Görüş Bildir
Haberler
Sessiz Fısıltılardan Mum Işığı Titremelerine... Heyecanınızı Tavan Yapacak Gotik Korku Filmleri

Sessiz Fısıltılardan Mum Işığı Titremelerine... Heyecanınızı Tavan Yapacak Gotik Korku Filmleri

Gotik edebiyat ile oluşmaya başlayan Gotik sinemada depresif kaleler, geceleri kırlarda duyulan hayaletimsi çığlıklar, yoğunluğundan ay ışığını ve yaşama arzusunu yutan sis, görmeye alışık olduğumuz şeyler. 

Perili evler, hayaletler, gizemli kocalar, rüzgarlı bozkırlarla çevrili izole edilmiş malikaneler ve daha fazlası için aşağıdaki çok güzel filmler sizi bekliyor. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Crimson Peak, 2015

23. Crimson Peak, 2015

IMDb: 6.5 

Özet: Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Sir Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıya aşık olur ve onunla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşinin birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfeder. 

Oyuncular: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston 

Yönetmen: Guillermo del Toro

22. The City of the Dead, 1960

22. The City of the Dead, 1960

IMDb: 6.7 

Özet: Genç bir üniversite öğrencisi, cadılığı araştırmak için bir Massachusetts kasabasına gelir. Ürkütücü bir handa kaldığı süre boyunca, kasaba ve sakinleri hakkında şaşırtıcı bir sır keşfeder. 

Oyuncular: Patricia Jessel, Dennis Lotis, Christopher Lee 

Yönetmen: John Llewellyn Moxey

21. The Whip and the Body, 1963

21. The Whip and the Body, 1963

IMDb: 6.7 

Özet: 19. yüzyılda sadist bir soylu ölü olarak bulunur ancak hayaleti kısa süre sonra kaledeki aile sakinlerine musallat olmak için geri döner

Oyuncular: Daliah Lavi, Christopher Lee, Tony Kendall 

Yönetmen: Mario Bava

20. The Masque of the Red Death, 1964

20. The Masque of the Red Death, 1964

IMDb: 6.9 

Özet: Avrupalı bir prens, topraklarını saran vebaya karşı şatosunu sığınak olarak kullanırken yerel köylülere terör estirir.  

Oyuncular: Vincent Price, Hazel Court, Jane Asher 

Yönetmen: Roger Corman

19. Kill, Baby... Kill!, 1966

19. Kill, Baby... Kill!, 1966

IMDb: 6.9 

Özet: 20. yüzyıldan kalma bir Avrupa köyüne cani küçük bir kızın hayaleti musallat olmuştur. 

Oyuncular: Giacomo Rossi Stuart, Erika Blanc, Fabienne Dali 

Yönetmen: Mario Bava

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Black Sabbath, 1963

18. Black Sabbath, 1963

IMDb: 7.0 

Özet: Üç kısa doğaüstü korku hikayesinden oluşan bu filmde bir kadın, tehditkar telefon çağrıları alır, bir aile vampirler tarafından avlanır, ölen bir medyum yaşayanlara bela olur. 

Oyuncular: Michele Mercier, Lidia Alfonsi, Boris Karloff 

Yönetmen: Mario Bava

17. Black Sunday, 1960

17. Black Sunday, 1960

IMDb: 7.1 

Özet: İntikam peşinde koşan bir cadı ve şeytani hizmetkarı mezardan döner

Oyuncular: Barbara Steele, John Richardson, Andrea Checchi 

Yönetmen: Mario Bava

16. The Changeling, 1980

16. The Changeling, 1980

IMDb: 7.2 

Özet: Müzik profesörü John Russell, eşi ve kızını bir trafik kazası sonucu kaybeder. Aylarca bu kazanın etkisinden kurtulamayan Russell, acısını unutabilmek için bir üniversitede dersler vermeye başlar. Kısa süre sonra da sessiz ve sakin bir çalışma ortamı için yeni bir ev arayan Russell, yıllardır boş duran ve kimsenin yaşamak istemediği büyük bir malikaneye taşınır. Kendisini müzik derslerine ve piyanoda yeni besteler yapmaya veren John Russell, çok geçmeden evin içinde yalnız olmadığını anlar. Kendisiyle iletişim kurmaya çalışan ve tüm eve hakim olan ruh, Russell'ı evin tarihiyle ilgili gizli kalmış gerçeklere ulaştıracaktır. 

