Görüş Bildir
Haberler
Suç Dramları, Müzikaller, Komediler ve İçinizi Sızlatacak Romantik Filmler! New York'ta Geçen En İyi 15 Film

Suç Dramları, Müzikaller, Komediler ve İçinizi Sızlatacak Romantik Filmler! New York'ta Geçen En İyi 15 Film

09.10.2021 - 07:00

İstanbul'un da benzetildiği asla uyumayan şehir New York, Frank Sinatra'nın da şarkıda söylediği gibi büyük başlangıçlara gebe. 8 milyondan fazla nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan New York, 'Amerikan Rüyası' ile de özdeşleşiyor. New York aynı zamanda suç dramlarından müzikallere, komedilerden kalp çarptıran romantik filmlere uzanan geniş bir yelpazede sinema dünyasına da fon oluşturuyor. Sinema tutkunları için New York'u ayağınıza getiren bir film seçkisi hazırladık. Karşınızda sokaklarında dolaşıyormuş hissi yaratan New York temalı filmler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. New York, I Love You - IMDb: 6.2

15. New York, I Love You - IMDb: 6.2

Sinemanın en büyülü yönlerinden biri, duyguları ifade etmek için sunduğu sayısız yöntem olsa gerek. Bunun en güzel örneklerinden birini Seni Seviyorum New York (New York, I Love You) filminde görmek mümkün. 10 kısa filmden oluşan bu filmde New York'tan insan hikayeleri izliyoruz. Farklı yönetmenlerin bakış açılarıyla New York'u adımlarken aşka dair bildiklerinizi temize çekebilirsiniz. Ayrıca, kısa filmlerden birinin yönetmen koltuğunda Fatih Akın var.

14. A Rainy Day In New York - IMDb: 6.5

14. A Rainy Day In New York - IMDb: 6.5

Kadın karakterlerini işleyişi ile yüzümüzü ekşiten Woody Allen, New York'u başrol oyuncusu olarak kullanması ile de ünlü. Annie Hall başta olmak üzere birçok başarılı filmde ana karakterlere eşlik eden New York, Allen filmlerinde ayrı bir güzellikte parlıyor. Allen, hakkında çıkan taciz iddialarından sonra cinsiyetçi ve sığ kadın karakter yaratımı konusunda daha ağır eleştirildi. Öyle ki bu filmde oynayan Selena Gomez'in popülaritesi ve Elle Fanning'in başarılı oyunculuğu bile yönetmene eski şanını geri getirmedi. Ancak bu New York'ta Yağmurlu Bir Gün (A Rainy Day In New York) filmini izlemenize ve Timothée Chalamet'in hülyalı gözleri eşliğinde New York'u arşınlamanıza engel değil.

13. Serendipity - IMDb: 6.9

13. Serendipity - IMDb: 6.9

Romantik komediler listesinin başını kuşkusuz Meg Ryan filmleri çekiyor. Bu listeden akla ilk gelenler Harry Sally ile Tanışınca (When Harry Met Sally) ve Mesajınız Var (You've Got Mail) olabilir. Ancak romantik komediler arasında, hak ettiği değeri yeterince görmemiş bir inci gibi keşfedilmeyi bekleyen başka bir film daha var. Başrollerinde John Cusack ve Kate Beckinsale'i buluşturan Tesadüf (Serendipity), kaderlerini tesadüfe bağlayan aşık bir çifti konu alıyor. Bu şahane film ile New York'a gitmediğiniz halde Waldorf Astoria'da konakladıktan sonra Central Park'ta bir yürüyüşe çıkmanız mümkün.

12. If Beale Street Could Talk - IMDb: 7.1

12. If Beale Street Could Talk - IMDb: 7.1

Birbirlerine büyük bir aşkla bağlı Tisch (KiKi Layne) ve Fonny'nin (Stephan James) yürek burkan hikayesi, New York'un farklı bir yüzünü görmemizi sağlıyor. Yazar James Baldwin'in romanından şiirsel bir romantizmle ekrana uyarlanan bu film ile Harlem sokaklarında bir gezintiye çıkıyoruz. Caz kulüplerinden lüks mağazalara kadar Harlem'de ne varsa bu filmde de var.

11. Enchanted - IMDb: 7.0

11. Enchanted - IMDb: 7.0

Big Apple (Büyük Elma) elbette bir hayaller şehri ve bu şehir, masallar diyarından gelen gerçek bir prensesi hak ediyor. Walt Disney Stüdyoları da benzer bir biçimde düşünmüş olacak ki, klasik bir prenses hikayesini 2007 yılında New York'a uyarladı. Kendisini kurtaracak beyaz atlı prensini bulmaya çalışan Amy Adams'ın peşine takılarak Manhattan'ı keşfetmeye hazır mısınız? Ünlü Times Meydanı ile başlayan gezinize Prince Street'ten alışveriş yaparak devam edebilir, Colombus Circle'dan Central Park'a giriş yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Forty-Year-Old Version - IMDb: 7.2

10. The Forty-Year-Old Version - IMDb: 7.2

Filmde, New York'ta zorlanan bir oyun yazarı olan Radha'nın kendi sesini arayışına tanık oluyoruz. Şanssızlığını geride bırakmak isteyen Radha, 40 yaşına basmadan önce bir başarıya imza atmaya karar verir. Köklerine dönerek RadhaMUSPrime adı ile hip hop yapmaya karar verir. Radha'nun bu kararı, bizi de New York'ta oldukça eğlenceli bir yolculuğa çıkıyor. Filmin senaryosunu da yazan Radha Blank'in Sundance Film Festivali'nden En İyi Yönetmen ödülü ile döndüğünü de hemen ekleyelim.

9. Can You Ever Forgive Me - IMDb: 7.1

9. Can You Ever Forgive Me - IMDb: 7.1

90'lı yıllar güzellemesi bıkkınlık yaratsa da şu gerçek değişmiyor: 90'lı yıllar şahaneydi! İşte biyografi yazarı Lee Israel'in öz yaşam öyküsüne dayanan bu film, bizi 90'lı yılların pırıltılı New York'una götürüyor. Koyu kahverengi renk paletine rağmen New York biraz sert ancak o kadar da parlak ki! Film boyunca uzun trençkotlarla paltoları üniforma yapanların müdavimi olduğu barları dolaşabilirsiniz. Hatta, New York kitapçılarının kokusunu duyacağınıza da iddiaya girebiliriz. Melissa McCarthy'in zeka saçan oyunculuğu ile New York'ta dolaşmayı seveceğinize eminiz.

8. In The Heights - IMDb: 7.4

8. In The Heights - IMDb: 7.4

'Olsa da izlesek' diyenlerle 'Müzikal sevmem' diyenleri buluşturan In The Heights, kaçırılmaması gereken bir seyirlik. Müzik ve dansla beslenen kültürel bir mirasa sahip bir toplumun sevgisini ve bağlılığını hissetmek size iyi gelebilir. Ve elbette Washington Heights'tan yükselen Latin rüzgarına New York da eşlik ediyor. Filmdeki New York ve New Jersey'i bağlayan George Washington Köprüsü ve park çekimleri oldukça etkileyici.

7. Uncut Gems - IMDb: 7.4

7. Uncut Gems - IMDb: 7.4

Bu filmi izlemeden önce çok iyi bir uyku çekmenizi öneriyoruz. Zira Adam Sandler'in koşuşturması sizi de epey yoracak. Hollywood'un kardeş yönetmen ikililerinden Safdie Kardeşlerin yönettiği film, suç ve drama unsurları taşıyor. Hızlı akan diyalogları ile ve Howard Ratner'in (Adam Sandler) oldukça tempolu bir gününde genelde anlatılandan farklı bir New York'u keşfedebilirsiniz. Manhattan civarında geçen ters köşe sonu ile Adam Sandler sevmeyenlerin bile beğenisini kazanan bu filmi sakın kaçırmayın.

6. Spiderman: Homecoming - IMDb: 7.4

6. Spiderman: Homecoming - IMDb: 7.4

Yürümekten sıkıldınız mı? O halde Peter Parker namı diğer Örümcek Adam ile New York'u kuş bakışı gezebilir, şahane gün batımlarına tanık olabilirsiniz. Brooklyn, Queens ve hatta Coney Adası'nı Tom Holland (Peter Parker) ile keşfetmek oldukça maceralı gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Birdman Or (The Unexpected Virtue Of Ignorance) - IMDb: 7.7

5. Birdman Or (The Unexpected Virtue Of Ignorance) - IMDb: 7.7

Alejandro G. Inarritu'nun bu çok katmanlı ve iddialı filmi hakkında ne söylesek az. Inarritu'nun parmak ısırtan yönetmenliği, mükemmel çekim teknikleri ve birbirinden yetenekli oyuncuları ile bu film tam bir usta işi. Filmin eşsiz müziklerine eşlik eden Manhattan ve New York sokakları çekimleri ile kendinizi gerçekten New York'ta yaşıyor gibi hissedebilirsiniz.

4. Frances Ha - IMDb: 7.5

4. Frances Ha - IMDb: 7.5

Noah Baumbach'ın senaryosunu başrol oyuncusu Greta Gerwig ile birlikte yazdığı Frances Ha, son derece duygusal bir doğallığa sahip. Filmde içgüdüsel olarak pes etmeyen, naif ancak biraz da kafası karışık Frances'in (Greta Gerwing) büyüme sancılarını izliyoruz. Öyle ki Frances'in akıllıca kurgulanmış diyalogları oldukça tanıdık hisler bırakıyor. 20'li yaşların ortasındaysanız ve dünya ile dertleriniz varsa, çözümü Frances ile New York sokaklarında arayabilirsiniz.

3. Breakfast At Tiffany's - IMDb: 7.6

3. Breakfast At Tiffany's - IMDb: 7.6

1961 yapımı Tiffany'de Kahvaltı (Breakfast At Tiffany's), iki çılgın aşığın asla eskimeyecek hikayesini anlatıyor. Audrey Hepburn'un oyunculuğundan kıyafetlerine kadar bir ikon haline dönüşmesini sağlayan film, elbette New York'ta geçiyor. Eski New York'a bir yolculuk yapmak isterseniz, bu filmden daha iyisini bulamazsınız.

2. 25th Hour - IMDb: 7.6

2. 25th Hour - IMDb: 7.6

25.Saat (25th Hour) can sıkıcı, biraz yürek burkan bir hikayeyi tam on ikiden vurarak anlatmayı başarıyor. Bu başarılı kitap uyarlamasında, hapse girmek üzere olan Edward Norton (Monthy Brogan) New York tur rehberimiz haline geliyor. Yönetmen Spike Lee, bizi New York'ta dolaştırırken aynı zamanda 9/11 sonrası öfkeli havayı da hissetmemizi sağlıyor. Norton'un özgür bir adam olarak geçirdiği son gecesi ise şehrin dağılmış, kırılgan ancak her şeye rağmen harika kaosunu yaşatıyor.

1. Taxi Driver - IMDb: 8.2

1. Taxi Driver - IMDb: 8.2

Martin Scorsese'nin yönettiği bu kült filmi seyretmemiş ender kişilerden biriyseniz, aslında şanslısınız. Bir sinema efsanesi olan Robert De Niro'nun oyunculuk dersi verdiği bu karanlık filmi, bir kültür turu olarak da görebilirsiniz. 70'lı yılların New York sokaklarının arz-ı endam ettiği Taksi Şoförü (Taxi Driver) mutlaka izlenilmesi gereken filmler arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın