Görüş Bildir
Haberler
Süper Lig'in En Çok Konuşulan Takımı Fenerbahçe

Süper Lig'in En Çok Konuşulan Takımı Fenerbahçe

Enver K.
05.05.2015 - 14:18
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için spor haberlerini analiz eden Medya Takip Merkezi (MTM), spor gündemine göre spor dünyası 2015 Nisan ayında hareketli günler geçirdi.

Şike davası tekrar gündeme gelirken, Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırı spor kamuoyunun gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Spor Toto Süper Lig’de kıyasıya şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ve Galatasaray gündemi belirleyen kulüpler olurken Bursaspor maçında attığı golle Fenerbahçe’ye büyük avantaj kazandırmasına rağmen sezon sonunda İstanbul’dan ayrılması gündeme gelen Hollandalı yıldız Dirk Kuyt futbolcular arasında en çok konuşulan isim oldu.

MTM Medya Takip Merkezi, Nisan ayında spor dünyasında yaşanan gelişmeleri TSYD için mercek altına aldı. Spor TOTO Süper Lig’in 26. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe takım otobüsü Trabzon- Rize yolunda

silahlı saldırıya uğradı. Saldırı spor kamuoyunun gündemini belirlerken ligler bir hafta tatil edildi. Ziraat Türkiye kupası ilk maçında Bursaspor’la karşılaşan sarı – lacivertli yıldızlara bir grup Bursasporlu taraftar meşaleli ve pet şişeli saldırı gerçekleştirdi.

Spor kamuoyunun Nisan gündemi

Spor kamuoyunun Nisan gündemi

Spor Toto Süperlig’de Galatasaray’ı yenerek zirveye oturan Fenerbahçe, uğradığı saldırılar nedeniyle 102 bin 766 haberle medyada en çok konuşulan kulüp olurken onu 68 bin 337 haberle Galatasaray izledi. Trabzonspor’un 3. Sırada yer aldığı listede sırasıyla Beşiktaş ve Bursaspor gündemin en popüler kulüpleri oldu.

En popüler başkan Aziz Yıldırım

En popüler başkan Aziz Yıldırım

Spor gündemini belirleyen isimler arasında olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım zirvede kalmaya devam ediyor. 10 bini aşan habere konu olan Yıldırım’ı, 6 bini aşan haberle Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu listenin ikinci sırasında takip etti. Listenin üçüncü sırasında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 5 bin 334 haberle yerini aldı. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı 4 bin 396 adet haberle dördüncü sıraya yerleşti. Spor kamuoyunun en popüler takımlarında biri olan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ise 3 bin 217 haberle en sessiz başkanlar arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı-Lacivert ’in Kartal’ı zirvede..

Sarı-Lacivert ’in Kartal’ı zirvede..

Sezon içinde yaşadıklarıyla zor günler geçiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal medyada en çok konuşulan teknik direktörler arasında ilk sırada yerini aldı. İkinci sırada Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yer alırken; geçen ay listenin ilk sırasında yer alan Slaven Bilic ise Nisan ayında listenin üçüncü sırasında yer aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 10 bin 78 haberle dördüncü sırada yer alırken, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 8 bin 869 haberle listenin sonunda yer aldı.

Nisan ayında en popüler futbolcular arasında geçtiğimiz günlerde ülkesine döneceğini açıklayan Fenerbahçe oyuncusu Dirk Kuyt 9 bin 178 haberle listenin ilk sırasında yerini aldı.

Fransa’nın en zengin kulübü olan Paris Saint Germain’in Galatasaray’ın yıldızı Wesley Sneijder’e talip olması haberleriyle spor dünyasında isminden söz ettiren Sneijder, 8 bini aşan haberle listenin ikinci sırasını takip etti.

Beşiktaş’ta sıkıntılı günler geçiren Demba Ba, adalesindeki problemin düzelmemesi durumunda Trabzonspor maçında  olmayacağı ile ilgili haberleriyle listenin üçüncü sırasında adından söz ettirdi.

Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Emmanuel Emenike, geçtiğimiz ay başarısız futbolu ve kendisini protesto eden taraftarları protesto ederek sahayı terk etmek istediği için en çok konuşulan  futbolcu olmuştu. Emenike bu kez başarılı futbolu ve kupa maçında ilk  golünü atmasıyla listenin dördüncü sırasında yerini aldı.

Sıralamanın arasında Arena’da Gaziantepspor maçında kaçırdığı gollerle adından söz ettiren Türk futbolcu Burak Yılmaz 6 bin 49 haberle yedinci sırada yerini aldı. Gaziantepspor’u 1-0 yenen Galatasaray maçı sonunda Hakan Balta’nın gol atmasıyla Yılmaz’ın Balta’ya Hayatımı kurtardın. O golü atmasaydın kendime gelemezdim sözleri medyaya yansıyan konular arasındaydı.

Listenin sürprizi ise Fenerbahçeli taraftarların gönlünde taht kuran eski oyuncusunu Alex de Souza’nın en çok habere konu olan ilk 10 futbolcu arasında yer alması oldu.

Nisan'da neler oldu?

  • Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü

  • Final'in final maçında Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisi Unendo

  • Yamamay'ı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

  • FIBA EuroChallenge’de finalinde Nanterre’ye 64-63 mağlup olan Trabzonspor Medical Park, Avrupa ikincisi oldu.

  • Spor TOTO 2. Lig Kırmızı Grup şampiyonu Göztepe, İzmir’i mağlup ederek şampiyonluk coşkusunu kutladı.

  • Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde, Fenerbahçe Grundig Eczacıbaşı VitrA’ yı geçerek şampiyon oldu.

  • 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu (TUR 2015) Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek kazandı.

  • Fenerbahçe Ülker 15-17 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın başkenti

  • Madrid’de gerçekleşek Turkish Airlines Euroleague Final Four’da mücadele edecek.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0