Görüş Bildir
Haberler
Şehit Pilotlar Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehit Pilotlar Son Yolculuklarına Uğurlandı

Batuhan
25.02.2015 - 16:16 Son Güncelleme: 25.02.2015 - 16:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Özkaya ve Özbahçeci son yolculuklarına uğurlandı.

Kazada şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer ile Hava Pilot üsteğmenler Osman Onur Özkaya, Zeynel Özgür Özbahçeci ve Yasin Atalay için Malatya Havalimanında tören düzenlendi.

Törenin ardından şehit Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşının İzmir'e gönderildi.

Şehitler toprağa verildi

Şehitler toprağa verildi

Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Özkaya'nın Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze törenine, yakınlarının yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve askeri erkan katıldı.

Baba Cengiz ve anne Aynur Özkaya,  şehit pilotun eşi Miraç Özkaya ve 10 aylık çocuğu Doruk ile yakınları, şehit pilotun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Özkaya'nın cenazesi, kılınan namazın ardından askeri törenle top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındıktan sonra Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci de memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi.

Uçakla Konya'ya getirilen şehit Üsteğmen Özbahçeci'nin cenazesi, buradan da askeri helikopterle memleketi Ereğli'ye götürüldü. Helikopter, Ereğli Devlet Hastanesi bahçesindeki piste indiği sırada şehidin eşi Meltem Özbahçeci, annesi Kadriye Atalay ile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi ile annesini, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Kılınan cenaze namazının ardından Özbahçeci'nin cenazesi, şehitlik mezarlığında toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı, eşine teslim edildi. Şehidin eşi Meltem Özbahçeci, Türk bayrağı ve fotoğrafı öperek bağrına bastı.

Cenaze törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, şehit yakınlarını teselli etti. Elvan ardından şehidin babaannesinin evine giderek taziyelerini iletti.

Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0