Görüş Bildir
Haberler
Şehit Pilotlar Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehit Pilotlar Son Yolculuklarına Uğurlandı

Batuhan
06.03.2015 - 11:40 Son Güncelleme: 06.03.2015 - 14:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da bir askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı son yolculuklarına uğurlandı.

Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait bir uçağın dün Konya'da düşmesi sonucuşehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı için Eskişehir'de tören yapıldı.

Eskişehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınan şehit cenazeleri, ambulanslarla Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'na getirildi.

Şehitlerin yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kuvvet komutanları, askeri ve mülki erkanın katıldığı törende ilk olarak şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Törende konuşan 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kemal Akpınar, 1'inci Hava Üs Komutanlığının Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede üstün başarılar gösterdiğini söyledi.

Bu komutanlığın, havacılıkta değişim ve dönüşüme öncülük ettiğini vurgulayan Akpınar, şöyle konuştu:

'Bugün, memleket semalarında dosta güven, düşmana korku salan, bu uğurda harbe hazırlık görevini ifa ederken şehadet şerbetini içen iki kahraman kardeşimizin cenaze törene için toplandık. Bugün, iki Mustafamızı vatan semalarından vatan toprağına uğurlamak için buradayız. Askerliğe adım attığımız ilk günde her Türk genci gibi icabında vatana, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceğimize ant içerek çıktığımız bu yolda, iki kahraman kardeşimiz olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı'nın ettikleri yeminin gereği olarak yurt savunması için toprağa düşüp göğe yükseldikleri ana şahitlik ediyoruz. Mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize Tanrı'dan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, memleketimize ve silah arkadaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum.'

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından dua ettirilmesinin ardından Tanış'ın cenazesi Ankara'ya, Delikanlı'nın naaşı da İstanbul'a askeri uçaklarla gönderildi.

Tanış son yolculuğuna Kocatepe Camisi'nden uğurlandı

Tanış için Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Vekili Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, iki haftadır yürek yakan kötü haberler geldiğini belirterek, ''Ancak bu düşmanlarımızı sevindirmesin. Biz bir ölür, bin diriliriz. Şehitlerimizin maneviyatı kahraman ordumuzun maneviyatına katılacaktır. Yüreğimiz acılı ama ümitsiz değiliz'' dedi.

Namazın ardından Şehit Tanış'ın naaşı askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Tören kıtasıyla cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü. 

Bu arada Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, cenaze öncesinde bir gazetecinin, F-4 uçaklarıyla ilgili sorusu üzerine, ''Kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır. Müsaade edin, acımızı yaşayalım'' dedi.

Delikanlı'nın cenazesi Edirnekapı Hava Şehitliği'nde toprağa verildi

Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın cenazesi de Edirnekapı Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Pilot Delikanlı için Ataköy 5'inci Kısım Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. 

Cenaze namazına şehidin annesi Müyesser Delikanlı ve yakınlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve vatandaşlar katıldı. 

Şehidin babası Mehmet Delikanlı, rahatsızlığı nedeniyle cenaze namazında saf tutamadı.

Cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. 

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah GülBaşbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı adına çelenkler gönderildi.

Cenaze namazı öncesinde iki pilot, tabutun başında bir süre nöbet tuttu.

Kılınan namazın ardından Mustafa Delikanlı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, omuzlarda top aracına taşındı. 

Şehit Mustafa Delikanlı'nın cenazesi, Edirnekapı'daki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0