Oyuncular: George C. Scott, Trish Van Devere, Melvyn Douglas 

Yönetmen: Peter Medak

15. The Uninvited 1944

15. The Uninvited 1944

IMDb: 7.2 

Özet: İki kardeş, Cornwell sahilinde uzun yıllardır terk edilmiş olan eski bir sahil evine taşınır ve kısa süre sonra, komşulardan birinin hayaletinin evde musallat olduğunu keşfederler. 

Oyuncular: Ray Milland, Ruth Hussey, Donald Crisp 

Yönetmen: Lewis Allen

14. Suspiria, 1977

14. Suspiria, 1977

IMDb: 7.3 

Özet: Amerikalı bale öğrencisi Suzy Bannion, dünyaca ünlü ve saygın bir Alman yatılı dans akademisinde eğitim görmeye gelir. Suzy okula adım attığı andan itibaren bir dizi esrarengiz olaya tanıklık eder. Önceki gece okuldan kaçan bir öğrenci, ölü bulunmuştur. Piyanist Daniel ise kendi köpeği tarafından öldürülür. Akademide bir salgın hastalık baş gösterir ve korkutucu okul binasının her yanından tuhaf sesler yükselmektedir.  

Oyuncular: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci 

Yönetmen: Dario Argento

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Bram Stoker’s Dracula, 1992

13. Bram Stoker’s Dracula, 1992

IMDb: 7.4 

Özet: Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Dracula ile birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir.  

Oyuncular: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins 

Yönetmen: Francis Ford Coppola

12. Vampyr, 1932

12. Vampyr, 1932

IMDb: 7.4 

Özet: Kendisini doğa üstü olayları ve yaratıkları araştırmaya adayan baş kahramanın yolu bir gün ıssız bir malikaneye düşer. Burada karşılaştığı adam malikanede iki kızıyla birlikte yaşamaktadır. Adamın ölümü ve kızlardan birinin hastalanması sonucunda orada kalmaya karar verir. 

Oyuncular: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel 

Yönetmen: Carl Theodor Dreyer

11. The Orphanage, 2007

11. The Orphanage, 2007

IMDb: 7.4 

Özet: Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. 30 yıl sonra Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettirip engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. 

Oyuncular: Belen Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep 

Yönetmen: J.A. Bayona

10. The Haunting, 1963

10. The Haunting, 1963

IMDb: 7.4 

Özet: Dr. Markway, Hill House isimli malikanede hayaletlerin varlığına dair çeşitli araştırmalar ve deneyler yapmaktadır. Rivayetlere göre bu malikane birçok ölüm ve şiddet olaylarına sahne olmuştur. Bir grup insan üzerinde psikolojik gözlemler yapmak için uykusuzluk sorunlarını bahane ederek 3 kişiyi malikaneye çağırır. Hayaletlerin varlığına şüpheci yaklaşan Luke, gizemli Tehodora ve güvensiz, çekingen Eleanor malikaneye geldiklerinde neyle karşılaşacaklarından habersizdirler. 

Oyuncular: Julie Harris, Claire Bloom, Richard Johnson 

Yönetmen: Robert Wise

9. The Devil's Backbone, 2001

9. The Devil's Backbone, 2001

IMDb: 7.4 

Özet: 1939 yılı, İspanya İç Savaşı'nda Franco'ya karşı savaşan Cumhuriyetçi bir direnişçi, küçük oğlu Carlos'u yetimhaneye bırakır. Franco'ya karşı direnişlerin çocuklarını saklayan bu yetimhanenin başında Carmen ve ona gizli bir aşk besleyen Profesör Casares bulunmaktadır. Yetimhaneye geldiği ilk günden beri, yaşça ondan daha büyük olan çocuklar Carlos ile uğraşmaya başlarlar. Carlos'la uğraşan yalnız bu çocuklar değildir, Carlos gizemli bir güç tarafından izlenmektedir. 

Oyuncular: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi 

Yönetmen: Guillermo del Toro

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Interview with the Vampire, 1994

8. Interview with the Vampire, 1994

IMDb: 7.5 

Özet: New Orleans'ta yaşayan Louis karısını kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle yaşama sevincini kaybetmiştir. Lestat adındaki bir vampir, ona gecelerin yaratığı, yani bir vampir olmasını önerir. Louis bu öneriyi kabul eder.  

Oyuncular: Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas 

Yönetmen: Neil Jordan

7. The Others, 2001

7. The Others, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: İhtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan Grace, bu kişilere iş verir, onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır.  

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan 

Yönetmen: Alejandro Amenabar

6. Eyes Without a Face, 1960

6. Eyes Without a Face, 1960

IMDb: 7.6 

Özet: Organ naklinde doku uyuşmazlığı sorununun üstesinden gelmek üzere deneyler yapan dahi Doktor Genessier, kendisinin sorumlu olduğu bir otomobil kazası sonucu yüzü deforme olan kızı Christiane’a yüz nakli yapabileceği genç bir kadın bulmaya kararlıdır. 

Oyuncular: Pierre Brasseur, Alida Valli, Juliette Mayniel 

Yönetmen: Georges Franju

5. The Bride of Frankenstein 1935

5. The Bride of Frankenstein 1935

IMDb: 7.8 

Özet: Herkesin öldüklerini zannettiği Dr. Frankenstein ve canavarı hayattadır. Dr. Frankenstein artık deneylerine son vermek niyetindedir ancak hocası olan çılgın bilim adamı Dr Pretorius, karısı Elizabeth'i kaçırır. Dr Pretorius'ın amacı dişi bir canavar yaratmaktır ve Dr Frankenstein'dan eğer karısını kurtarmak istiyorsa kendisine deneylerinde yardım etmesi gerektiğini söyler. 

Oyuncular: Boris Karloff, Elsa Lanchester, Colin Clive 

Yönetmen: James Whale

4. Gaslight, 1944

4. Gaslight, 1944

IMDb: 7.8 

Özet: Yıllar önce öldürülen teyzesinin uğursuz evine geri dönen bir kadın, kendisinden bir şeyler saklayan kocasının garip davranışları neticesinde deliliğin sınırına gelir. 

Oyuncular: Charles Boyer, Ingrid Bergman, Joseph Cotten 

Yönetmen: George Cukor

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Innocents, 1961

3. The Innocents, 1961

IMDb: 7.8 

Özet: Miss Giddens, bir papazın kızı olarak yetişmiş, deneyimsiz bir mürebbiyedir. Öksüz ve yetim iki kardeş olan Flora ve Miles'in bakımını üstlenmesi amacıyla onların sorumluluğundan kaçmak isteyen amcaları tarafından tutulur.  

Oyuncular: Deborah Kerr, Peter Wyngarde, Megs Jenkins 

Yönetmen: Jack Clayton

2. Rebecca, 1940

2. Rebecca, 1940

IMDb: 8.1 

Özet: Genç bir kadın, aşık olduğu yakışıklı Maxim’le evlendikten bir süre sonra Maxim'in eski eşi Rebecca'nın birkaç ay önce gizemli bir şekilde ölmüş olduğunu öğrenir ve kocası ile olan ilişkisinin her zaman Rebecca'nın gölgesinde kalacağını fark eder. Kadın, aynı zamanda kendisini evin yeni kadını olarak kabul etmek istemeyen hizmetçi Mrs. Danvers'ın kıskanç ve takıntılı tavırları ile başa çıkmak zorundadır.  

Oyuncular: Laurence Olivier, Joan Fontaine, George Sanders 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. Diabolique 1955

1. Diabolique 1955

IMDb: 8.1 

Özet: Michel yatılı bir okulun müdürüdür Okulun mülkiyeti karısı Christina'ya aittir Michel'ın okuldaki öğretmenlerden Nicole ile de ilişkisi vardır. Christina ve Nicole, kendilerine acı çektiren bu adamdan intikam almak için bir plan yapar, onu öldürüp okul bahçesindeki havuza atarlar ancak havuzdaki su boşaltıldığında ceset orada yoktur. 

Oyuncular: Simone Signoret, Vera Clouzot, Paul Meurisse 

Yönetmen: Henri-Georges Clouzot

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın