Görüş Bildir
Haberler
IGN Açıkladı: Tüm Zamanların En İyi 10 Açık Dünya Oyunu!

IGN Açıkladı: Tüm Zamanların En İyi 10 Açık Dünya Oyunu!

Tugberk EVRAN
13.03.2022 - 11:48

Uluslararası geçerliliği olan incelemeler ve haberler yapan IGN geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en iyi 10 açık dünya oyununu listeledi. İşte o oyunlar:

Kaynak: https://www.ign.com/articles/the-10-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

10. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Marvel'ın son dönemlerde çıkarttığı oyunlar beğeniliyor, Spider-Man ise film serisi bağlamında seyircilerini tatmin etse de oyun perspektifinde bu pek başarılı olamıyordu, Marvel's Spider-Man: Miles Morales ise bu gediği doldurmaya niyetli.

9. Horizon Forbidden West

9. Horizon Forbidden West

Geçtiğimiz Şubat ayında çıkan ve serinin ilk oyunu sayesinde daha oyun çıkmadan yılın oyunu olabilir denilen Horizon Forbidden West hem açık dünyası hem de ilk oyundaki eksiklerin giderilmesiyle beraber eklentilerle harikulade bir oyun olmuş.

8. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

8. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Hedefe ulaşma konusunda inanılmaz derecede çeşitlilik barındırması, çevre tasarımı vb. ögelerin uyumu sayesinde Kojima mucizesi Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain'de hissediliyor.

7. The Elder Scrolls V: Skyrim

7. The Elder Scrolls V: Skyrim

Açık dünya deyip de Skyrim'den bahsetmemek olmaz. Sürekleyici hikayesiyle birlikte o devasa haritada maceradan maceraya sürüklenmek günümüzde bile yaparken ilk gün ki tadı verebilecek türden.

6. Fallout: New Vegas

6. Fallout: New Vegas

İşin içerisinde Bethesda olur da açık dünya başarısı olmaz mı hiç. Hikayenin oyuncuyu oyuna rahatça entegre etmesi, seçimlerimize tepki veren yapının görülmesi, 12 yıl geçmesine rağmen oyunu günümüzde de oynanabilir kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Elden Ring

5. Elden Ring

Çıkışının üzerinden 1 ay geçmemiş olmasına rağmen 10 milyondan fazla kopya satan yapım oyun dünyasında hayranlıkla takip ediliyor. Devasa haritanın neredeyse her noktasında bir aksiyon olması, oyunun açık dünyasının doluluk barındırması son derece tatmin edici.

4. Red Dead Redemption 2

4. Red Dead Redemption 2

Oyunun hem hikayesi hem de açık dünyası son derece tatmin edici. Açık dünya bağlamında hemen hemen oyundaki tüm bölgelerde canlılık olması, en ücra noktalarda bile eyleme geçilebilecek kadar detay düşünülmüş olması oyunu oynarken mest ediyor.

3. Grand Theft Auto 5

3. Grand Theft Auto 5

Açık dünya denilince akla gelen en önemli şirketlerden olan Rockstar Games'in çıktığı her dönemde domine edici etkisi olan serisi GTA'nın son oyunu GTA 5'de haritanın her noktasının ince ince işlenmesi oldukça tatmin edici bir oynanış sunuyor.

2. The Witcher 3: Wild Hunt

2. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3, standart paketiyle bile harika fantastik dünyasında oyunculara son derece keyifli bir oynanış sunuyor. Elden Ring ya da Skyrim'de de olduğu gibi bu fantastik dünya içerisinde birçok eylem yapabilme özgürlüğü son derece uzun süreler vakit geçirilmesine neden oluyor.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda serisinin 2017 yılında çıkan oyunu Breath of the Wild'ın kıymeti maalesef ülkemiz oyuncuları tarafından tam anlamıyla bilinmese de hayal edilebilecek tüm açık dünya dinamiklerini sonuna kadar doğru bir biçimde işlemesi bu oyunu tüm zamanların en iyi açık dünya oyunu yapıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
a b

Horizon forbidden west, rdr2 ve zeldaya hayranım. Muazzam oyunlar. Spidermanin de listeye girmesi güzel olmuş

Muhammet Ali Boom

Dying light görmek isterdim

Ricirt Dicksin

Bana göre: 1 WoW 2 Valheim