Görüş Bildir
Haberler
Tarihin Tozlu Sayfaları Açılsın: Ultra Lüks Hayat Standartlarıyla Eğlence ve Zevk Düşkünü Olan Krallar

Tarihin Tozlu Sayfaları Açılsın: Ultra Lüks Hayat Standartlarıyla Eğlence ve Zevk Düşkünü Olan Krallar

esma çetin
24.04.2022 - 09:30

Tarihin eğlence ve zevk düşkünü kralları kimmiş gelin birlikte öğrenelim! Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://guildedesbrumes.com/5-kings-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nero

1. Nero

Roma İmparatorluğu'nun beşinci ve en kötü şöhretli imparatoru olan Nero, milattan sonra 54 yılında kendisi henüz 17 yaşındayken hüküm sürmeye başladı. İmparator olmak için de kendisine komplo kurduklarını düşündüğü için annesini ve eşini öldürdü. Siyasi cinayetlerinin yanı sıra zevk ve sanata düşkün olan Nero, kalabalıklar önünde müzik ve drama gösterileri yaptı ve arkadaşlarıyla birlikte şiir yazdıkları bir edebiyat kulübü kurdu. 

Şehri yakmasının ardından Nero, hristiyanları suçladı ve oldukça barbar yöntemlerle birçok hristiyanı öldürdü. Bazı insanları canlı canlı yaktı, bazılarını hayvanların önüne attı ve bazılarına da çarmıha gerdi. Yangından sonra kendisine yeni bir saray yaptırmak için vergileri arttırdı. Yaptırdığı sarayı ise kıymetli taşlar, mozaikler ve resimlerden oluşuyordu. Senatör Gaius Julius Vindex'in isyanından sonra Nero, Roma'dan kovuldu ve kısa süre sonra da vefat etti.

2. 8. Henry

2. 8. Henry

Birleşik Krallık'ın en ünlü krallarından biri şüphesiz ki, lüks ve zevk düşkünü olarak bilinen 8.Henry. 1509 yılında babasının ölümünün ardından 8. Henry, sarayı kendi mutluluk merkezi haline getirdi. Avlanmayı, tenis oynamayı eve arkadaşlarıyla akşam yemekleri seven Kral, boğazına da oldukça düşkündü. 

Şehvet düşkünü olan 8. Henry, hükmettiği süre boyunca altı kez evlendi ve birçok metresi oldu. Bu kadar partnerinin olmasına rağmen 8.Henry'nin sadece bir erkek varisi vardı. Kralın boğazına düşkün olduğunu söylemiştik. Tam olarak bu sebepten dolayı da hüküm sürdüğü dönemin sonlarına doğru aşırı kiloluydu ve 55 yaşında vefat etti. 8. Henry o kadar şişmandı ki cenaze töreninde tabutu çatladı!

3. 14. Louis

3. 14. Louis

Dünya tarihinin en uzun süre tahtta kalan kralı 14. Louis, 1643 yılında 4 yaşındayken Fransa'nın kralı oldu ve 72 yıl hüküm sürdü. Günümüzde Fransa'nın sembolleri haline gelen Versailles Sarayı, 14. Louis'in hüküm sürdüğü dönemde yapıldı. Sarayın inşasında 30,000 işçi çalıştı. Lüks daireleri, el dokuma halıları, tabloları, bronz ve mermer vazoları, ipek sandalyeleri, kristal avizeleri, gümüş tahtı ve hektarlarca genişliğindeki bahçesiyle Versailles Sarayı, lüks kelimesinin sözlükteki karşılığı diyebiliriz. 

Bu saray ayrıca eğlence ve festivallerinde de merkezi haline geldi. Şarkıcılar, oyun yazarları, ressamlar, müzisyenler ve Fransız asilleri Versailles Sarayı'nın davetlileriydi. Davetli isimlerden birçoğu da ilerleyen zamanlarda sarayda yaşamaya başladılar ve kralla birlikte birçok balo, festival, konser, opera ve tiyatro performanslarının tadını çıkardılar. 14. Louis, 72 yaşında sarayında vefat etti.

4. 7. Edward

4. 7. Edward

Kraliçe Elizabeth ve Prens Albert'ın en büyük oğlu olan 7. Edward, 1901 yılında Britanya'nın kralı oldu. Çocukluğundan beri oldukça agresif olan 7. Edward, akademik çalışmalardan nefret ediyordu. Büyüdükçe de gaddar tavrından hiçbir şey kaybetmeyen 7. Edward, sigara içmeyi, avlanmayı, kumar oynamayı, içki içmeyi ve yemek yemeyi oldukça seviyordu. 

Yaşamı boyunca da aşk hayatı konusunda birçok skandala karışmıştır. Londra'daki Cavendish Hotel'in daimi müşterisi olan 7. Edward, otel odasında birçok seks işçisiyle birlikte olmuştur ve eşini birçok kez aldatmıştı. Çok saygı duyulan bir insan olmasa da 7. Edward'ın renkli yaşamı, Britanya halkında oldukça popülerdi. 7. Edward'ın tahta kaldığı süreye 'Edward Dönemi' deniliyordu.

5. Kral Farouk

5. Kral Farouk

Çocuksu tavırları yüzünden tarihin en kötü kralı olarak bilinen Kral Farouk, 1936 yılında Mısır'da tahta geçmiştir. Arabalara, kumara, yeme ve içmeye bir servet harcayan Kral Farouk'un aşk hayatı da oldukça çalkantılıydı. Kral Farouk, yüzlerce kadınla birlikte olduğunu iddia etmişti. Kendisiyle birlikte olmak istemeyen kadınları da ya kaçırmış ya da şantaj yapmıştı. 

Yüklü serveti olmasına rağmen kleptoman olan Kral Farouk, cüzdan, çakmak ve mücevher çalıyordu. Hatta bir resepsiyonda Winston Churhcill'ın saatini bile çalmış. 1952 yılından görevden alınan ve sürgün edilen Kral Farouk, lüks hayatının geri kalanına İtalya'da devam etti ve 1965 yılında vefat etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Kıroğlu

4 yaşında tahta geçip 72 yaşında vefat edip 72 yıl tahtta kalan kral. Benim matematiğim yetmedi, editör sen nasıl hesapladın acaba...

muzlu.kek

Hayır 4 yaşında tahta geçip 72 yıl hüküm sürmüş yani 76 yaşında ölmüş nerenle okuyosun