Görüş Bildir
Haberler
Romantik Bir Atmosfere Kapılmak İstiyorsanız IndieWire'a Göre 21. Yüzyılın En Kaliteli Aşk Filmleri

Romantik Bir Atmosfere Kapılmak İstiyorsanız IndieWire'a Göre 21. Yüzyılın En Kaliteli Aşk Filmleri

Sinema tarihindeki en özel filmler hiç kuşkusuz aşk filmleridir. İçerisinde tutkuyu, korkuyu, gerilimi ve hüznü bir arada taşır. Bu filmler seyirci üzerinde çok karmaşık etkiler bırakabilir. Her yüzyılın en iyi aşk filmleri vardır. Peki 21. yüzyılınkiler sizce hangileri? Herkesin vereceği cevap farklı olabilir. Bu soruya bir cevap ise IndieWire'dan gelmiş. İşte karşınızda IndieWire'a göre 21. yüzyılın en iyi aşk filmleri!

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Call Me by Your Name (2017) - IMDb: 7.8

20. Call Me by Your Name (2017) - IMDb: 7.8

1980'li yılların İtalya'sında geçen film, on yedi yaşındaki bir öğrenci ile babasının araştırma görevlisi olarak işe aldığı bir adam arasında filizlenen aşk hikayesini konu alıyor.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg

19. Monsoon Wedding (2001) - IMDb: 7.3

19. Monsoon Wedding (2001) - IMDb: 7.3

Film, stresli bir baba, bir sırra sahip olan bir gelin adayı, aşık bir etkinlik planlayıcısı ve dünyanın dört bir yanından gelen akrabaların, Hindistan'daki görücü usulü evlilik hazırlıkları hakkında çok fazla gürültü çıkarmasını konu alıyor.

Yönetmen: Mira Nair

Oyuncular: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey, Shefali Shah

18. Love & Basketball (2000) - IMDb: 7.2

18. Love & Basketball (2000) - IMDb: 7.2

Quincy McCall ve Monica Wright aynı mahallede büyümüşlerdir ve birbirlerini çocukluklarından beri tanıyorlardır. Yetişkinliğe doğru birbirlerine aşık olurlar ama aynı zamanda her şeyi tüketen başka bir tutkuyu da paylaşırlar: basketbol. Sonunda lise ve kolej basketbolunda farklı kariyer yolları izlerler ve büyük lig profesyonel topunda yıldız olmayı umarlar.

Yönetmen: Gina Prince-Bythewood

Oyuncular: Sanaa Lathan, Omar Epps, Glenndon Chatman

17. The Lobster (2015) - IMDb: 7.1

17. The Lobster (2015) - IMDb: 7.1

Distopik bir yakın gelecekte geçen filmde, The City yasalarına göre bekar insanlar The Hotel'e götürülür ve orada 45 gün içinde romantik bir partner bulmak zorunda kalırlar. Bulamazlarsa da canavara dönüştürülüp The Woods'a gönderilirler.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

16. Her (2013) - IMDb: 8

16. Her (2013) - IMDb: 8

Yakın bir gelecekte geçen film, yalnız bir yazarın, tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir işletim sistemiyle beklenmedik bir ilişki geliştirmesini konu alıyor.

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Take This Waltz (2011) - IMDb: 6.5

15. Take This Waltz (2011) - IMDb: 6.5

Margot ve Lou beş yıldır evli olan ve dışarıdan bakıldığında sorunsuz ilişki yürüten bir çifttir. Fakat Margot'un tesadüfen tanıştığı Daniel'e karşı hissettiği çekim her şeyin yönünü değiştirecektir.

Yönetmen: Sarah Polley

Oyuncular: Michelle Williams, Seth Rogen, Sarah Silverman

14. Enough Said (2013) - IMDb: 7

14. Enough Said (2013) - IMDb: 7

Evliliği sona eren Eva'nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünür. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır ve ikili arasındaki ilişki zamanla daha romantik bir hal almaya başlar. Marianne ise Eva'nın en sevdiği müşterilerinden biridir ve sürekli eski eşinin arkasından konuşmakta, onu yerin dibine sokmaktadır. Bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Marienne'in eski kocasının Albert olduğunu öğrenir.

Yönetmen: Nicole Holofcener

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener

13. Only Lovers Left Alive (2013) - IMDb: 7.2

13. Only Lovers Left Alive (2013) - IMDb: 7.2

Adam ve Eve, aşkları yüzyıllardır süren iki vampirdir. Adam, Detroit’te bir rock grubunda çalarken Eve ise Tanca’da yaşar. İkili sürekli değişen bir dünyayla ve depresyonla boğuşurlarken birbirinin en büyük dayanağıdır. Ancak her şey rayında giderken Eve’in şımarık kız kardeşi başlarına bela olur.

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska

12. The Big Sick (2017) - IMDb: 7.5

12. The Big Sick (2017) - IMDb: 7.5

Pakistan doğumlu komedyen Kumail Nanjiani ve yüksek lisans öğrencisi Emily Gardner birbirlerine aşık olurlar ancak kültürleri çatışırken mücadele etmek zorunda kalırlar. Emily gizemli bir hastalığa yakalanınca Kumail kendini onun alıngan anne babasıyla, ailesinin beklentileriyle ve gerçek hisleriyle yüzleşmek zorunda bulur.

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

11. Brooklyn (2015) - IMDb: 7.5

11. Brooklyn (2015) - IMDb: 7.5

İrlandalı bir göçmen, 1950'lerin Brooklyn'ine gelir ve orada aniden bir yerliyle aşk yaşar. Ancak geçmişi peşine düştüğünde, iki ülke ve içinde var olan hayatlar arasında seçim yapmak zorunda kalır.

Yönetmen: John Crowley

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Decision to Leave (2022) - IMDb: 7.3

10. Decision to Leave (2022) - IMDb: 7.3

Film, dağlarda yaşayan bir adamın ölümünü soruşturan bir dedektifin, inatla dedektiflik yapmaya çalıştığı bir sırada ölen adamın gizemli karısıyla tanışmasını ve ona karşı karışık hisler beslemesini konu alıyor.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Park Hae-il, Tang Wei, Lee Jung-hyun

9. Phantom Thread (2017) - IMDb: 7.4

9. Phantom Thread (2017) - IMDb: 7.4

1950'lerin Londra'sında geçen filmde Reynolds Woodcock adlı ünlü bir terzinin titiz hayatının, ilham kaynağı ve sevgilisi olan genç ve iradeli bir kadın olan Alma tarafından bozulmasını konu alıyor.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville

8. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb: 8.3

8. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb: 8.3

Film, ilişkileri giderek kötüye giden bir çiftin, yaşadıkları ilişkiyi birbirlerinin hafızalarından sonsuza kadar silmek için tıbbi bir prosedüre tabi tutulmalarını konu alıyor.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

7. The Handmaiden (2016) - IMDb: 8.1

7. The Handmaiden (2016) - IMDb: 8.1

1930'larda geçen filmde kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştırır.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong

6. Carol (2015) - IMDb: 7.2

6. Carol (2015) - IMDb: 7.2

Patricia Highsmith'in benzersiz romanı The Price of Salt'ın uyarlaması olan film, kendilerini 1950'lerin New York'unda beklenmedik bir aşk ilişkisi içinde bulan ve çok farklı geçmişlere sahip iki kadını konu alıyor.

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Brokeback Mountain (2005) - IMDb: 7.7

5. Brokeback Mountain (2005) - IMDb: 7.7

Ennis ve Jack adındaki iki adam, aralarında hem cinsel hem de duygusal bir ilişki geliştiren iki çobandır. Ancak ilişkileri kisi de kendi kız arkadaşlarıyla evlendiklerinde giderek karmaşık bir hal alır.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

4. Atonement (2007) - IMDb: 7.8

4. Atonement (2007) - IMDb: 7.8

Film, on üç yaşında çaylak bir yazar olan Briony Tallis'in, ablasının sevgilisini işlemediği bir suçla suçladıktan sonra birkaç kişinin hayatının geri dönülmez bir şekilde değişmesini konu alıyor.

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

3. Portrait of a Lady on Fire (2019) - IMDb: 8.1

3. Portrait of a Lady on Fire (2019) - IMDb: 8.1

18. yüzyıl Fransa'sında geçen filmde genç ressam Marianne, haberi olmadan Héloïse'nin düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Bu nedenle Marianne geceleri portresini yapmak için gündüz vakitlerinde modelini gözlemlemelidir. Héloïse'in yaklaşan düğünden önceki son günlerinde ise iki kadın arasında beklenmedik bir yakınlaşma ortaya çıkar.

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

2. Before Midnight (2013) - IMDb: 7.9

2. Before Midnight (2013) - IMDb: 7.9

Bir zamanlar Viyana'da bir trende tanışan Fransız-Amerikalı çift Jesse ve Celine'in son görmemizin üzerinden dokuz yıl geçmiştir. Şimdi ikiz kızlarıyla Paris'te yaşıyorlardır. Bir gün Jesse'nin bir yazar meslektaşının daveti üzerine Yunanistan'a giderler. Tatil bittiğinde ve Jesse ergenlik çağındaki oğlunu Amerika'ya göndermek zorunda kaldığında hayatındaki kararlarını sorgulamaya başlar. Celine ile ilişkisi risk altındadır.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick

1. In the Mood for Love (2000) - IMDb: 8.1

1. In the Mood for Love (2000) - IMDb: 8.1

1962'de Hong Kong'da geçen filmde Chow Mo-Wan, karısıyla birlikte yeni bir binaya taşınan bir gazete editörüdür. Aynı zamanda, güzel bir sekreter olan Su Li-zhen ve yönetici kocası da bu binaya taşınır. Eşleri genellikle uzakta olan Chow ve Li-zhen, zamanlarının çoğunu arkadaş olarak birlikte geçirirler. Kısa süre sonra eşlerinin bir ilişkisi olduğunu öğrenince şok olurlar. 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk filmi deyince benim aklıma hep 'Love Actually' gelir. Peki sizin en sevdiğiniz aşk filmi hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bayramsiranun

ne kadar eşcinsel film varsa koymuşlar, valla bu nesle çocuk getirilmez a.. he bu arada sadece 2 cinsiyet vardır.

Gülsu Beren Kolsuz

ben sadece 1 tane gördüm başka hangisi var

fethiye demir

Lobster ve The Handmaiden'mı?? millet ne kafalar yaşıyor inanılmaz.