Görüş Bildir
Haberler
"Beklenmedik Sonlara Bayılırım" Diyenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Bol Şaşırtmacalı Film Önerileri

"Beklenmedik Sonlara Bayılırım" Diyenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Bol Şaşırtmacalı Film Önerileri

Merhabalar. Bir film izlerken hikayenin ya da karakterlerin normal bir akışta ilerlediğini görürüz ve son sahnelerinden de buna uygun olaylar bekleriz. Fakat sinemada bu her zaman geçerli değil. Bazen beklediğimiz sonların tam tersi bir sonla karşılaşırız. Beklenmedik sonlar da bizi oldukça şaşırtır. Bu içerikte şaşırtıcı sonlarıyla mutlaka izlenmesi gereken filmleri sizler için derledim. Bakalım siz filmler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Filmler içerikte!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Others (2001)

25. The Others (2001)

Grace adında bir kadın, İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru iki çocuğuyla birlikte Jersey'deki bir malikanede oturur ve burada kocasının savaştan dönmesini bekler. Çocuklar, doğrudan güneş ışığına bakamayacakları bir hastalığa yakalanmıştır. Bu arada Grace evin perili olduğunu düşünmektedir. 

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

24. No Time to Die (2021)

24. No Time to Die (2021)

James Bond aktif hizmetten ayrılır. CIA'den eski bir dostu olan Felix Leiter yardım istemek için ortaya çıkıp Bond'u tehlikeli yeni teknolojiyle donanmış gizemli bir kötü adamın peşine düşürdüğünde ise huzuru kısa sürer.

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Oyuncular: Daniel Craig, Ana de Armas, Rami Malek

23. Se7en (1995)

Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürür. Hıristiyanlık inançlarına göre bunlar kibir, açgözlülük, şehvet düşkünlüğü, kıskançlık, oburluk, yıkıcılık ve tembelliktir. Film, seri cinayetler işleyen bu katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini konu alıyor. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

22. Tenet (2020)

22. Tenet (2020)

Film, Tenet ile donanmış ve tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir kahramanın, gerçek zamanın ötesinde ortaya çıkacak bir görev yüzünden uluslararası casusluğun alacakaranlık dünyasında yolculuk edişini konu alıyor.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

21. Remember Me (2010)

21. Remember Me (2010)

Bu film iki yeni aşığın etrafında dönüyor: Anne babası kardeşinin intiharının ardından ayrılan Tyler ve annesinin cinayetine tanık olduğundan beri her gününü dolu dolu yaşayan Ally.

Yönetmen: Allen Coulter

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Promising Young Woman (2020)

20. Promising Young Woman (2020)

Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan Cassie, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Herkes onun gelecek vadeden bir kız olduğunu düşünür ancak başına gelen acıklı bir olay sonucu hayatı mahvolur.

Yönetmen: Emerald Fennell

Oyuncular: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

19. The Conversation (1974)

19. The Conversation (1974)

Bir gözetleme uzmanı olan Harry’ye esrarengiz bir işveren tarafından genç bir çifti takip edip casusluk yapma görevi verilir. Çiftin konuşmalarını teybe alan Harry bu insanların bir cinayete kurban gideceğinden şüphelenmeye başlar. Bir yandan yaptığı işi sorgularken diğer yandan kendi paranoyalarıyla uğraşmak zorundadır.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield

18. Cinema Paradiso (1988)

18. Cinema Paradiso (1988)

Sicilya'nın yerli bir köyünde büyüyen bir çocuk, eski bir arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra ünlü bir yönetmen olarak evine döner. Genç adam Cinema Paradiso'da bir makinist olan Alfredo ile olan ilişkisini hatırlar. Film, izleyiciyi sinemadaki değişimlere ve ölmekte olan geleneksel film yapımına götürüyor. Aynı zamanda genç bir çocuğun küçük kasabasını terk edip dışarıdaki dünyaya açılma hayalini de ele alıyor.

Yönetmen: Giuseppe Tornatore

Oyuncular: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili

17. Atonement (2007)

17. Atonement (2007)

On üç yaşındaki ve hevesli bir yazar olan Briony Tallis, ablası Cecilia ve Robbie Turner'ı aile malikanesinin önündeki çeşmede görünce olanları yanlış anlar. Bu yanlış anlaşılma bir dizi kötü olayı başlatır.

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Brenda Blethyn

16. Primal Fear (1996)

16. Primal Fear (1996)

Aaron adında genç bir adam Başpiskopos Rushman'ı korkunç bir şekilde öldürmekle suçlandığında Chicagolu avukat Martin Vail ücretsiz olarak onun savunmasını üstlenir. 

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Richard Gere, Laura Linney, Edward Norton

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Very Bad Things (1998)

15. Very Bad Things (1998)

Bir grup arkadaş bekarlığa veda partisi için Las Vegas'a gider. Ancak işler ters gider ve bir kadın öldürülür. Kısa süre sonra cesetler birikir ve örtbas olayı arttıkça arkadaşlar kendilerini birbirlerine karşı dönmüş halde bulurlar. 

Yönetmen: Peter Berg

Oyuncular: Christian Slater, Daniel Stern, Cameron Diaz

14. American History X (1998)

14. American History X (1998)

Derek Vineyard, kamyonuna girmeye çalışan iki siyahiyi vahşice öldürmekten 3 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliye edilir. Ağabeyi Danny Vineyard'ın anlatımında ilerleyen film, Derek'in hapse girmeden önce Los Angeles'ta ırkçı suçlar işleyen ve şiddetli bir şekilde beyaz üstünlüğünü savunan bir çetenin lideri olduğuna ve eylemlerinin Danny'yi büyük ölçüde etkilediğine odaklanıyor.

Yönetmen: Tony Kaye

Oyuncular: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo

13. Raw (2016)

13. Raw (2016)

Sıkı bir vejeteryan olarak yetiştirilen Justine, saygın Saint-Exupéry Veterinerlik Okulu'na birinci sınıf öğrencisi olarak kabul edilir. Aile evinden ayrılan ve birdenbire garip okul gelenekleri ve acımasız kabul testleriyle dolu çılgın bir dünyaya adım atan Justine çok geçmeden sarsılmaz otçul inançlarını bırakmak zorunda kalır. Hastalıklı bir şekilde çiğ et yeme arzusu onu çok farklı bir kişiliğe dönüştürür.

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

12. Uncut Gems (2019)

12. Uncut Gems (2019)

Howard Ratner, kumar bağımlılığı ailesini ve kariyerini darmadağın eden ve bir zamanlar başarılı olan bir New York mücevher satıcısıdır. Her zaman bir sonraki büyük bahsi arayan Howard, sonunda büyük kazanmaya başladıkça eylemlerinin sonuçlarından kaçmaya devam edemez.

Yönetmenler: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

11. Spider-Man: No Way Home (2021)

11. Spider-Man: No Way Home (2021)

Örümcek Adam'ın kimliği artık ortaya çıkınca Peter, Doctor Strange'den yardım ister. Bir büyü ters gittiğinde diğer dünyalardan tehlikeli düşmanlar ortaya çıkmaya başlar ve Peter, Örümcek Adam olmanın gerçekte ne anlama geldiğini keşfetmeye başlar.

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kids (1995)

10. Kids (1995)

Film, parklarda paten kayan, uyuşturucu ve alkol kullanan ve sırf eğlenmek için hırsızlık yapan iki arkadaştan biri olan Telly'nin hayattaki en büyük eğlencesinin daha önce kimseyle birlikte olmamış kızları bulup onlarla seks yapmasını konu alıyor.

Yönetmen: Larry Clark

Oyuncular: Leo Fitzpatrick, Justin Pierce, Chloë Sevigny

9. The Departed (2006)

9. The Departed (2006)

Film, gizli görevdeki bir polis ile polisin içindeki bir köstebeğin Güney Boston'da bir İrlandalı çeteye sızdıkları sırada birbirlerini teşhis etmeye çalışırken başına gelenleri konu alıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

8. Suspiria (2018)

8. Suspiria (2018)

1977 yılının Berlin'inde geçen film, Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion'ın dünyaca ünlü bir dans okulu olan Markos Tanz Company'e katıldığı sırada okulun başka bir üyesi olan Jessica'nın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını konu alıyor.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

7. The Mist (2007)

7. The Mist (2007)

Garip bir fırtına,  küçük bir kasabada kana susamış yaratık türlerini serbest bırakır. Süpermarkette saklanan kasaba halkının şimdi dışarı çıkması ve yaşamları için savaşması gerekir.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

6. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)

6. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (2009)

Terence McDonagh, Katrina sonrası New Orleans'ta beş Senegalli göçmenin öldürülmesini araştıran uyuşturucu ve kumar bağımlısı bir dedektiftir. Fakat yaptığı soruşturma giderek kendi hayatında kötü olaylara neden olur. 

Yönetmen: Werner Herzog

Oyuncular: Nicolas Cage, Eva Mendes, Russell M. Haeuser

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sorry to Bother You (2018)

5. Sorry to Bother You (2018)

Oakland'ın alternatif bir günümüz versiyonunda, telefonla pazarlamacı Cassius Green, profesyonel başarının sihirli bir anahtarını keşfeder ve bu da onu açgözlülük evrenine doğru iter.

Yönetmen: Boots Riley

Oyuncular: LaKeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler

4. Fracture (2007)

4. Fracture (2007)

Film, kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmayı amaçlayan bir avukatın kovuşturmaya çalıştığı manipülatif bir suçluda beklenmedik bir rakip bulmasını konu alıyor.

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn

3. The Village (2004)

3. The Village (2004)

Pennsylvania'daki ıssız bir kasabanın etrafında dönen filmde bu kasabanın sakinleri katı kurallara göre yaşarlar: Köyü asla terk etmemelidirler yoksa sınırlarının ötesindeki canavarlar onlara saldırır. Ancak bir dizi garip olay köy halkının kurallarını alt üst eder.

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Sigourney Weaver, William Hurt, Joaquin Phoenix

2. Pandorum (2009)

2. Pandorum (2009)

İki mürettebat üyesi bir uzay gemisinde mahsur kalır ve yalnız olmadıklarını fark eder. Duydukları tek ses, geminin karnından gelen hafif bir gümbürtü ve gıcırtıdır.

Yönetmen: Christian Alvart

Oyuncular: Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet

1. Mr. Brooks (2007)

1. Mr. Brooks (2007)

Earl Brooks, Portland'da Yılın Adamı seçilen çok saygın bir iş adamıdır. Yine de onun korkunç bir sırrı vardır: O, Parmak İzi Katili olarak bilinen bir seri katildir.

Yönetmen: Bruce A. Evans

Oyuncular: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin sonunu aşırı şaşırtıcı bulduğunuz filmler var mı? Varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bryandes alpes

liste çok cılız olmuş. pardon ama öyle.

Halil Değerli

Genel olarak iyi bir içerik.. Ek olarak 6. His ve Testere olabilirdi

Otto Skorzeny

https://kultfilmler.com/the-great-hypnotist-tedavi/ buyurun