Görüş Bildir
Haberler
"İzledim Ama Hiçbir Şey Anlamadım" Diyenlere Açıklama Yapmak Zorunda Kalacağınız Birbirinden Harika Filmler

"İzledim Ama Hiçbir Şey Anlamadım" Diyenlere Açıklama Yapmak Zorunda Kalacağınız Birbirinden Harika Filmler

Merhabalar. Her film, izleyicide başka bir anlam yaratır. Özellikle karmaşık senaryosun olan, hikayesi bir ileri bir geri giden, karakterlerinin anlatılış tarzı şaşırtmacalı olan filmler böyledir. Bu yüzden çoğu zaman insanlara o filmlerin ne anlattığını, hikayenin nereye vardığını 'açıklamak' zorunda kalırız. Twitter'da @TheCinegogue adlı bir sayfa takipçilerine 'Hangi filmi açıklamak zorunda kalıyorsun?' sorusunu sordu ve birbirinden farklı cevaplar aldı. Bakalım kimler hangi filmi başkasına açıklamak zorunda kalıyormuş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Memento (2000)

22. Memento (2000)

Film, hatırladığı son şey karısının ölümü olan ve katilini bulmaya çalışırken artık yeni anılar oluşturamayan eski bir sigorta müfettişi Leonard'ın iki ayrı hikayesini anlatıyor. Hikayelerden biri zamanda ileriye doğru hareket ederken diğeri hikayeyi geriye doğru anlatıyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

21. Zodiac (2007)

21. Zodiac (2007)

San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki bir seri katil, mektupları ve şifreli mesajlarıyla polise alay ediyordur. 1970'li yıllarda geçen ve gerçek hayattan konu alınan bir davanın kurgusal anlatımı olan filmde araştırmacıları ve muhabirleri, katili ararken davaya takıntılı hale gelmelerini izliyoruz.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

20. Mr. Nobody (2009)

20. Mr. Nobody (2009)

Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada yaşayan ve son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adamdır. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Hangi kararı verirse versin bu karar sonsuz olasılıklar doğuracaktır.

Yönetmen: Jaco Van Dormael

Oyuncular: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

19. The Lobster (2015)

19. The Lobster (2015)

Distopik bir yakın gelecekte geçen filmde, The City yasalarına göre bekar insanlar The Hotel'e götürülür ve orada 45 gün içinde romantik bir partner bulmak zorunda kalırlar. Eğer bulamazlarsa canavara dönüştürülüp The Woods'a gönderilirler.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

18. Synecdoche, New York (2008)

18. Synecdoche, New York (2008)

Bir tiyatro yönetmeni, yeni oyununun bir parçası olan bir depoda New York şehrinin gerçek boyutlu bir kopyasını yaratırken işiyle ve hayatındaki kadınlarla mücadele etmek zorunda kalır.

Yönetmen: Charlie Kaufman

Oyuncular: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Annette (2021)

17. Annette (2021)

Henry, sert bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Ann, uluslararası üne sahip bir opera şarkıcısı. Birlikteyken ilgi odağı altında mutlu ve göz alıcı bir çifttirler. Olağanüstü bir kaderi olan ve gizemli bir kız olan ilk çocukları Annette'in doğumu ise hayatlarını alt üst eder.

Yönetmen: Leos Carax

Oyuncular: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

16. Solaris (1972)

16. Solaris (1972)

Başarılı doktor Chris Kelvin, gizemli bir uzay gemisinde yaşananları araştırması için görevlendirilir. Solaris adlı bir gezegen üzerinde araştırmalar yapan bu uzay gemisinin içinde bulunan mürettebatı inceleyen doktor, başta bunun sıradan bir görev olduğunu düşünür. Ancak bu fikri, uzay gemisinde yaşanan garip olayları gördükçe değişir.

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Oyuncular: Natalya Bondarchuk, Donatas Banionis, Jüri Järvet

15. Mulholland Drive (2001)

15. Mulholland Drive (2001)

Genç ve istekli bir aktrist büyük umutlarla Hollywood'a gider ancak buraya gelir gelmez kendisini bir cinayetten kılpayı kurtulmuş ve geçmişini bilmeyen gizemli bir kadının macerası içerisinde bulur. Fakat çıktıkları bu macerada rüya ile gerçek iç içe girmiştir.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux

14. The Gentlemen (2019)

14. The Gentlemen (2019)

Amerikalı bir göçmen, Londra'daki son derece kârlı bir noktaya getirdiği marihuana imparatorluğunu satmaya çalışır. Ancak bazı insanların işini elinden almak için yaptığı entrikalarla, rüşvetlerle ve şantajlarla karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery

13. The Usual Suspects (1995)

13. The Usual Suspects (1995)

Beşi de birbirinden yetenekli ve kendi alanlarında uzman olan sabıkalılar,  basit bir kaçırma olayından sonra gözaltına alınır ama başta buna pek bir anlam veremezler. Ajan David Kujan Kaliforniya San Pedro Limanı'nda 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan gizemli patlama ile bu beş kişinin bağlantısı olduğunu varsaymaktadır. Elinde kalan tek canlı tanık Verbal Kint hikayeyi baştan sona soğukkanlılıkla kendisine aktarmaktadır fakat tüm soru işaretleri bir kişinin üzerinde yoğunlaşır: 'Keizer Soze'.

