Görüş Bildir
Haberler
Suda Batma, Oksijen Kıtlığı ve Düşman Saldırılarını Konu Alan Macera Dolu Denizaltı Filmleri

Suda Batma, Oksijen Kıtlığı ve Düşman Saldırılarını Konu Alan Macera Dolu Denizaltı Filmleri

Denizaltı filmleri, suyun altında keşif, macera ve genellikle savaş konularını ele alan yapımlardır. Denizaltının kısıtlı mekanında geçen bu filmler izleyiciye sualtı atmosferini en iyi şekilde yansıtır. Ayrıca film karakterleri bu sıkışık mekanda zihinsel ve fiziksel olarak zorlandıkları için zorlu bir hikayeyi konu alır. Bu içerikte hikayesi denizaltında geçen filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Hunter Killer (2018)

23. Hunter Killer (2018)

Tecrübesiz bir Amerikan denizaltı kaptanı, haydut bir general tarafından kaçırılan Rusya başkanını kurtarmak için ABD Donanması çalışanlarıyla iş birliği yapar.

Yönetmen: Donovan Marsh

Oyuncular: Gerard Butler, Gary Oldman, Common

22. Below (2002)

22. Below (2002)

Film, 2. Dünya Savaşı sırasında denizin karanlık sessizliğinde U.S.S. Tiger Shark'ın, rutin bir kurtarma görevini konu alıyor. Ancak, denizaltının dar koridorlarında ve dar alanlarında mahsur kalan mermi şoku içindeki mürettebat için bu, okyanus yüzeyinin hemen altında ve derinlerde pusuda bekleyen duyusal sanrılara, zihinsel aldatmacalara ve kaçak korkuya doğru bir yolculuğa dönüşmek üzeredir.

Yönetmen: David Twohy

Oyuncular: Bruce Greenwood, David Crow, Matthew Davis

21. U-571 (2000)

21. U-571 (2000)

2. Dünya Savaşı'nın ortasında, denizlerin altındaki savaş kızışır. Müttefikler savaş kodlarını çözemedikleri için Naziler üstünlük sağlar. Ancak Nazi kılığına girmek ve denizaltıyı ele geçirmek sorunlarının en küçüğüdür. Aksiyon gerçekten denizaltında mahsur kaldıklarında başlar.

Yönetmen: Jonathan Mostow

Oyuncular: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel

20. The Wolf's Call (2019)

20. The Wolf's Call (2019)

Filmin konusu, benzersiz bir işitme duyusuna sahip genç bir denizaltının etrafında dönüyor. Bu denizaltı akustik olarak çalışır ve herhangi bir sesi tanıyabilir. Pek çok insanın kaderi ise onun yeteneğine bağlıdır ve bir hata, tüm denizaltı mürettebatının hayatını tehdit edebilir. 

Yönetmen: Antonin Baudry

Oyuncular: François Civil, Omar Sy, Mathieu Kassovitz

19. Greyhound (2020)

19. Greyhound (2020)

ABD'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesinden birkaç ay sonra, deneyimsiz bir ABD Donanması komutanı, bir Alman denizaltı kurt sürüsü tarafından takip edilen bir müttefik konvoyuna liderlik etmelidir.

Yönetmen: Aaron Schneider

Oyuncular: Tom Hanks, Elisabeth Shue, Stephen Graham

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. K-19: The Widowmaker (2002)

18. K-19: The Widowmaker (2002)

Film, Rusya'nın ilk nükleer denizaltısının ilk yolculuğunda arızalanmasını, mürettebatın gemiyi kurtarmak ve bir nükleer felaketi önlemek için yarışmak zorunda kalmasını konu alıyor.

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Oyuncular: Harrison Ford, Sam Spruell, Peter Stebbings

17. Black Sea (2014)

17. Black Sea (2014)

Bir denizaltı kaptanı, eski işverenleriyle arasını düzeltmek için, karanlık bir destekçiyle birlikte altın yüklü olduğu söylenen bir denizaltıyı Karadeniz'in derinliklerinde aramak için işe girer.

Yönetmen: Kevin Macdonald

Oyuncular: Jude Law, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn

16. Das Boot (1981)

16. Das Boot (1981)

1942 yılında Alman denizaltı filosu, İngiliz gemiciliğini taciz etmek ve yok etmek için 'Atlantik Savaşı' ile yoğun bir şekilde meşguldur. Bununla birlikte, muhrip sınıfından daha iyi eskortlarla, Alman U-botları ağır kayıplar vermeye başlar. 'Das Boot', böyle bir U-Boat mürettebatının hikayesidir ve film, bu denizaltıların asker olarak profesyonelliklerini nasıl sürdürdüklerini ve hükümetin ideolojisini anlamaya ve itaat etmeye çalışırken imkansız görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını inceler.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann

15. The Ghazi Attack (2017)

15. The Ghazi Attack (2017)

1971'de, Doğu Pakistan'daki kurtuluş savaşı nedeniyle Hindistan ve Pakistan arasında artan gerilimin ortasında, Pakistan donanması çok gizli bir görevle Bengal Körfezi sularının kontrolünü ele geçirmek için Hindistan'ın görkemli sınıfındaki uçak gemisi INS Vikrant'a bir saldırı planlar.

Yönetmen: Sankalp Reddy

Oyuncular: Rana Daggubati, Kay Kay Menon, Atul Kulkarni

14. Crimson Tide (1995)

14. Crimson Tide (1995)

Rusya Federasyonu’nun politik olarak karışık olduğu bir dönemde geçen film, aşırı milliyetçi Rus isyancıların Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’yı nükleer silah kullanmakla tehdit etmelerini, buna karşılık Birleşik Devletler'in de USS Alabama adlı nükleer deniazaltıyı harekete geçirerek misillime yapmasını konu alıyor.

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Gene Hackman, Denzel Washington, Matt Craven

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Submarine (2010)

13. Submarine (2010)

15 yaşındaki Oliver Tate'in iki hedefi vardır: Bir sonraki doğum gününe kadar bekaretini kaybetmek ve annesi ile hayatında yeniden su yüzüne çıkan eski sevgilisi arasındaki alevi söndürmek.

Yönetmen: Richard Ayoade

Oyuncular: Craig Roberts, Sally Hawkins, Paddy Considine

12. The Hunt for Red October (1990)

12. The Hunt for Red October (1990)

Kasım 1984'te, Sovyetler Birliği'nin en iyi denizaltı kaptanı emirleri ihlal eder ve tespit edilemeyen yeni bir denizaltıyla ABD'ye doğru yola çıkar. Amerikan CIA ve ordusu hemen karar vermelidir: Bu adam kaçmaya mı yoksa bir savaş başlatmaya mı çalışıyordur?

Yönetmen: John McTiernan

Oyuncular: Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn

11. Black Water (2018)

11. Black Water (2018)

Film, CIA tarafından bir denizaltıda hapsedilen ve şansı hiç yaver gitmeyen bir ajanın, bu cezaevinden çıkmak ve kötü adamlardan kurtulmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Yönetmen: Pasha Patriki

Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Al Sapienza

10. Down Periscope (1996)

10. Down Periscope (1996)

Teğmen Yarbay Tom Dodge, daha iyi günler görmüş eski bir dizel denizaltı olan USS Stingray'e kaptan olarak atanır. Sadece tuhaf adamlardan (ve bir kızdan) oluşan bir mürettebatla, sahte bir savaş gemisini yok etme göreviyle atom gücüyle çalışan USS Orlando'ya doğru ilerler.

Yönetmen: David S. Ward

Oyuncular: Kelsey Grammer, Lauren Holly, Rob Schneider

9. Ghostboat (2006)

9. Ghostboat (2006)

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda bir İngiliz denizaltısı kaybolur ve hayatta sadece bir kişi kalır. Herkes onun Baltık Denizi'nin dibine düştüğüne inanıyordur ancak denizaltı 40 yıl sonra mürettebatsız olarak yeniden ortaya çıkar.

Yönetmen: Stuart Orme

Oyuncular: David Jason, Ian Puleston-Davies, Tony Haygarth

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Phantom: The Submarine (1999)

8. Phantom: The Submarine (1999)

Film, Kore'nin ilk nükleer denizaltısının ve varlığına dair hiçbir kayıt olmayan bir mürettebatın, Pasifik'in derin sularında bir yap ya da öl görevine çıkmasını konu alıyor.

Yönetmen: Byung-chun Min

Oyuncular: Min-su Choi, Jung Woo-sung, Sol Kyung-gu

7. Battle Under Orion (2009)

7. Battle Under Orion (2009)

Film, 2. Dünya Savaşı'ndaki bir hikayeyi konu alır ve kaderle bağlantılı olarak geçmiş ve bugün arasında gidip gelir. Japon denizaltısı I-77, Okinawa kıyılarında bir Amerikan destroyeriyle savaşır.

Yönetmen: Tetsuo Shinohara

Oyuncular: Yoshikuni Dôchin, Mitsuru Fukikoshi, Mutsutoshi Furuhata

6. Depth Charge (2008)

6. Depth Charge (2008)

Son yolculuğuna çıkan nükleer bir denizaltıdaki bir komutan, dünya barışı için şok edici bir girişimde bulunur. Paralı askerlerin yardımıyla Washington D.C.'yi ve dünyayı rehin almak için denizaltıyı ele geçirir.

Yönetmen: Terrence O'Hara

Oyuncular: Jason Gedrick, Eric Roberts, Barry Bostwick

5. Midway (2019)

5. Midway (2019)

Film, Amerikan filosu ile Japon İmparatorluk Donanması arasında İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik cephesinde çok önemli bir dönüm noktası olan Midway Muharebesi'ne odaklanıyor. Kahramanca gerçek yaşam olaylarına dayanan film, zorlukların üstesinden gelmek için içgüdülerini, metanetlerini ve cesaretlerini kullanan liderlerin ve askerlerin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson

4. Phantom Below (2005)

4. Phantom Below (2005)

Kuzey Kore açıklarının soğuk, karanlık sularında bir ABD Donanması hızlı saldırı denizaltısı gizemli bir felaketle karşılaşır. Uğursuz bir gizli denizaltı tarafından saldırıya uğrar ve batar.

Yönetmen: Brian Trenchard-Smith

Oyuncular: Adrian Paul, Catherine Dent, Kent McCord

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Octopus (2000)

3. Octopus (2000)

Küba Füze Krizi sırasında, Havana'ya giderken bir Rus denizaltısı batırılır. Denizaltı alçalırken bazı gizemli maddelerle dolu variller dışarı yuvarlanır. Yıllar sonra bir Amerikan nükleer denizaltısı, yakalanan bir teröristi Amerika'ya götürürken teröristin yandaşları denizaltını kaçırmayı ve liderlerini kurtarmayı planlar.

Yönetmen: John Eyres

Oyuncular: Jay Harrington, Ravil Isyanov, David Beecroft

2. The Sinking of the Laconia (2011)

2. The Sinking of the Laconia (2011)

İki bölümden oluşan bu film, Laconia gemisinin 1942'de bir Alman U-botu tarafından batmasının gerçek hikayesini ve bu olayların hayatta kalan altı kişinin gözünden dramatize edilmesini konu alıyor.

Yönetmen: Uwe Janson

Oyuncular: Andrew Buchan, Ken Duken, Lindsay Duncan

1. 72 metra (2004)

1. 72 metra (2004)

Film 1980'lerin Sovyetler Birliği'nde başlıyor. En iyi iki arkadaş Orlov ve Muravyev, Kırım'ın Sivastopol kentindeki Karadeniz Donanma Üssü'nde görev yapar. İkisi de güzel bir kız olan Nelly'ye aşık olur ve arkadaşlıkları ilk darbeyi alır. Muravyev'i seçtiği için arkadaşı Orlov, aşağılık kompleksiyle mücadele eder ve ketum bir alkolik olur. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra her iki arkadaş da Kutup Okyanusu'ndaki Kuzey Filosuna transfer edilir. Bir gün denizaltıları rutin bir eğitim verirken güçlü bir patlama, deniz seviyesinin 72 metre altındaki harap olmuş denizaltının içindeki herkesi yere serer. Ardından sinir bozucu bir hayatta kalma mücadelesi başlar.

Yönetmen: Vladimir Khotinenko

Oyuncular: Sergey Makovetskiy, Marat Basharov, Andrey Krasko

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
biri

#13 tam olarak nasıl bir saldırıyı konu edinen bir film acaba.. editöre sormak lazım :D ulen bi liste hazırlıyorsun madem insan bi bakar ben ne b.k yiyorum d... Devamını Gör

hasret Uncu

Titanik olayından sonra onedio herzamanki gibi krizi Fırsata çevirip içerik üretmiş!insanlığınızdan utanın !