Görüş Bildir
Haberler
Sulama Kanalında Yaşayan Kadına Yardım Eli

Sulama Kanalında Yaşayan Kadına Yardım Eli

ATKN
21.02.2015 - 20:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de eşini kaybettikten sonra kalacak yeri olmayınca kışın soğuk günlerinde donmamak için otoyol kenarındaki sulama kanalına sığınan 55 yaşındaki Fatma Yenigün'e, yardım ele uzandı. Yenigün, kadın sığınma evine yerleştirildi, sağlık kontrolünden geçirilip, temizlendi, aylar sonra sıcak bir yatağa kavuştu.

Bornova otoyol kenarında çalışan işçiler ile buradan geçen vatandaşların ihbarı, 55 yaşındaki Fatma Yenigün'ün, yürek burkan yaşamanı ortaya çıkardı. Eşini üç ay önce kaybettikten sonra kalacak yeri de olmadığı için sokaklarda yaşamak zorunda kalan Fatma Yenigün, kışın en soğuk günlerinde, otoyol kenarında boru şeklindeki yağmur suyu tahliye kanalına sığındı. Hurda toplayıp satarak kazandığı parayla karnını doyurmaya çalışan Yenigün ile ilgili haberinin yayınlanmasının ardından yetkililer harekete geçti. Daha önce de yardım istediğini ama kendisine olumlu yanıt verilmediğini öne süren Fatma Yenigün, polislerce bulunduğu su kanalından alındı. Yenigün ardından da, kadın sığınma evine yerleştirildi.

Polislere de, eşinin ölümünün ardından, müteahitin arsalarını aldığını, yanına sığındığı eşinin yeğenlerinin kendisine şiddet uyguladığını söyleyen Fatma Yenigün, kadın sığınma evinde ilk önce temizlendi, ardından da Sağlık kontrolünden geçirildi. Yenigün'ün bakımının burada yapılacağı, bir süre sonra barınacak başka bir yer bulunması durumunda ise oraya nakledileceği açıklandı.

Taylan Yıldırım, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0