Yönetmen: Bryan Singer

Oyuncular: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Coherence (2013)

12. Coherence (2013)

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı düşünülür çünkü o gece kuyruklu bir yıldız dünyanın yakınından geçecektir. Ancak yemek sırasında elektrikler kesilir ve bu kesinti, geceye olağanüstü bir yön verir.

Yönetmen: James Ward Byrkit

Oyuncular: Emily Baldoni, Maury Sterling, Nicholas Brendon

11. Primer (2004)

11. Primer (2004)

Yetenekli iki genç mühendis, bir garajda yürüttükleri deneyler sırasında kazara müthiş bir keşif yaparlar. Üzerinde çalıştıkları proje, onları zamanda geriye doğru yolculuğa çıkarabilen bir aygıttır. Ancak aşırı merakları olan bu mühendisler için yaptıkları deney çok ciddi sorunlara yol açar.

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

10. Cloud Atlas (2012)

10. Cloud Atlas (2012)

Bir ruh, bir katilden bir kahramana dönüşür. Bir iyilik eylemi bir devrime ilham vermek için yüzyıllar boyunca dalgalanır. Film, bireysel yaşamlar tarafından yapılan eylemlerin geçmişte, şimdi ve gelecekte birbirini nasıl etkilediğine dair bir keşiftir.

Yönetmenler: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant

9. Predestination (2014)

9. Predestination (2014)

Üst düzey bir ajan, son görevi için tüm zaman boyunca ondan kaçan tek suçlunun peşine düşmelidir. Ancak bu kovalamaca, aşk, kader, kimlik ve zamanda yolculuk tabularının benzersiz, şaşırtıcı ve akıllara durgunluk veren bir keşfine dönüşür.

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor

8. The Day the Earth Stood Still (2008)

8. The Day the Earth Stood Still (2008)

Washington D.C'de sıradan bir gün yaşandığı sırada içinde uzaylı Klaatu ve onun birçok güce sahip robotu Gort'u taşıyan bir UFO şehrin tam ortasına iniş yapar. Görevleri yeryüzüne barış getirmektir. Klaatu, yeryüzü için umut olduğunu düşünürken ordu tarafından yok edilir. Robotu Gort ise giderek daha çok agresifleşir.

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Çekingen bir adam olan Joel Barish, hayatının aşkı Clementine'in onu hafızasından sildirdiğini öğrenince çok şaşırır. Sonuç olarak incinmiş ve kızgın olan Joel, aynı şeyi yapmak için ağrısız ama karmaşık bir tıbbi prosedürden geçecek kadar ileri gider.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson

6. Once Upon a Time in America (1984)

6. Once Upon a Time in America (1984)

Yasak döneminden kalma eski bir Yahudi gangster, 35 yıl sonra Manhattan'ın Aşağı Doğu Yakası'na geri döner ve burada eski hayatının olayları ve pişmanlıklarıyla bir kez daha yüzleşmek zorundadır.

Yönetmen: Sergio Leone

Oyuncular: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern

5. The Green Knight (2021)

5. The Green Knight (2021)

Arthur efsanesine dayanan destansı bir fantastik macera olan film, Kral Arthur'un pervasız ve inatçı yeğeni Sir Gawain'in Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için cüretkar bir maceraya atıldığı hikayeyi anlatıyor.

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton

4. Timecrimes (2007)

4. Timecrimes (2007)

Bir adam yanlışlıkla bir zaman makinesine biner ve zamanda yaklaşık bir saat geriye gider. Kendini bulmak isteyen adamın bu çabası, öngörülemeyen sonuçları olan bir dizi felaketin ilki olacaktır.

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga

3. Interstellar (2014)

3. Interstellar (2014)

Dünya gelecekte yaşanmaz hale geldiğinde, bir çiftçi ve eski NASA pilotu olan Joseph Cooper, insanlar için yeni bir gezegen bulmak üzere bir araştırma ekibiyle birlikte bir uzay aracına pilotluk yapmakla görevlendirilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Inception (2010)

2. Inception (2010)

Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak şirket sırlarını çalan bir hırsıza, bir CEO'nun zihnine bir fikir yerleştirmek gibi zor bir görev verilir. Ancak trajik geçmişi, projeyi ve ekibini her an bir felakete sürükleyebilir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

1. Tenet (2020)

1. Tenet (2020)

Filmde Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir kahraman, gerçek zamanın ötesinde ortaya çıkacak bir görevle uluslararası casusluğun alacakaranlık dünyasında yolculuk eder.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

Benimki kesinlikle The Lobster. Peki siz hangi filmi başkalarına ayrıntılı açıklamak zorunda kalıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın