article/comments
article/share
Haberler
Sigara Yasağından Sonra Restoranlarda Yeni Trend: Masada Telefon Yasağı

Sigara Yasağından Sonra Restoranlarda Yeni Trend: Masada Telefon Yasağı

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Akıllı telefonların yemek masalarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi, restoranları farklı önlemler almaya yöneltiyor. Bazı işletmeler telefonları kilitli kılıflarda toplarken bazıları Wi-Fi hizmetini kaldırıyor, bazıları ise müşterileri telefonlarını kullanmadan yemek yemeye teşvik eden oyunlar düzenliyor.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Telefonlar kilitli kılıflara konuyor, anahtarlar sadece çalışanlarda.

Telefonlar kilitli kılıflara konuyor, anahtarlar sadece çalışanlarda.

Charlotte'taki Antagonist adlı kokteyl barda müşterilere girişte kilitlenebilir Yondr kılıfları veriliyor. Telefonlarını yemek boyunca kullanmak istemeyen müşteriler cihazlarını bu kılıflara koyuyor ve kılıflar yalnızca çalışanlar tarafından açılabiliyor.

İşletme yöneticisi Adam Horner, uygulamanın amacının müşterilerin telefonlarını ellerinden almak değil, teknoloji nedeniyle kaybolduğu düşünülen sosyal etkileşimi yeniden canlandırmak olduğunu söylüyor.

Telefonsuz, internetsiz bir zaman hedefleniyor.

Telefonsuz, internetsiz bir zaman hedefleniyor.

New York'un Harlem bölgesindeki The Edge ise telefon kullanımını tamamen yasaklamak yerine müşterilerin internete bağlanmasını engelliyor. Restoranın barında 'No Wi-Fi. No Screens. Connect With Each Other.' yazısı bulunuyor.

İşletme sahipleri bu uygulamayla müşterilerin dijital dünyadan uzaklaşıp bulundukları ana odaklanmasını amaçlıyor. Benzer bir yöntem isteyenler için telefonun uçak moduna alınması da basit bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Amaç eski sohbet kültürünü geri getirmek.

Amaç eski sohbet kültürünü geri getirmek.

Telefon kullanımını sınırlayan restoranların ortak amacı, yemek masasında insanların birbirleriyle daha fazla iletişim kurmasını sağlamak. Washington'daki The Saloon adlı barda televizyon bulunmadığı gibi telefon kullanımına da izin verilmiyor.

New York'taki Eulalie restoranında da müşterilerden telefonlarını yemek sırasında 'tatile çıkarmaları' isteniyor. İşletme sahipleri, telefonların sürekli ulaşılabilir olma baskısını artırdığını ve müşterilerin bazen dijital dünyadan uzaklaşmak için bir bahaneye ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Sosyoloji bölümünden mezun olarak uzun yıllar medya alanında çalıştım. 11 yıl spor kulüplerinde medya yöneticiliği yaptım. Ankara' da yerel gazetelerdeki editörlük deneyiminin ardından Onedio'da Gündem, Spor ve Ekonomi alanında içerikler üretiyorum. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde Yazarlık eğitimi alıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın