Görüş Bildir
İçeriğin Devamı Aşağıda

Seçimlere, 3 aydan daha az bir zaman kaldı. Siyasette tansiyon bir türlü düşmezken, seçim atmosferine girilmesiyle birlikte hava daha da ısınacak gibi görünüyor. Hal böyleyken, ilginç durumlar da ortaya çıkıyor. Bunun en son örneği, ATV'de yayınlanan 'Kim milyoner olmak ister?' adlı yarışma programında ortaya çıktı. Yarışmacı ve stüdyoda bulunan seyircilerin yüzde 55'i, 7 Haziran seçimlerinde neyi seçeceklerini bilemedi.

Sunuculuğunu Selçuk Yöntem'in yaptığı yarışmanın 17 Şubat'taki bölümüne, 21 yaşındaki Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Öğrencisi Aslı Turanlı. Turanlı'ya, 2000 lira değerindeki 3. soruda 7 Haziran'da yapılacak seçimde, seçmenlerin neyi seçeceği soruldu. 'Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde hangisi seçilecek' sorusunda yarışmacı Turanlı, 'Başbakan, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Bakanlar' şeklindeki şıklarda tereddüt etti. Risk almak istemeyen Turanlı, 'seyirci' joker hakkını kullanmak istedi.

YÜZDE 55, NEYİ SEÇECEĞİNİ BİLMİYOR!

Fakat, seyirciden gelen cevaplar ise şaşırtıcıydı. Stüdyoda bulunan seyircilerden yüzde 30'u 'Başbakan', yüzde 45'i 'Milletvekilleri', yüzde 18'i 'Belediye Başkanları', yüzde 7'si ise 'Bakanlar' oylanacak cevabını verdi. Soruları cevaplayan seyircilerden büyük çoğunluğunun, yani yüzde 55'inin 7 Haziran'daki seçimde 'Milletvekillerinin' seçilecek olduğunu bilmemesi, büyük şaşkınlık oluşturdu.

ÜLKEMİZİ İLGİLENDİREN ŞEYLERDE DAHA AKTİF OLMAMIZ GEREKİYOR

Yarışmanın sunucusu Selçuk Yöntem, Aslı Turan'a gündemi takip etmediğini, sordu. 'Aslında ediyorum' diyen yarışmacıya Yöntem, 'Seyirciler de dahil, 7 Haziran'da ne olacağını pek bilmiyoruz galiba. Çok önemli bir şey, fazla da zamanımız kalmadı. Ülkemizi ilgilendiren şeylerde daha aktif olmamız gerekiyor. ' dedi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
7
3
3
2
1