

İkinci turda da sonuç değişmedi

İkinci turda da sonuç değişmedi

İkinci tur oylamada AK Partili Numan Kurtulmuş 321, CHP'li Tekin Bingöl 131, YSP'li Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Partili Cihan Paçacı 41, DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu 15, Gelecek Partili Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun 21, TİP'l, Şerafettin Can Atalay 3 oy aldı. 3 oy da geçersiz sayıldı.

İkinci turda da adaylardan hiçbirinin seçilmek için yeterli olan oya ulaşamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi. İkinci tur oylamanın ardından Özbudun ve Yeneroğlu adaylıktan çekildi.

Kurtulmuş üçüncü tur oylamada seçildi

Kurtulmuş üçüncü tur oylamada seçildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üçüncü turda AK Partili Numan Kurtulmuş, 321 oy alarak salt çoğunluğa ulaştı. Böylece yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
5
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kayra han

Lan mhp bari yalandan burada kendi adayını çıkarsaydı be adamlar akp ne derse ona uyuyor. Mhpyi kapatın da tamamen akpye bağlayın, böyle bağımsız bir siyasi ... Devamını Gör

Bozkurt

Tabanı da MHP'den bağımsız olarak Tayyip Erdoğancıdır. Sinan Oğan gündeme geldiğinde ortak görüş MHP'nin başına geçeceği. Yalnız Devlet Bahçeli ve MHP'li vek... Devamını Gör

Asteria

AY BEN ŞOK!!!!

Bozkurt

TL değer kaybında rekor kırarken buna şükreden siyasetçiyi meclis başkanı yapmak çok manidar olmuş.