Görüş Bildir
Haberler
Oyuncuyu Keder Denizinde Hüzne Boğan Birbirinden Derin Hikayelere Sahip 13 Müthiş Oyun

Oyuncuyu Keder Denizinde Hüzne Boğan Birbirinden Derin Hikayelere Sahip 13 Müthiş Oyun

Oyun dünyasındaki bazı oyunlar insanı insan yapan yas, hüzün ve keder gibi duyguları başarılı bir şekilde işleyerek unutulmaz deneyimler sunuyor. Bu listede bizi hüzün denizinde boğan birbirinden üzücü hikayelere sahip oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Walking Dead

The Walking Dead

Telltale elinden çıkan en başarılı hikayenin The Walking Dead olduğunu düşünüyor, oyunun bizi tanıştırdığı yüzleri hiçbir zaman unutmayacağımızı biliyoruz. 

İnsanlığın yok oluşun eşiğinde olduğu bir dünyada en insani dertleri anlatan The Walking Dead serisi de elbette en kederli oyunları bünyesinde barındırıyor.

Valiant Hearts: The Great War

Valiant Hearts: The Great War

Harap olmuş bir dünyada birbiriyle çarpışan kaderlere şahit olduğumuz Valiant Hearts: The Great War oyuncuları 'tüm savaşları bitirecek tek savaş' için göreve çağırıyor. Keşif, bulmaca ve aksiyon elementlerini birleştiren oyunun hamurunda ise gözlerinizi yaşla dolduracak müthiş bir anlatım yatıyor.

Brothers: A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons ise oyun dünyasının en samimi yüzlerinden biri olan Josef Fares'in imzasını taşıyor. Duygu yüklü bir hikaye anlatan oyun, iki kardeşin sürükleyici ve hüzün dolu hikayesini anlatıyor.

GRIS

GRIS

Kaybedilenin arkasından duyulan acıyı bir oyuna sıkıştırmak, yas tutma sürecini 2D oyun formatı aracılığıyla anlatmak pek zor olmalı. Fakat bu meşakkatli görevi üstlenen Nomada Studios GRIS ile insan var oldukça silinmeyecek yas duygusunu muazzam bir sunumla karşımıza getiriyor.

Silent Hill 2

Silent Hill 2

Listemizdeki diğer oyunlardan oldukça farklı olan Silent Hill 2 aslında korku türünün en özel oyunları arasında yer alıyor. Oyuncuyu sembolik anlatımlarla gerginliğe sürükleyen yapım özünde keder ve özlem dolu bir hikaye anlatıyor.

 Oyunun derdine başından sonuna kadar şahit olmak ise oyun başında geçirdiğiniz en kıymetli sürelerden biri olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer

İki saat içerisinde bitirebileceğiniz That Dragon, Cancer, bir oyundan ziyade umut ve çaresizliğe dair yazılmış kuvvetli bir şiir gibi...

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2

Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran Red Dead Redemption 2, önümüzdeki yıllarda tekrar tekrar ziyaret edeceğimiz nefis bir deneyim sunuyor. Rockstar Games'in başyapıtı olan oyun, hayatın en kadim mevzularını Arthur Morgan karakterinin gözünden işliyor.

 Dostluk, kardeşlik, liderlik ve sadakatin muazzam bir potada eritildiği Red Dead Redemption 2, aslında hayatın tam ortasından kopup geliyor. İşte bu yüzden hüzün dolu bir yapım olarak listemizde yer ediniyor.

To the Moon

To the Moon

Mütevazı görselliğiyle oynayanın içinde bir şeyleri değiştiren To the Moon, teknik anlamdaki küçük çapına rağmen sizi uzun bir süre etkileyecek. Göz yaşlarının eşlik ettiği müthiş yapım her oyuncunun kesinlikle dinlemesi gereken bir hikaye anlatıyor.

Mother 3

Mother 3

Oyuncuları Nowhere Islands, oyuncuları unutması zor bir hikayeye şahit etmiş ve resmettiği bazı fikirler dolayısıyla tartışmalara sebep olmuştu. Her şeye rağmen inanılmaz kuvvetli bir anlatım yönüne sahip olan Mother 3, kesnilikle hüzün dolu oyunlar arasında kendini gösteriyor.

Life is Strange

Life is Strange

Life is Strange oyuncuları şehrin gürültüsünden uzakta doğayla iç içe olan bir koya davet ediyor. Dontnod imzalı oyunun sevgi ve arkadaşlık üzerine anlatacak nefis bir hikayesi var. Zamanınız yoksa hiç merak etmeyin, Max Caulfield halledecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

This War of Mine

This War of Mine

11 bit Studios imzalı This War of Mine, savaşın gerçek yüzünü gösterme konusunda nefis bir başarıya imza atmış, oyuncuyu kendine bağlayan atmosferiyle ülkemizdeki bir kısa filme bile ilham kaynağı olmuştu.

The Beginner's Guide

The Beginner's Guide

Listemizdeki en farklı yapımlardan biri olan The Beginner's Guide ise kendine has hikaye anlatıcılığı ile kısa fakat öz bir deneyim vadediyor. Oynadıktan sonra aklınızdan çıkmayacak olan oyunun geliştiricisi ise daha önce The Stanley Parable'a imza atmıştı.

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II

PlayStation'a özel en tartışmalı oyunların başında gelen The Last of Us 2, oyuncuyu keder dolu bir hikayeye davet etmiş, hikayesini aynı hiddet ve intikamla yoğurmuştu. 

Şüphesiz oyun dünyasındaki en başarılı işlerden biri olan The Last of Us 2 hüzün dolu oyunlar listemizde de yerini aldı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aaa

rime var bide cok huzunluydu valla

sinan

Last of us 1 de cok kederlidir aslinda