Görüş Bildir
Haberler
Sizi Negatiflik Hissinden Kurtarıp Öz Güven Eksikliğinize İlaç Gibi Gelecek 17 Harika Film

Sizi Negatiflik Hissinden Kurtarıp Öz Güven Eksikliğinize İlaç Gibi Gelecek 17 Harika Film

28.11.2020 - 12:25

Öz güven eksikliğimizi belki bir filmle yeneriz, kim bilir?

Açıklamalar:  kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Hologram for the King - Kral İçin Hologram

1. A Hologram for the King - Kral İçin Hologram

IMDb: 6,1

Alan Clay, 54 yaşında Amerikalı bir işadamıdır. İşleri hiç de yolunda gitmemektedir ve iflasın eşiğine gelmiştir. Bu durumdan kurtulabilmek için Anthony, gençlerden oluşan bir takımla birlikte Suudi Arabistan'a gider. Anthony orada IT endüstrisi üzerine girişim fikirlerini paylaşmaya çalışır. Ama onun geleneksel düşünceleri artık yeterince karlı değildir. Kral Abdullah'a sunulmak üzere, geliştirdikleri yepyeni Amerikan IT teknolojisini tanıtmak üzere ekip bir araya gelmiştir. Bu teknoloji sayesinde şehri ekonominin merkezine dönüştürebileceklerdir. Kral Abdullah'ı gergin bir şekilde beklerken bir yandan da Suudi Arabistan'ın iklim koşullarına uyum sağlamaya çalışan ekibi bir sürpriz beklemektedir: Çinliler daha ucuza mal edilebilecek bir çözüm önermişlerdir. Ekibin bunu öğrenmesiyle rekabet başlamış olur.

2. Good Will Hunting - Can Dostum

2. Good Will Hunting - Can Dostum

IMDb: 8,3

Can Dostum'da Will Hunting genel IQ’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

3. The Blind Side - Kör Nokta

3. The Blind Side - Kör Nokta

IMDb: 7,6

Fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher bir kolej futbol takımına girince, kendi ve çevresindekilerin hayatı tümden değiştir.

4. The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme

4. The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme

IMDb: 8,0

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır.

5. Forrest Gump

5. Forrest Gump

IMDb: 8,8

Forrest Gump, düşük IQ sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Moneyball - Kazanma Sanatı

6. Moneyball - Kazanma Sanatı

IMDb: 7,6

'Oakland A' beyzbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt), kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kulüplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beyzbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor.

7. The King's Speech - Zoraki Kral

7. The King's Speech - Zoraki Kral

IMDb: 8,0

Filmin öyküsü, babası V. George'un ölümünün ardından, Frederick Arthur George'un ağabeyi Edward'ın Amerikalı Wallis Simpson ile evlenmek için tahtı Albert Frederick Arthur George'a devretmesiyle başlıyor. Fakat tahta oturan yeni kralın önemli bir engeli vardır. Halka hitabet etmekte sorunlar yaşayan kral çocukluğundan beri başına dert olan kekemeliğini yenmek zorundadır. Yeni kralın bu sorununu yenmesi ve onu kraliyet makamıne hazırlamak için Avustralyalı konuşma terapisti Lionel Logue devreye girer.

8. Little Miss Sunshine - Küçük Gün Işığım

8. Little Miss Sunshine - Küçük Gün Işığım

IMDb: 7,8

Hoover ailesi, uzaktan bakılırsa oldukça sıradan ve modern bir Amerikan ailesidir. Ancak birbirlerine taban tabana zıt üyeleriyle ve çatışmalarıyla aslında hiç de öyle değildir. Küçük, akıllı ancak şişman kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

9. The Bucket List - Şimdi ya da Asla

9. The Bucket List - Şimdi ya da Asla

IMDb: 7,4

Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayattan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeğin farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

10. Rocky

10. Rocky

IMDb: 8,1

Rocky filminde baş karakter olan Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

Rocky bu ilk filmiyle izleyiciyle buluşmuş ve tüm dünya tarafından ayakta alkışlanmıştı. Ardından çekilen devam filmleriyle bir seriye dönüşen bu yapıt, aynı yıl 10 kategoride Oscar ödülüne aday olup bunlardan üçünü kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği

11. Dead Poets Society - Ölü Ozanlar Derneği

IMDb: 8,1

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak gerikafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir... Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

12. Sing - Şarkını Söyle

12. Sing - Şarkını Söyle

IMDb: 7,1

Tamamen hayvanların yaşadığı bir dünyada geçen “Şarkını Söyle”de, Buster Moon zor dönemler geçiren, bir zamanlar çok başarılı olan bir tiyatrodan sorumlu, kibar ve iyimser bir koaladır. Tiyatroyu her şeyden çok sever ve onu korumak için her şeyi yapabilir. Ancak, zor günler geçiren tiyatronun yavaş yavaş parlaklığını kaybettiği günlerde eski görkemini yeniden kazandırmak için son bir şansı vardır; dünyanın en büyük şarkı yarışmasını yapmak. Yarışmada özellikle beş yarışmacı dikkat çeker: Şarkı söylemesi kadar yumuşak bir şekilde dolandıran fare, çekingen bir ergen fil, büyük bir sahne korkusu olan, 25 domuz yavrusunun peşini toplamaktan yıpranmış, sınırlarını zorlayan bir anne, ailesinin ağır suçlarından kurtulmak isteyen genç bir gangster goril ve küstah erkek arkadaşı bırakıp tek başına kalmak için mücadele veren bir punk-rock kirpi. Bütün hayvanlar, Buster’ın çadırına, bu yarışmayı hayatlarının gidişatını değiştirmek için bir fırsat olduğunu düşünerek gelir.

13. The Way, Way Back - Geri Dönüş Yolu

13. The Way, Way Back -  Geri Dönüş Yolu

IMDb: 7,4

14 yaşındaki Duncan, utangaç bir çocuktur. Duncan’ın annesinin erkek arkadaşı Trent, yaz tatilini hep birlikte geçirmeyi teklif eder ve onları sahildeki evine davet eder. Trent, bu tatilin Duncan’a iyi geleceğini ve birçok kızla tanışacağını düşünür. Fakat işler Duncan için iyi gitmez. Trent’in kızı Steph onunla vakit geçirmek istemez, Duncan’ın utangaç tavırları ise onun başkalarıyla tanışmanı engeller. Bir su parkında çalışmaya başlayan Duncan, parkın müdürü Owen ile yakın arkadaş olur. Bu arkadaşlık Duncan’a çok iyi gelir ve Owen sayesinde yeni bir yaşama sahip olur.

14. Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar

14. Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar

IMDb: 8,4

Problemli bir çocuk ve onun hayatını değiştiren bir öğretmenin hikayesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. Onun aslında çok özel bir çocuk olduğunu anlayan öğretmen, sabır ve özenle Ishan’ın kendisini bulmasına yardımcı olur.

15. The Dark Horse - Kayıp Şampiyon

15. The Dark Horse - Kayıp Şampiyon

IMDb: 7,5

Bir adam kendi yaşadığı talihsizliklere ve kötü şansına rağmen, içinde yaşadığı toplumun çocuklarına umut aşılamak için var gücüyle çalışır. Çocuklara uğruna mücadele edecekleri bir amaç vermek için, onlara önder olmak için uğraşır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Intouchables - Can Dostum

16. Intouchables - Can Dostum

IMDb: 8,5

Can Dostum, felçi bir adam ve ona bakıcılık yapan gencin hikayesini anlatıyor. Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

17. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

17. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

IMDb: 8,4

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu ediyor. İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru,üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmde, Süleymanoğlu’na Hayat Van Eck hayat veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dunecka

Hıçkırık (Hichki) diye Hint filmi var tavsiye ederim öz güvenle ilgili ailece izleyebilirsiniz.

favilla favilla

Şu ara ihtiyacım olan bir liste, yarısını izledjm ama yarısını izlememisim, emeğiniz için teşekkürler 🙏👏

Utku Yıldırım

Moraliniz bozukken izlemelik, içinizi ısıtacak filmler. Güzel liste olmuş the way way back baya tatlı bir filmdi.