Görüş Bildir
Haberler
Sur Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sur Şehitleri Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen 5 askerden 4'ü memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Gümüşhane'ye gönderilen Teğmen Recep Erdoğan'ın cenazesi ise yarın defnedilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit Uzman Çavuş Şerbetçi Hatay'da uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Şerbetçi Hatay'da uğurlandı

Sur ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi (27), memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şerbetçi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, merkez Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Antakya Mezarlık Kompleksine getirildi.

Burada yapılan törene bazı milletvekilleri, Hatay Valisi Ercan Topaca, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şerbetçi'nin cenazesi, ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Antakya Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Bulak, Şereflikoçhisar'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Bulak, Şereflikoçhisar'da son yolculuğuna uğurlandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak da memleketi Şereflikoçhisar'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Bulak'ın naaşı, Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törenin ardından Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesindeki baba evine getirildi.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, tekbirler ve dualar eşliğinde Şerefiye Camii'ne götürüldü. 

Şerefiye Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Bulak'ın cenazesi, Şereflikoçhisar Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Atmaca Yozgat'ta defnedildi

Şehit Atmaca Yozgat'ta defnedildi

Operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Nusrat Atmaca'nın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Aşağı Cumafakılı köyünde toprağa verildi.

Atmaca’nın cenazesi, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara’ya, oradan da helikopterle Sorgun’a getirildi.

Şehit Atmaca için Belediye Meydanı’nda düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehidin babası Osman Atmaca, Kaymakam Ali Arslantaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci’nin desteğiyle tören alanına geldi. 

Atmaca'nın annesi Fadime ve eşi Rumeysa ile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Fenalık geçiren Fadime Atmaca, yakınlarının desteğiyle tabutun yanından uzaklaştırıldı. 

Törende, şehit Astsubay Atmaca’nın öz geçmişinin okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Hasan Görer de cenaze namazını kıldırdı. 

Şehit Astsubay Atmaca’nın cenazesi, törenin ardından dualar eşliğinde Aşağı Cumafakılı köyünde defnedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit Jandarma Uzman Şimşek de Yozgat'ta uğurlandı

Şehit Jandarma Uzman Şimşek de Yozgat'ta uğurlandı

25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek de Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde toprağa verildi.

Helikopterle Aydıncık ilçesinde getirilen 6 ay önce göreve başlayan Şehit Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in cenazesi, baba evine götürülüp helallik alındıktan sonra Aydıncık Merkez Camii'ne getirilerek tören düzenlendi. Cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Yusuf Başer, Vali Vekili Yavuz Güner, askeri erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şanlıurfa'da görevli olan Uzman Çavuş Bekir Şimşek, geçici görevle buradan Silopi'ye, ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderildi. Şehit Uzman Çavuş Şimşek'in cenaze namazı öncesi, şehidin annesi Satı Şimşek ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in cenazesi ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra Aydıncık İlçe Mezarlığında toprağa verildi.

Şehit Teğmen Erdoğan’ın cenazesi Gümüşhane'ye gönderildi

Şehit Teğmen Erdoğan’ın cenazesi Gümüşhane'ye gönderildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sur'da şehit düşen 25 yaşındaki Teğmen Recep Erdoğan’ın cenazesi memleketi Gümüşhane'ye gönderildi. 

Diyarbakır’dan askeri uçakla saat 15.15'de Trabzon Havalimanı’na getirilen cenazeyi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcioglu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, baba Vahittin ve anne Mecnun Erdoğan ile kardeşleri, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş karşıladı.  

Karşılama töreninde ayakta durmakta zorluk çeken şehit annesi Mecnun Erdoğan’a Türk bayrağı açan yakınları sarılarak teskin etmeye çalıştı. Şehit Teğmen Erdoğan’ın cenazesinin memleketi Gümüşhane'ye götürülmek için cenaze aracına konulmasının ardından baba Vahittin Erdoğan teröre tepki göstererek, “Vatan sağ olsun. Bir daha böyle şehit haberi gelmez inşallah. Benim çocuğun son şehidimiz olsun. Ağlamayın. Vatanımız sağ olsun. Bin tane evladım vatana feda olsun” dedi.

Şehit teğmen Erdoğan’ın cenazesi yarın Gümüşhane’de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın