Görüş Bildir
Haberler
Şiddetin ve Psikopatlığın Kitabını Yazmış Karakterlerin Konu Alındığı Gerilim Dolu Filmler

Şiddetin ve Psikopatlığın Kitabını Yazmış Karakterlerin Konu Alındığı Gerilim Dolu Filmler

Elif Ateş Dereli
18.06.2023 - 23:17 Son Güncelleme: 20.06.2023 - 15:41

Psikopat filmleri, genellikle izleyicilerde gerilim, korku ve rahatsızlık uyandırır. Bu tür filmlerdeki karakterler, gergin, davranışlarından ne yapacağı belli olmayan, sosyopat, saplantılı, psikolojisi bozuk ve şiddete meyillidir. Sinemada da bu türde çekilen ve oldukça beğenilen filmler vardır. Twitter'da @davidcinema, takipçilerine 'İzlediğiniz en iyi psikopat filmi hangisi?' sorusunu sordu ve kullanıcılardan birbirinden çılgın filmlerin yer aldığı yorumları topladı. Bakalım listede hangi psikopat dolu filmler var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Gone Girl (2014)

22. Gone Girl (2014)

Film, karısının aniden ortadan kaybolmasından sonra yoğun bir şekilde medyanın odak noktası haline gelen bir adamın, masum olmadığından şüphelenilmesini ve tüm dikkatleri üzerine çekmesini konu alıyor.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

21. Wild at Heart (1990)

21. Wild at Heart (1990)

Lula ve Sailor birbirlerine karşı konulmaz derecede aşık olan bir çifttir. Lula'nın hafif deli olan annesi ise Sailor'dan büsbütün nefret etmektedir. Bunun üzerine Sailor'ın üstüne oldukça sorunlu bir kişiyi salar. Sailor kendini kaybederek bu deli adamın ölümüne sebep olur ve tutuklanır. Hapishaneden çıkınca da kendisini beklemiş olan Lula'yı yanına alarak Kalifornia'ya doğru yola çıkar. Ama bu kez peşlerine bir özel dedektif bir de kiralık katil takılır.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Nicolas Cage, Laura Dern, Willem Dafoe

20. Falling Down (1993)

20. Falling Down (1993)

William Foster, bir gün korkunç bir trafiğin ortasında kalır. Bir süre sonra canına tak eder ve arabasını bırakıp yürümeye koyulur. Tek amacı çok özlediği kızının doğum gününe yetişebilmektir. Yolda başına gelenler ise bu sıradan adamı etrafına karşı militan tavırlar sergileyen bir saldırgana dönüştürür.

Yönetmen: Joel Schumacher

Oyuncular: Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey

19. Kalifornia (1993)

19. Kalifornia (1993)

Üniversiteden yeni mezun olmuş genç bir gazeteci ve sevgilisi, ülkeyi arabayla gezer ve seri katiller hakkında yazacakları kitap hakkında araştırma yaparlar. Amaçları bu seri katillerin yaşadığı ve cinayetlerini gerçekleştirdikleri mekanları gezmektir. Yolda rastladıkları Early Grace adlı eski bir mahkum ve sevgilisi Adele, bu seyahatlerini unutulmaz hale getirir.

Yönetmen: Dominic Sena

Oyuncular: Brad Pitt, Juliette Lewis, Kathy Larson

18. American Psycho (2000)

18. American Psycho (2000)

Film, zengin bir New York City yatırım bankacılığı yöneticisi olan Patrick Bateman'ın, şiddetli, hazcı fantezilerini derinlemesine keşfederken bir yandan da alternatif psikopatik egosunu iş arkadaşlarından ve arkadaşlarından gizlemesini konu alıyor.

