Görüş Bildir
Haberler
PC
Steam İndirimleri Rehberi: 2022 Yılının Tüm Steam İndirim Tarihleri ve Faydalı Tüyolar

Steam İndirimleri Rehberi: 2022 Yılının Tüm Steam İndirim Tarihleri ve Faydalı Tüyolar

Dünyanın neredeyse her köşesinde PC oyunculuğunun kalbinin attığı platformun Steam olduğunu söylemek yanlış olmaz. Oyunlara dijital olarak rahatça ulaşabilmenin yanı sıra Steam oyunculara atölye desteği, arkadaş aktiviteleri, kullanımı rahat bir arayüz ve en önemlisi irili ufaklı pek çok indirim ve kampanya dönemi sunuyor. Tüm oyuncuların en çok merak ettikleri konuların başında ise Steam indirimleri tarihleri geliyor. Gelin şimdi Steam'in 2022 yılındaki indirim takvimine birlikte bir göz atalım ve bu indirimler esnasında faydalanabileceğiniz bazı yararlı tüyolardan da bahsedelim.

Kaynak: https://steamdb.info/sales/history/
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle Steam indirimleri nedir?

Öncelikle Steam indirimleri nedir?

Steam'i dünyanın en büyük oyun mağazası olarak düşünürsek her mağaza gibi çeşitli indirim dönemlerine sahip olduğunu da görürüz. Ancak tek fark bu indirim dönemleri dünyadaki neredeyse her oyuncu tarafından dört gözle bekleniyor! Steam yaz indirimleri gibi büyük indirimlerinin yanı sıra zaman zaman belirli konu ve temalarda da indirimler yaparak oyuncu karşısına çıkabiliyor.

2022 yılında bizi bekleyen bazı Steam indirimleri ise şöyle;

2022 yılında bizi bekleyen bazı Steam indirimleri ise şöyle;
  • Ay Yeni Yılı İndirimleri: 27 Ocak - 3 Şubat (5 Ocak tarihinde biten büyük Kış İndirimi döneminin hemen ardından başlayan bu indirim dönemi doğu kültürlerinde kutlanan ay yeni yılını kutlamayı amaçlıyordu.)

  • Steam Next Fest: 21 Şubat - 28 Şubat (Bir hafta boyunca devam eden bu sanal oyun festivalinde oyuncular yüzlerce bağımsız oyunun demolarını ücretsiz bir biçimde denemenin yanı sıra indirimlerden de yararlanıyorlar.

  • Remote Play Together: 28 Şubat - 7 Mart (Oyuncuların birlikte oynayabilecekleri oyunları öne çıkartan bu indirim döneminde temaya uygun yapımlar uygun fiyatlardan karşımıza çıktılar.)

  • Japon Rol Yapma Oyunları İndirimi: 14 Mart - 21 Mart (Adından da anlaşılabileceği üzere Japon rol yapma oyunları özelinde düzenlenen bu indirim döneminde bu türden pek çok yapım indirimli fiyatlarla karşımıza çıktı.)

  • Steam Simülasyon Festivali: Hobi Sürümü: 28 Mart - 4 Nisan (Simülasyon oyunları özelindeki bu indirim döneminde özellikle türün hayranları epey evinecek.)

  • Die-a-lot İndirimleri: 2 Mayıs - 9 Mayıs (Bu indirim dönemi ölmelere ve tekrar denemelere doyamadığımız Roguelike, Roguelite, Metroidvanias ve Souls-like türü oyunları kapsayacak.)

  • Yarış Oyunları İndirimi: 23 Mayıs - 30 Mayıs (Biraz gaza basmak için doğru zaman, vites arttırıyoruz! Yarış oyunu tutkunlarının yüzü epeyce gülecek.)

  • Steam Yaz İndirimleri 2022: 23 Haziran - 7 Temmuz (İşte yılın en çok beklenen indirim dönemlerinden biri. Steam Yaz İndirimleri ile her türden binlerce oyun indirime girecek, kütüphaneler dolacak.)

  • Hayatta Kalma Oyunları İndirimi: 18 Temmuz - 25 Temmuz (Yaz İndirimleri bittikten sonra ise hayatta kalma türünün hayranlarını mutlu edecek bir indirim dönemi başlayacak.)

Peki ya Steam Kış İndirimleri ve diğerleri?

Peki ya Steam Kış İndirimleri ve diğerleri?

Tarihleri henüz ortaya çıkmamış olsa da Steam'in heyecanla beklenen diğer indirim dönemleri de oyunculara pek çok fırsat kapısı aralıyor. 2022 tarihleri henüz ortaya çıkmamış olsa da diğer Steam indirimleri ise şöyle,

  • Steam Altın Hafta İndirimleri (Geçtiğimiz sene 29 Nisan tarihinde başlayıp 6 Mayıs'ta sona eren bu indirim dönemi yine yaşanacak mı göreceğiz.)

  • Steam Bahar İndirimleri (Steam'in ara indirim dönemlerinden olan Bahar İndirimleri için de tarih henüz belli olmasa da geçtiğimiz yıl bu dönem 27 Mayıs'ta başlayıp 31 Mayıs'ta son bulmuştu.

  • Steam Cadılar Bayramı İndirimleri (Cadılar Bayramı temasına uygun olacak şekilde genellikle hayatta kalma ve korku türündeki oyunların indirime girdiği bu dönem ise geçtiğimiz yıl 28 Eylül ila 1 Ekim arasındaydı.)

  • Steam Black Friday İndirimleri (Tüm dünyanın en büyük alışveriş çılgınlığı dönemi olan Black Friday'i Steam de boş geçmiyor elbette. Geçtiğimiz yılın indirimleri 24 Ekim ve 1 Kasım aralığına denk gelmişti.)

  • Steam Kış İndirimleri (Steam'in en büyük ve merakla beklenen indirim dönemlerinden olan Kış İndirimleri için de 2022 yılında net tarih belli değil ancak geçtiğimiz yıl 22 Aralık ve 5 Ocak aralığında bu indirim dönemi yaşanmıştı.)

Steam indirim dönemlerinden en iyi şekilde yararlanmak için neler yapabiliriz?

Steam indirim dönemlerinden en iyi şekilde yararlanmak için neler yapabiliriz?
  • Öncelikle almak istediğiniz oyunları istek listenize eklemekle başlayabilirsiniz. Oyunları istek listesine eklediğinizde fiyatları düştüğünde kolayca haberdar olabilirsiniz. Ayrıca bir istek listesi oluşturmak satın almak istediğiniz tüm oyunların indirime girip girmediğini bir arada görmenize de olanak sağlar. Böylece kafa karışıklığı olmadan indirime giren oyunları diğerlerinden ayırt edebilirsiniz.

  • İstek listenizi en çok istediğinizden en az istediğiniz oyunlara doğru sıralayın. Böylece indirim döneminde bir alışveriş çılgınlığına kapılmanız daha zor olacaktır. Ayırdığınız bütçe kapsamında daha rahat alışveriş yapabilirsiniz.

  • Steam'in 10 TL Altı, 20 TL Altı gibi farklı sekmelerini ve sıralama ölçütlerini kullanın. Böylece istek listenize eklemediğiniz ancak ilginizi çekebilecek oyunları kolayca bulabilirsiniz. Özellikle indirim dönemlerinde bu kısımlar epey hareketleniyor, bizden söylemesi.

  • Bir gözünüz Steam ana sayfasında olsun. İndirim dönemleri haricinde de Steam'de bazı flaş fırsatlar olabiliyor. Kısa bir süre için geçerli olan bu fırsatlar kimi zaman epey tatmin edici olabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
25
15
10
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın