Görüş Bildir
Haberler
Şubatta 'Gözlerimiz Yaşardı': Zam Şampiyonu Kuru Soğan

Şubatta 'Gözlerimiz Yaşardı': Zam Şampiyonu Kuru Soğan

ATKN
04.03.2016 - 12:39 Son Güncelleme: 04.03.2016 - 15:16

Aylar sonra ilk kez eksi çıkan enflasyon, yüzde 0.02 geriledi. Yaşanan düşüşte gıdadaki gerileme ve etteki tavan fiyat uygulaması etkili olurken, Şubat ayında kuru soğandaki yükseliş dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyon aylar sonra ilk kez eksi çıktı, şubat ayında enflasyon yüzde 0,02 düştü. Yıllık enflasyon ise yüzde 8,78'e geriledi.

Tüketici fiyatları bazında şubat ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 29,18 ile kuru soğanda, en yüksek fiyat düşüşü ise yüzde 31,94 ile domateste görüldü.

Vatandaş alamıyor, pazarcı satamıyor

Vatandaş alamıyor, pazarcı satamıyor

İstanbul Ticaret Odası: 'Yüzde 42,6 arttı'

İstanbul Ticaret Odası, fiyatı Şubatta en fazla artan ürünün yüzde 42,6 ile kuru soğan olduğunu açıkladı. 

2016 Şubat ayında İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 83'ünün perakende fiyatı artarken, 42 ürünün fiyatı düştü, 117 ürünün fiyatı ise değişmedi. Gıda maddeleri grubunda yer alan mevsimsel şartlara bağlı olarak fiyatında artış yaşanan kuru soğan 2016 Şubat ayı itibariyle yüzde 42,61 oran ile fiyatı en fazla artan ürün oldu.

TÜİK: 'Yüzde 29,28 arttı'

TÜİK ise, dün soğanın yüzde 29.18 arttığını açıkladı. 

Yeni Yüzyıl gazetesinden Gül Kaba, 2.5 lirayı aşan soğanı pazarcı ve vatandaşlara sordu:

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Vatandaş soğan pahalı diye bize kızıyor ama hal’den kilosunu 1,75’e alıyoruz'

'Vatandaş soğan pahalı diye bize kızıyor ama hal’den kilosunu 1,75’e alıyoruz'

Hüseyin Yalçın (Pazarcı- 23): Yazın soğanın kilosunu 80 kuruştan satıyorduk. Şimdi 2.5 lira. Vatandaş soğan pahalı diye bize kızıyor ama hal’den kilosunu 1,75’e alıyoruz.

Nezahat Yılmaz (Emekli- 54): Pazara gelip her şeyi kiloyla almak için beş bin lira maaş lazım. Hesap kitap yaparak alışveriş yapıyorum. Soğan çok pahalı, kilo ile alamıyorum.

'Devlet fiyatlara el atsın'

'Devlet fiyatlara el atsın'

Seyit Çetin Türk (Emekli- 71): Pazarda bir kilo bir şey alıp eve gelince keşke yarım kilo alsaydım diyorum. Soğana baktım pahalı. Bu hafta almayacağım. Devlet fiyatlara el atsın.

Refik Kayhan (Emekli- 60): Sadece soğan değil bu kış her şey çok pahalı. Soğanı bol bol kullanamıyoruz. Garibanın olmazsa olmazı kuru soğan.

Fatih Yılmaz (Pazarcı- 50): Fiyatlar bir aya düşer ama biz bu kış çok zarar ettik. Soğanı stoklarda bekletip çürütüyorlar. Aracılar olduğu için pazarda fiyatı yüksek oluyor.

Memmet Güneydaş (Toptancı-42): Tarlalardan soğanları alan büyük depocular piyasayı yükseltmek için ürünleri beklettiler. Ama şu an piyasaya sürüyorlar, düşüş başladı.

Yeni Yüzyıl, AA ve TÜİK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onurryazan

Zamına koymak diyen birisi vardı bir zamanlar. Bu nedir arkadaş, ne ara bu ülke bu hale geldik. 4500tl aylık geliri olan aile yoksul sayılıyor. İyiki asgariy... Devamını Gör