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. A Clockwork Orange (1971)

17. A Clockwork Orange (1971)

Alex DeLarge, fütüristik Britanya'da 'aşırı şiddet yanlısı' bir gençtir. İşlediği şiddet olaylarındna sonra bir gün tutuklanır ve cinayetten hüküm giyer. Alex, hapishanedeyken hükümlülerin şiddetten nefret etmeye programlandığı deneysel bir program duyar. Programı geçerse cezası azaltılacak ve beklenenden daha kısa sürede sokaklara dönecektir. Ancak bu program Alex'in beklediğinden çok ötedir.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

16. The Silence of the Lambs (1991)

16. The Silence of the Lambs (1991)

Fim, genç bir FBI ajanının, kurbanlarının derisini yüzen başka bir seri katili yakalamaya çalışmak için hapsedilmiş ve aşırı manipülatif bir yamyam katilinden yardım almasını konu alıyor.

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

15. Mystic River (2003)

15. Mystic River (2003)

Boston'ın kenar mahallerinde büyüyen Jimmy Markum, Dave Boyle ve Sean Devine işçi semtlerinde yaşayan erkek çocukların çoğunlukla yaptığı gibi günlerini sokak beysbolu oynayarak geçirirler. Ama bu durum, Dave’in sonsuza dek hepsinin hayatını değiştirecek bir olaya dahil olmaya zorlanmasıyla son bulur. Aradan 25 yıl geçer ve bu üç arkadaş kendilerini tekrar yaşamlarını değiştirecek bir olayla karşı karşıya bulurlar: Jimmy'nin 19 yaşındaki kızı öldürülür. Polis olan Sean bu davaya atanır ve ortağı ile birlikte bu cinayeti çözmekle görevlendirilir.

Yönetmen: Clint Eastwood

Oyuncular: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon

14. Psycho (1960)

14. Psycho (1960)

Phoenix çalışanı Marion Crane, hayatın ona davranış şeklinden bıkmıştır. Bir gün işvereni, Marion'a müşteriye ait 40 bin doları bankaya yatırmasını ister. Parayı alıp yeni bir hayata başlama fırsatını gören Marion ise kaçar ve uzun araba yolculuğunun ardından Bates Motel'e gider. Motel, Norman adında sakin ve genç bir adam tarafından yönetiliyordur ama onun sakinliği aslında hiç de göründüğü gibi değildir.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

13. Panic in the Streets (1950)

13. Panic in the Streets (1950)

New Orleans rıhtımında bir ceset bulunduğunda, kurşun yaralarından öldüğü düşünülür. Ancak polis cerrahı, adamın başka semptomlar da gösterdiğini fark eder ve ABD Halk Sağlığı Servisi'nden bir doktor olan Teğmen Komutan Clint Reed ise oldukça bulaşıcı bir hastalık olan pnömonik veba teşhisi koyar. Şimdi polisin ve doktorun hıyarcıklı veba bulaşmış bir katili bulmak için sadece 48 saati vardır.

Yönetmen: Elia Kazan

Oyuncular: Richard Widmark, Paul Douglas, Barbara Bel Geddes

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Nightcrawler (2014)

12. Nightcrawler (2014)

Çaresiz bir dolandırıcı olan Louis Bloom, Los Angeles suç gazeteciliği dünyasına girer. Ancak kendi hikayesinin yıldızı olmak isteyen Bloom'un bu tercihi, gözlemci ile katılımcı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdığında durum işin içinden çıkılamaz bir hal alır.

Yönetmen: Dan Gilroy

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton

11. Se7en (1995)

11. Se7en (1995)

Film, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini konu alıyor. Bir seri katil yedi ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürür. Hıristiyanlık inançlarına göre bu günahlar kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

10. The Dark Knight (2008)

10. The Dark Knight (2008)

Joker olarak bilinen tehdit, Gotham halkını kasıp kavurup kaosa yol açmaya başlar. Şehrin koruyucusu Batman ise şimdi adaletsizlikle savaşma yeteneğinin en büyük psikolojik ve fiziksel testlerinden birini kabul etmek zorundadır.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

9. The Shining (1980)

9. The Shining (1980)

Bir aile, kışı geçirmek için ıssız bir otele gider ve ailenin medyum oğlu hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler gördüğü sırada uğursuz bir varlığın babayı şiddete yönlendirmesine neden olur.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

8. I Saw the Devil (2010)

8. I Saw the Devil (2010)

Jang Kyung-chul, tehlikeli bir psikopat seri katildir. Hayal bile edilemeyecek şeytani yollarla seri cinayetler işlemiştir ve kurbanları genç kadınlardan çocuklara kadar uzanıyordur. Polis ise onu uzun süre kovalamış ancak yakalayamamıştır. Bir gün emekli bir polis şefinin kızı Joo-yeon onun avı olur ve korkunç bir durumda ölü bulunur. Çok gizli çalışan bir ajan olan nişanlısı Soo-hyun ise katilin izini sürmeye karar verir.

Yönetmen: Jee-woon Kim

Oyuncular: Lee Byung-hun, Choi Min-sik, Jeon Gook-hwan

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Taxi Driver (1976)

7. Taxi Driver (1976)

Film, akli dengesi yerinde olmayan bir savaş gazisinin, New York'ta gece vakti taksi şoförü olarak çalışmasını ve burada algıladığı yozlaşma ve kalitesizliğin onu şiddetli eylemler yapmaya sürüklemesini konu alıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd

6. No Country for Old Men (2007)

6. No Country for Old Men (2007)

Bir avcı, Rio Grande yakınlarında ters giden bir uyuşturucu anlaşmasına ve iki milyon dolardan fazla nakit paraya denk gelir. Bu olaylardan sonra şiddet ve kargaşa başlar.

Yönetmenler: Ethan Coen, Joel Coen

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

5. The Jackal (1997)

5. The Jackal (1997)

Kendisine ‘Çakal’ denilen isimsiz bir keskin nişancı, herkesten kendini saklayabilme yeteneğine sahiptir. Bir Rus çetesi üyesi, FBI ve Rus askerleri tarafından Moskova’da öldürünce çete üyesinin kardeşi Terek Murad, intikam almak için 'Çakal'ı kiralar. Bu görünmez tehdit karşısında korkuya kapılan FBI'nın tek çaresi ise 'Çakal'ı tanıyabilecek ve öldürebilecek tek insan olduğu gibi en az onun kadar tehlikeli olan bir IRA keskin nişancısını serbest bırakmaktır.

Yönetmen: Michael Caton-Jones

Oyuncular: Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier

4. Misery (1990)

4. Misery (1990)

Ünlü bir yazar, romanlarının bir hayranı tarafından bir araba kazasından kurtarılır. Ancak bu kadından gördüğü ilginin yalnızca bir esaret ve istismar kâbusunun başlangıcı olduğunu fark eder.

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth

3. Funny Games (1997)

3. Funny Games (1997)

Film, iki aşırı şiddet yanlısı genç adamın, tatil kulübelerinde kalan bir anne, baba ve oğlunu rehin almasını ve kendi eğlenceleri için birbirleriyle sadist 'oyunlar' oynamaya zorlamasını konu alıyor.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Snowtown Murders (2011)

2. The Snowtown Murders (2011)

Film, Avustralya’nın Adelaide kentinin kenar mahallelerinde iki erkek kardeşi ve annesiyle birlikte yaşayan 16 yaşındaki Jamie adlı bir gencin, etrafındaki şiddet olaylarından kurtulmak için farkında olmadan azılı seri katil John Bunting’le yakınlaşmasını konu alıyor.

Yönetmen: Justin Kurzel

Oyuncular: Lucas Pittaway, Daniel Henshall, Louise Harris

1. Seven Psychopaths (2012)

1. Seven Psychopaths (2012)

Yazma konusunda son zamanlarda tıkanıklık yaşayan bir senarist, çılgın arkadaşlarıyla birlikte Shih-Tzu cinsi bir köpeği fidye istemek için kaçırır. Fakat köpeğin sahibi psikopat ve azılı bir gangster çıkar ve üç kafadar yer altı dünyasında oldukça tehlikeli ve bir o kadar da komik bir oyunun içine sürüklenir.

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell

Sizin izlediğiniz en iyi psikopat filmi hangisiydi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın