Görüş Bildir
Haberler
Siyasilerden 23 Nisan Mesajları

Siyasilerden 23 Nisan Mesajları

ATKN
23.04.2015 - 10:59 Son Güncelleme: 23.04.2015 - 15:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı nedeniyle siyasi isimler mesaj yayımladı.

‘23 Nisan ruhunu koruyacağız’

‘23 Nisan ruhunu koruyacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımızı belirtmek istiyorum' dedi.

Aziz milletin temsilcilerinin, ortak bir gaye etrafında, Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920'nin, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''(Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) şiarıyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis ederek çocuklara hediye eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmuştur.

Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, 95 yıldır, ilk günkü heyecan ve coşkuyla, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızı barış ve refaha kavuşturmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalışmaktadır.

Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımızı belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki ışık, umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir. Amacımız, çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.''

‘23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, engel yoktur’

‘23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, engel yoktur’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milletimiz, tarihinin en sıkıntılı dönemini 20. Yüzyılın ilk çeyreğinde geçirmiştir. Bağımsızlık ve hürriyetimize kasteden düşmanlar, milletimizi tarihin bir öznesi olmaktan çıkartmak istemişlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 95 yıl önce bugün Ankara’da açılması tarihimizde önemli bir dönüm noktası teşkil etmiştir. TBMM’nin açıldığı bu gün, milletimizin istiklâl uğrundaki kararlılığını ve istikbale ilişkin umudunu paylaştığı gün olmuştur. Genç, yaşlı, kadın, erkek bütün eşhasıyla omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir. Müstevlilerden aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır

23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur' diyen Davutoğlu, '23 Nisan 1920 ruhuyla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. 23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, bugün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Hükümet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu inanç ve düşüncelerle 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. İstiklâl mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu’nun her bir evladına rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Umudumuzu hiç kaybetmedik’

‘Umudumuzu hiç kaybetmedik’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı:

95.yaşını kutlayacağımız, Kurtuluş Savaşımıza rehberlik eden TBMM, ne yazık ki iktidarın arka bahçesi haline getirilmiş bulunuyor. İlk Başkanı Gazi Mustafa Kemal olan TBMM ne yazık ki 95.yaşında milli irade hırsızlığı ile çoğunluğa ulaşmış bir parti ve hükümet tarafından parmak çoğunluğu ile yönetiliyor. Ne yazık ki, tarihi kökleri çok eskilere uzanan parlamenter sistem bu iktidar tarafından ayakbağı olarak gösteriliyor Ayrıca “Çocuklara kıymayın efendiler” diye timsah göz yaşı dökenlerin iktidarında, bazı çocuklar açılıktan ölüyor, bazıları yatağa aç giriyor ve 95 çocuk da hayatını kaybetmiş bulunuyor. Biz tüm bu gerçekler ve olumsuzluklar karşısında bile Meclisimize de, Cumhuriyete de , demokrasiye de, kardeşliğe de hep saygı duyduk, umudumuzu hiç kaybetmedik.

Biliyoruz ki, “Milli Egemenlik ile Çocuk bayramının 96 yaşını Yaşanacak güzel bir Türkiye’de kutlayacağız. Bu duygularla, Milli Egemenlik ve Çocuk bayramının 95 yaşını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin açılışından bugüne kadar siyaseti zenginleşme değil, halka hizmet aracı olarak gören tüm siyaset erbabına saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

‘Birlik olmalıyız’

‘Birlik olmalıyız’

TBMM Başkanı Cemil ÇiçekTBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin tarih sahnesine döndüğü gün olduğunu belirterek, bugünün herkese kutlu olmasını diledi.

Türkiye'nin bağımsızlığını, milletin hürriyetini canlarından aziz bilen kurucu büyüklerin, verdikleri mücadele ve yaptıkları hizmetlerle millete büyük bir armağan bıraktıklarını ifade eden Çiçek, bu yüce insanlar sayesinde, zorbalığa boyun eğilmediğini ve büyük emperyalist oyunun bozulduğunu kaydetti.

TBMM'nin açıldığı andan itibaren Türk milletinin yegane temsilcisi olduğuna işaret eden Çiçek, hiçbir olumsuzluğu mazeret kabul etmeden istiklal hedefine ulaşan TBMM'nin bütün mazlum milletlere örnek olduğunu belirtti.

Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Millet olarak, 95 yıl önceki ruhu her zaman yaşatmalı, devletimizin bağımsızlığına, milletimizin hürriyetine kastedenler olduğunda kişisel çıkarlarımızdan feragat ederek yine birlik olmalıyız.

Geçmişimizden aldığımız ilham ile olağanüstü şartlar altında bile hukuku ve adaleti üstün tutmalıyız. TBMM'yi açan iradenin koyduğu ilkelerden sapmamalı, demokrasimizi yaşatmalı, istiklal ve hürriyetimizi hiçbir şeyle değişmemeliyiz. 

Bugün aynı zamanda çocuklarımız için de bir onur günüdür. Taşıdığı mana itibarıyla bu günü çocuklarımıza, gençlerimize en doğru şekilde anlatmalıyız. Onlar yarınlarımızın güvencesidir. Ait oldukları medeniyetin ve yaşadıkları toprakların değerini anlamaları için onlara, geçmişte verilen mücadeleyi en doğru şekilde anlatmalıyız.

Milli egemenliğimizin ebediyen sürmesini diliyorum. Anadolu'ya bir daha düşman ayağının değmesine fırsat vermeyeceğimize ve güzel ülkemizin yarınlarının bugünden daha aydınlık olacağına inanıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin doğum günü sayılan bugün vesilesiyle herkesin 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Meclisimizin kurucu büyüklerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0