Görüş Bildir
Haberler
Sizi Var Olmanın Dayanılmaz Acısından Bir Nebze de Olsa Uzaklaştıracak 29 Felsefi Film

Sizi Var Olmanın Dayanılmaz Acısından Bir Nebze de Olsa Uzaklaştıracak 29 Felsefi Film

Siz de klasik filmlerden sıkıldıysanız ve sizi zorlayacak filmler arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Çünkü tam da beyninizi yakacak, size var olmanın ve hayatın anlamını sorgulatacak felsefi filmlerden oluşan bir liste hazırladık. 

Baştan uyaralım bu listedeki filmler zihninizi biraz zorlayabilir. Ee hadi, lafı uzatmadan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

29. Hayat Ağacı (2011) The Tree of Life

IMDb: 6.8

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır... 

Terrence Malick'in 2011 Cannes Film Festivali'nde eleştirmenleri ikiye filmi 'Hayat Ağacı', yönetmenin baştan aşağıya imzasını taşıyan bir yapıt.

28. Varoluş (1999) EXistenZ

28. Varoluş (1999) EXistenZ

IMDb: 6.8

Antenna Research, oldukça popüler bir oyun şirketidir. Şirket, çok büyük bir heyecanla beklenen yeni oyununu piyasaya sürmenin arifesindedir. Oyunun yaratıcısı olan Allegra Geller önderliğinde oyunu test etmek için toplantılar yapılmaktadır. Kendi yarattığı oyunun içerisindeki çılgınlıkları günden güne keşfeden Allegra, oyununun gerçek ile rüya arasındaki çizgiyi silikleştirdiğini fark eder. Oyunun piyasaya sürülmesiyle beraber, oyunu oynayacak herkes ve oyunun oynandığı dünya büyük bir serüvene atılmak üzeredir.

27. Gelecek Günler (2016) L'avenir

27. Gelecek Günler (2016) L'avenir

IMDb: 7.0

Paris’te bir lise de felsefe öğretmenliği yapan Nathalie, işi söz konusu olduğunda oldukça azimlidir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Nathalie zamanını ailesi, eski öğrencileri ve oldukça sahiplenici olan annesi arasında bölüştürür. Bir gün kocası, Nathalie’ye başka bir kadın için onu terk ettiğini söyler. Mecburen sahip olduğu özgürlüğüyle birlikte Nathalie’nin hayatını yeniden keşfetmesi gerekir.

26. Agora (2009)

26. Agora (2009)

IMDb: 7.2

Roma İmparatorluğu hâkimiyetindeki İskenderiye’de geçen hikayede bilinen ilk kadın matematikçi, astronom ve filozof olan Hypatia’nın hayatı merkeze alınıyor.

Ünlü yönetmen Alejandro Amenábar'ın yönettiği filmin başrolünde Rachel Weisz, Max Minghella ve Oscar Isaac yer alıyor.

25. Kaynak (2006) The Fountain

25. Kaynak (2006) The Fountain

IMDb: 7.3

'The Fountain', üç farklı zamanda biriminde, bir adamın sevdiği kadını kurtarmak için başından geçen bin yıllık serüveni konu almaktadır. 15. yüzyılda İspanya'da yaşayan Tomas ölümsüzlük verdiği sanılan efsanevi bir çeşmenin arayışına çıkar. Günümüzde, Tommy Creo isimli bir bilim adamı, kanser olan eşi İzzy'yi kurtarabilmek için umutsuzca bir tedavi yöntemi keşfetmeye çalışmaktadır. 25. yüzyılda, astronot olan Tom ise uzaydaki gezintisi sırasında kendisini çok uzun sürelerdir rahatsız eden olayların arkasındaki gerçekleri keşfeder. Bu üç adamın hikayesi tek ve ortak bir gerçeğe uzanmaktadır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Pi (1998)

24. Pi (1998)

IMDb: 7.4

Max, çılgın olduğu kadar dahi bir matematik meraklısıdır. Matematiğe ve özelikle de pi sayısına karşı oluşturduğu takıntısı, onun tüm hayatının gidişatını belirlemektedir. Max, on yıldan beri tüm doğanın ölçülebilir bir kodlanma sistematiğine sahip olduğunu fark etmiştir. Artık tek amacı doğanın bu büyük sırrını çözmektedir. Max, elindeki verilerle karşısındaki problemin çözümüne kalkışır. Ancak adım adım vardığı sonuç, onu problemin tam da ortasındaki değişken yapacaktır. Max’ın vardığı nokta, dünyayı temellerinden sarsacak kadar yenilikçidir...

23. Yaşamın Renkleri (1998) Pleasantville

23. Yaşamın Renkleri (1998) Pleasantville

IMDb: 7.5

'Pleasantville', siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir ahenk ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

22. Cennetten de Garip (1984) Stranger Than Paradise

22. Cennetten de Garip (1984) Stranger Than Paradise

IMDb: 7.6

'Stranger Than Paradise', birbirine son derece yabancı ve bir o kadar da farklı iki kuzenin bir araya gelmesi ile aralarında büyüyen nefret ve uzaklaşma hissinin hikayesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bireyler arası yabancılaşmanın Jim Jarmusch 'ağzı' ile sunulan en önemli örneklerinden olan 'Stranger Than Paradise', ne kadar Batı toplumlarına ait bir sorunu merkezine alıyormuş gibi görünse de evrensel duruşunu da kaybetmiyor.

21. Cinayeti Gördüm (1966) Blowup

21. Cinayeti Gördüm (1966) Blowup

IMDb: 7.6

Bir fotoğrafçı, bir gün farkında bile olmadan bir kare yakalar ama aslında o karenin ardında bambaşka bir sır saklıdır. Daha önce de çok kereler şiddet içeren ya da acı dolu olayları fotoğraflamıştır ama en ufak bir biçimde etkilenme, heyecan ya da coşku duymadan akıntı içinde yol alan bir hali vardır. Bir gün parktaki bir çiftin fotoğrafını çeker. Eve dönüp karanlık odada fotoğrafı büyütünce hiç fark etmediği bir durum dikkatini çekiverir. Fotoğraf karesi, işlenen bir suçun en çarpıcı kanıtı olmuştur.

20. Gizemli Şehir (1998) Dark City

20. Gizemli Şehir (1998) Dark City

IMDb: 7.7

John Murdoch, bir sabah nasıl geldiğini bilmediği yabancı bir otel odasında uyanır ve vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlayamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve karşılaştığı bu korkunç bilmeceyi çözmek için büyük bir mücadeleye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Torino Atı (2011) A Torinói Ló

19. Torino Atı (2011) A Torinói Ló

IMDb: 7.8

1889 yılında, Almanya'nın en ses getirmiş düşünürlerinden biri olan, büyük filozof Friedrich Nietzsche, İtalya'nın Turin dolaylarında çıktığı bir seyahatte ilginç bir olay ile yüz yüze gelecektir. Bir atın kırbaçlandığına şahit olan filozof bu olay sonrasında bir ay yatağından çıkmayacak, çok ciddi sağlık ve ruh problemleri yaşayacak ve yedi yıl sonra da yaşama gözlerini yumacaktır. Peki o ata ne olmuştur?

18. Solgun Çiçek (1964) Kawaita Hana

18. Solgun Çiçek (1964) Kawaita Hana

IMDb: 7.8

Yakuza'ların en bilindik suç örgütü Yamaguchi-gumi'den esintilerle, kısmen dokümanter bir anlayışta çekilen film, 2. Dünya Savaşı sonrası Japon toplumundaki melankolizm, sınıf farklılıkları, erkeksi şiddet, suçun psikopatolojisi, kadın-erkek ilişkisinin kırılgan doğası gibi temaları 'film noir' stiliyle, pesimist bir bakış açısıyla ele alıyor.

17. Naked (1993)

17. Naked (1993)

IMDb: 7.9

Bir nevi 'the man who wasn't there' olarak nitelendirebileceğimiz bir karakter olan Johnny, kafasına göre takılır, kayıtsız, umarsız ve avaredir. Çalıntı bir arabayla Londra’da ilk önce eski sevgilisi Louise’in evine bir uğrar. Daha sonra sıkılacağı bu evde bir müddet kalsa da, hiçbir yere ait olmayan bu adamı bağlayan hiçbir şey yoktur. Johnny bavulunu alır ve Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Canının istediği yerde canının istediği gibi davranmakta, köşe başlarında kitap okumakta ve yeni insanlarla tanışmaktadır. İpiyle kuşağı, kitabıyla kayıtsızlığı durumunu doya doya yaşar.

16. Dogville (2003)

16. Dogville (2003)

IMDb: 8.0

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaya başlar ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorunda kalır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfeder...

15. Brazil (1985)

15. Brazil (1985)

IMDb: 8.0

Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen film insanoğlunun distopik sonlarından birini ele alıyor. Son derece fütüristik ve karanlık bir atmosfere evrilen bu dünyada yaşayan insanlardan biri olan Sam Lowrey, sıradan bir devlet memuru. Fazlasıyla bunaldığı işinden ve teknolojinin ta kendisinden kaçmasının tek yolu ise hayal ve rüyalarına sığınmak. Rüyalarında her daim kendisini bekleyen figür tanımasa da kurtardığı gizemli bir kadındır. Sam'i rüyalarındaki kadına yaklaştıran şey terörist olmakla suçlanan Jill Layton isimli kadın olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Vivre sa Vie (1962)

14. Vivre sa Vie (1962)

IMDb: 8.0

Godard’ın ikinci filmi olan 'Vivre Sa Vie', eşi Anna Karina’nın da oynadığı bir film. Film, yönetmenin görsel stilinin simge haline gelecek 12 karaktere bölünmüş, dünya hakkındaki hoş görülmeyen gerçekleri öğrenen fahişe haline gelen genç bir kızın öyküsünü anlatıyor.

13. Hiroşima Sevgilim (1959) Hiroshima Mon Amour

13. Hiroşima Sevgilim (1959) Hiroshima Mon Amour

IMDb: 8.0

Yıl 1959. Hiroşima'ya atılan bombanın ardından barışla ilgili çekilen bir filmde oynayan Emmanuelle Riva, Hiroşima'da kalan son iki gecesini Eiji Okada ile geçirir. İkisinin mutlu bir evlilikleri olmasına rağmen birbirlerine aşık olurlar. Eiji, Emmanuelle'nin kısa zaman içinde ülkesi olan Fransa’ya döneceğini öğrenince, Hiroşima'da onunla kalması için uğraşır. Bu esnada Emanuelle, İkinci Dünya Savaşı'nda Alman bir asker olan ilk aşkını hatırlar...

12. Into the Wild (2007)

12. Into the Wild (2007)

IMDb: 8.1

'Into the Wild', bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher, aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir.

11. Truman Show (1998) The Truman Show

11. Truman Show (1998) The Truman Show

IMDb: 8.1

'Truman Showsinema tarihinin en yaratıcı senaryolarından birine sahip. Dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan halk imrenilecek derecede ütopik bir hayat sürmektedir. Bu adada yaşayan insanlar her güne mutlu uyanıp herhangi bir sorunla karşılaşmadan günü sonlandırıyorlardır. Başkarakterlerden biri olan Truman da bu şanslı insanlardan biridir. Güzel bir eşe ve mutlu bir hayata sahip olan Truman, bir gün öldüğünü zannettiği babasını bir gün caddede gördüğü ana kadar hayatı olduğu gibi yaşar. Babasını gördüğüne emindir ancak adam bir anda ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde çeşitli gizemli anlar yaşayan Truman bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder ve sahip olduğu hayatın gerçek olup olmadığını anlamaya çalışır.

10. Büyük Lebowski (1998) The Big Lebowski

10. Büyük Lebowski (1998) The Big Lebowski

IMDb: 8.1

Bir karışıklık, bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. İz Sürücü (1979) Stalker

9. İz Sürücü (1979) Stalker

IMDb: 8.1

Stalker'da uzak bir gelecekte, bambaşka bir yaşam düzeni içerisinde, ismi olmayan bir ülkedeyiz. Dünyaya düşen dev gök taşı yaşamı yerle bir ederken Zone adında esrarengiz, yeni bir bölge oluşmuştur. Bu bölgeden içeriye girebilen insanların tutkularının gerçekleşeceğine dair söylentiler vardır. İçeride yaşayan 'güç' insan zihni tarafından hayal edilmesi mümkün olmayacak güçteki bir varlıktır. Askerler tarafından korunan Zone bölgesine sadece gerekli olgunluğa erişmiş cesur Stalker'lar girebilmekte, bölgeye giren insanlara eşlik etmektedirler.

8. La Maman et La Putain (1973)

8. La Maman et La Putain (1973)

IMDb: 8.1

Alexandre, Paris'in yazında felsefeyle meşgul olan ve buna epey kafa yoran bir adamdır. Zamanının çoğunu arkadaşlarıyla edebiyat ve sinema üzerine konuşup sarhoş olana kadar içerek geçirmektedir. Alexandre'nin Marie adında bir kadınla açık ilişkisi vardır. İkisi bir çifttir; fakat başkalarıyla da görüşüp yakın ilişki kurabilmekte ve bunu bilerek kabul etmektedirler. Alexandre bir gün Saint-Germain-des-Prés'de bir kafede Véronika adında genç bir hemşireyle tanışır. Ondan o kadar etkilenir ki, sevgilisiyle bu genç kadın arasında aklı gidip gelmeye başlar. Zamanla ilerleyen bu aşk üçgeninde önemli bir seçim yapması gerekecektir.

7. 400 Darbe (1959) Les Quatre Cents Coups

7. 400 Darbe (1959) Les Quatre Cents Coups

IMDb: 8.1

'400 Darbe' filminde, 1950'lerin başlarında Paris'te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı problemler ve okuldaki öğretmeni tarafından sıkça aşağılanması yüzünden ne okulda ne de evde huzur bulabilmektedir. Ödevini yapmadığı için arkadaşıyla birlikte okuldan kaçtıkları bir gün sokakta annesini başka bir adamla gören Antoine, şoku üstünden atamadan okula döner ve ödevi yapmamasının mazereti olarak annesinin öldüğü yalanını söyler. Anne ve baba sağlam bir şekilde okula geldikleri an ise gerçekler ortaya çıkar ve Antoine bir süreliğine uzaklaştırma cezası alır. Şimdi de ailesinden korktuğu için eve gitmeye korkan Antoine, yakın arkadaşıyla birlikte deniz kenarına kaçmaya karar verirler. Amaç babasının daktilosunu çalıp satarak para kazanmaktır. Ancak işler yine beklendiği gibi gitmez...

6. Kış Uykusu (2014)

6. Kış Uykusu (2014)

IMDb: 8.2

Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın, o günden sonra vaktini, gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçirir. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır. Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

5. Yedinci Mühür (1957) Det Sjunde Inseglet

5. Yedinci Mühür (1957) Det Sjunde Inseglet

IMDb: 8.2

'Yedinci Mühür', ilk planlarından itibaren kamerayı gökyüzüne çevirmesi ile metafiziğe yönelen yönetmen Ingmar Bergman'ın 3. dönem filmlerinden ilkidir. Savaştan bıkmış bir Orta Çağ şövalyesi, yanında bayraktarı ile Haçlı Seferi'nden dönmektedir. Vebanın kasıp kavurduğu Avrupa'yı gördükçe Tanrı'dan kuşku duymaya ve onun yolundan sapmaya başlayan şövalye, çok geçmeden ölümün eşiğine gelir. Ancak ölüme meydan okuyarak, onu satranç oynamaya davet eden şövalye, kaybederse canını vermeye razıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Yaban Çilekleri (1957) Smultronstället

4. Yaban Çilekleri (1957) Smultronstället

IMDb: 8.2

Huysuz ve inatçı profesör Isak Borg hayatta bir başına kalan, yıllarını bakteri bilimine veren 78 yaşında bir fizikçidir. Mezun olduğu Lund Üniversitesi’nden alacağı onur nişanesi için Stokholm’den Lund şehrine doğru yola çıkan profesör, bu yolculuk esnasında türlü kabuslar görecektir. Ölüme adım adım yaklaştığını hisseden adamın kabuslarında sorunlu geçmişi karşısına çıkacaktır.

3. Tokyo Hikayesi (1953) Tôkyô Monogatari

3. Tokyo Hikayesi (1953) Tôkyô Monogatari

IMDb: 8.2

'Tokyo Story', çocuklarını ziyaret eden yaşlı bir çiftin hikayesini anlatıyor. Dönüşmekte ve batılılaşma yolundaki Japonya'nın taşra kentlerinden birinde yaşayan yaşlı karı-koca, uzun zamandır kendilerinden ayrı yaşamakta olan çocuklarını ziyaret etmek için başkent Tokyo'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar. Çeşitli beklentilerle ve umutlarla çıkılan bu yolculuk, Tokyo'ya vardıklarında çocukları tarafından ilgisizce karşılanmalarıyla son bulur. Başkentte geçirdikleri zaman boyunca yaşlı çiftin çocukları kendi aileleri ve iş hayatları gibi nedenlerle sürekli meşguldürler ve bu yoğunluklar nedeniyle anne-babalarına gereken ilgiyi gösterememektedirler. Bu süreçte yaşlı çiftle ilgilenen tek kişi savaşta ölen oğullarının dul karısı olur. Kırgın olarak evlerine geri dönen anne-baba, acı bir haberle tüm çocuklarını tekrardan toparlayacaktır.

2. Otomatik Portakal (1971) A Clockwork Orange

2. Otomatik Portakal (1971) A Clockwork Orange

IMDb: 8.3

'Otomatik Portakal', şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

1. Raşomon: Sarı Irkın Şehveti (1950) Rashômon

1. Raşomon: Sarı Irkın Şehveti (1950) Rashômon

IMDb: 8.3

'Rashômon'da ormanda tesadüf eseri bir adamın kanlar içerisindeki cesedi fark edilir. Adamın, olayın başka bir faili olan karısı da tecavüze uğramıştır. Bu olayın şahidi olan yalnızca üç kişi vardır... Bunlardan biri bir gezgindir, diğeri bir oduncudur, sonuncusu ise bir hayduttur. Artık geriye her birinin hikayesini ayrı ayrı dinlemek kalmıştır. Ancak tüm bu hikayeler birbiriyle çelişmekte ve olaya dair bulanık olmayan bilgiler verememektedirler. Aralarından birisi kesin olarak gerçeği anlatmamaktadır; ancak bu hangisidir?

BONUS: Persona (1966)

BONUS: Persona (1966)

IMDb: 8.1

'Persona', sessizliğe gömülen bir kadın ve ona refakat eden bir hemşirenin hikayesini anlatıyor. Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu, güzeller güzeli Elisabeth Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Son çare olarak bir kliniğe yatırılan kadın burada da dilsizliğine devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan kadın, doktorun tavsiyesiyle gözden uzak bir yazlığa gönderilir. Bu esnada yanında gönderilen kişi genç hemşire Alma'dır. Yazlıkta da Vogler'in ağzını bıçak açmaz. Vogler sustukça Alma konuşur. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Varoluş konulu filmlerin hepsini bu içeriğe dahil etmek elbette mümkün olmadı. Ama daha fazla felsefi film için, aşağıdaki içeriklere de göz atabilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın