Görüş Bildir
Haberler
Soylu "Gerilim" İddialarına Yanıt Verdi

Soylu "Gerilim" İddialarına Yanıt Verdi

Emre Ordu
01.04.2023 - 16:38 Son Güncelleme: 01.04.2023 - 16:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerilim yaşadığı iddia edilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Siyasette kırgınlık olmaz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milletvekili adaylığı gerginliği yaşadığı öne sürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Siyasette kırgınlık olmaz' dedi. 

Kulislerde bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında gerginlik olduğu dillendiriliyor. Kabine'deki bakanları 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde milletvekili adayı yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Soylu'yu Samsun'dan aday göstermeyi planladığı ancak Soylu'nun buna itiraz ettiği ve İstanbul'dan aday olmak istediği öne sürüldü. 

Bir süredir Kahramanmaraş'ta kalan Soylu'nun Hatay'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gitmemesi de aralarındaki gerilimle ilişkilendirildi.

"Soylu görevden affını istedi"

Ayrıca 6 Mart günü toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında Erdoğan'ın bakanlara 'Herkesi milletvekili adayı olarak görmek istiyorum. Buna itirazı olan var mı?' diye sorduğu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'görevden af' talebinde bulunduğu ancak Erdoğan'ın bu talepleri kabul etmediği iddia edildi.

"Parti ne karar verirse uyarız"

"Parti ne karar verirse uyarız"

CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerginlik iddialarına yanıt verdi. 

Deprem bölgesinde bulunan Soylu, 'Tarihin en önemli seçimine gidiyoruz. Buradaki konsantrasyonumuz seçim değil. Ankara'ya bazen MGK'ya gidiyoruz, Kabine'ye gidiyoruz. Gittiğimiz zaman belki kafamız biraz siyasete, oradaki konuşmalara yanaşıyor ama buraya döndüğümüz andan itibaren oradaki duyguyu tamamen unutuyoruz ve buraya konsantre oluyoruz. Önümüzde bu kadar iş varken bizim Ankara'daki günlük tartışmaların içinde bulunmamızın doğru olmadığını ifade ettim. Ben bugün yine bunu ifade ediyorum' dedi.

Çok genç yaşlarda parti başkanlığı yaptığını ardından AK Parti'de genel başkan yardımcılığı düzeyinde farklı görevler üstlendiğini anlatan Soylu, 'Bütün bu safhaların tamamından geçtim. Siyasetin kendine ait kuralları vardır, bu kural işler. Parti ne karar verirse biz de o karara uyarız' ifadelerini kullandı.

Soylu 'Kırgın olduğunuz birileri var mı?' sorusuna 'Siyasetin kendi adına kırgınlığı' olmaz' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
justatraveller

siyasette kırgınlık olmaz,parti ne derse uyarız vs. yani sunlara normal bakmaları inanılmaz geliyo.bunlar modern faşizm cümleleri.chp'de kaos bol olur fakat ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Çok seslilik iyi bir şey değildir, her kafadan bir sesin çıktığı partiler organizasyonlar vs kaybetmeye mahkumdur. Geminin bir kaptanı olur mürettebat, kapta... Devamını Gör

Çeyrek Muhalif

Yalnız sizinki siyaset değil kula kul olmak, siyaset başka bir şey.

Kahraman taş

Soylu yapar yapacağını satar mı satar sonra Siyasette olur böyle şeyler der mi der.