Görüş Bildir
Haberler
Sarımsağınızı Kapın, Gelin! Mutlaka İzlenmesi Gereken 40 Vampir Filmi

Sarımsağınızı Kapın, Gelin! Mutlaka İzlenmesi Gereken 40 Vampir Filmi

Her ne kadar kültürümüze ait olmasa da, Batı dünyasının 'Cadılar Bayramı' çılgınlığını uzaklardan izleyip duruyoruz. Hoşumuza da gidiyor zira 'korkunç' konsept her zaman eğlencelidir! 

O halde biz de bu dönemde korkunç, romantik ve komik vampir filmleri izleyerek eğlenelim dedik ve mutlaka izlenmesi gereken 40 vampir filmini sizler için derledik! Beyaz Perde'den de bilgiler aldık.

Tavsiyeleriniz varsa siz de ekleyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nosferatu / Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922)

Thomas Hutter Almanya'nın Wisborg isimli bir şehrinde, Knock isimli patronu için çeşitli işler yapan sıradan bir adamdır. Patronu genç adamı, Kont Orlok isimli yeni bir müşteriyi ziyaret etmesi göreviyle Transylvania'ya gönderir. Yolcuğa çıkan Hutter, Carpathian dağlarına eriştiği sırada mola verir ve burada karşılaştığı yerli insanlarla sohbete başlar. Kont Orlok'u görmek için geldiğini söylediğinde ise herkes dehşete kapılır. Yerliler Hutter'a bir an önce geri dönmesini, Orlok'un esrarengiz bir kişilik olduğunu ve civarda bir kurt adamın dolaştığını söyleyerek onu vazgeçirmeye çalışsalar da Hutter tehlike ve gizem dolu bu yolculuğa atılmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir. 

Stoker'ın Draculası'ndan izinsiz olarak uyarlanan Nosferatu, ünlü Alman yönetmen W. Murnau tarafından yönetilmiş bir başyapıt.

IMBD puanı: 8,0

2. Dracula (1931)

İrlandalı yazar Bram Stoker'ın ünlü Drakula romanının en bilinen uyarlamasıdır. Tod Browning'in yönetmenliğinde çekilen başrol Kont Drakula'yı canlandıran Bela Lugosi'ye de büyük şöhret getirmiştir.

Doğu Avrupa'daki Karpat Dağları'nda zorlu bir yolculuktan sonra Renfield Dracula'nın şatosuna varır. Londra'daki Carfax Manastırı'nın, aslen bir vampir olan Kont Drakula'ya satış işlemlerini tamamlamakla görevlendirilmiştir. Fakat başına geleceklerden habersizdir.

IMDB puanı: 7,6

3. Drakula'nın Kızı / Dracula's Daughter (1936)

Konstes Marya Zaleska dönemin en ünlü psikiyatristinden yardım almaktadır. Zira kendisine musallat olan bir takım 'kötülükler' söz konusudur.

IMDB puanı: 6,4

4. Drakula'nın Ölümü / Horror of Dracula (1958)

Jonathan Harker, Dracula'ya kendi kalesinde saldırmıştır. İntikam peşindeki vampir, Jonathan'ın yaşadığı şehrin yakınlarındaki bir şehre gelerek onun ailesini ve nişanlısını tehdit etmeye başlamıştır. Onlara yardım edebilecek olan tek kişi ise Harker'ın dostu ve okul arkadaşı olan Dr. Van Helsing'dir. Helsing'in tek arzusu, Dracula'yı yok etmektir.

IMDB puanı: 7,4

5. Hepimiz Vampiriz / The Last Man on Earth (1964)

İnsanlığı ele geçiren ve yaşayan ölülere çeviren bir virüs yayılır. Kahramanımız da çareyi vampir avcısı olmakta bulur. Filmin 2015 versiyonu da izlemeye değer.

IMDB puanı: 7,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mad Monster Party? (1967)

Drakula, Kurtadam, Frankenstein'ın Canavarı ve Dr Jekyll & Mr Hyde; hepsi Doktor Frankenstein'ın emekli olduktan sonra tasarladığı ilginç planın bir parçası olarak toplanırlar. Sonra gelsin şenlik...

IMDB puanı: 6,7

7. Vampirlerin Dansı / Dance of Vampires (1967)

'The Fearless Vampire Killers, or: Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck' ismiyle de geçen bu Polanski filminde, bir profesör ve yarım akıllı çırağı, kaybolan gelinlerini arayan vampirlerin eline düşerler.

IMDB puanı: 7,3

8. Vampir Aşıklar / The Vampire Lovers (1970)

Seksi vampire Carmilla Karnstein ve ailesi, Almanya'nın zengin ve güzel asillerini hedef alır. 

IMDB puanı: 6,6

9. Kırmızı Dudaklar / Daughters of Darkness (1971)

Yeni evli genç bir çift, deniz kenarında bulunan gizemli bir otelde konaklarlar. Yüksek tavanlı geniş salonlarıyla eski zamanlardan kaldığı belli olan otel, mevsim nedeniyle oldukça boştur. 

Derken otele bir kontes ve kadın yardımcısı gelir. Çift tuhaf kontesin ilgisinden rahatsız olmaya başlar ve işin içine şehirdeki cinayetleri araştıran bir polisin de girmesiyle, kadınların vampir kimlikleri deşifre olur.

Daughters of Darkness, vampir sinemasının en güçlü ve 'sanatsal' filmleri arasında kabul ediliyor.

IMDB puanı: 6,7

10. Vampir Nosferatu / Nosferatu: Phantom der Nacht (1979)

19. yüzyılda geçen hikayede Jonathan Harker ve karısı Lucy, Wismar şehrinde sakin bir hayat sürmektedirler. Bir gün Jonathan'ın Transilvanya'ya gitmesi gerekir. Amacı Kont Drakula'nın evini satması için onu ikna etmektir. Yoldayken tuhaf davranışlar sergileyen bir grup çingeneyle karşılaşır. Ona yardım edeceklerini söylediklerinde bu durum Jonathan'a iyice garip gelmeye başlar. Drakula çok fazla direnmeden kontratı imzalar, gözüne Lucy'nin fotoğrafı ilişir. Jonathan tam dönecekken Drakula ona saldırır ve Wismar'a giden gemide bir tabutun içinde seyahat eder. Durumu anlayan Jonathan da bu kez Lucy'i kurtarmak için çabalar.

IMDB puanı: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Açlık / The Hunger (1983)

Sinemada vampir temsilinin 1980’li yıllara ait örneklerinden biri olan filmde başkarakterlerimiz Miriam ve John, ölümlülerin kanlarıyla beslenerek ebedi gençliğe ve ölümsüzlüğe sahip olacağını düşünen iki vampir sevgilidir. En azından John uzun bir süre bu gerçeğe inanmıştır! John birdenbire, hızlı bir şekilde yaşlanmaya başladığında bir yalanın parçası olduğunu fark eder. John ölümsüzdür, fakat sonsuza dek genç kalamayacaktır. Şimdi yapması gereken tek şey yaşlanmasını durdurabilecek tek kişiden, Dr. Sarah Roberts’tan yardım istemektir.

Not: Bu filmde David Bowie bile var!

IMDB puanı: 6,6

12. Once Bitten (1985)

Bir vampir kontes, ebedi güzelliğini korumak için sürekli bakire kanı içmek zorundadır. Halk çaresizdir fakat Mark Kendall imdada yetişir. 

Jim Carey'in oynadığı bir vampir filmini, ne kadar kötü olursa olsun kaçırmak istemezsiniz bizce!

IMDB puanı: 5,4

13. Komşum Bir Vampir / Fright Night (1985)

Charley Webster, gece vakitlerinde korku filmleri izlemekten zevk alan genç bir lise öğrencisidir. Bir gece Charley film izlerken yeni taşınan komşularının garip hareketlerini farkeder ve hayal gücü de sürekli korku filmleriyle beslenen Charley, onların birer vampir olduğunu düşünmeye başlar. Çok sevdiği korku filmlerinden birinin içine düşmüşçesine korku duymaya başlayan Charley, hayatta kalmak için artık kendini korumaya almalıdır.

IMDB puanı: 7,1

14. Canavar Ekibi / The Monster Squad (1987)

Drakula'nın dünyayı ele geçirme planına ve bu süreçte meydana gelen fantastik olaylara tanık oluyoruz. Drakula'nın tek amacı dünyayı ele geçirmektir, ancak bu tek başına altından kalkabileceği bir plan değildir. Bu nedenle tarihin en efsanevi canavalarının yer aldığı bir ekip kurmaya karar verir. Frankenstein'ın canavarından, Werewolf'a en tanınmış yaratıklar ekibe katılmayı kabul eder. Amaçları, sayesinde dünyayı ele geçirebilecekleri tılsımı bulmaktır. Ancak planları beklenmedik bir şekilde ifşa olduğunda beklemedikleri kadar zeki bir düşman grubuyla karşı karşıya olduklarını anlarlar.

IMDB puanı: 7,2

15. Kayıp Çocuklar / The Lost Boys (1987)

Usta yönetmen Joel Schumacher’den 1987 yapımı bir gençlik korku/komedi filmi.

Dul bir anne, iki oğluyla birlikte California’daki küçük bir sahil kasabasına taşınır. Kasaba motorlu serserilerin yarattığı düzensizlik ve şüpheli ölümler yüzünden korku içindedir.

Ailenin küçük çocuğu, vampir avcısı olduklarını iddia eden iki arkadaş edinir. Ağabeyi ise motorlu çeteyle gördüğü güzel bir kızın büyüsüne kapılır. Uyku düzeni değişmiş, gündüzleri uyuyup gecelerini dışarda geçirmektedir.

IMDB puanı: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Near Dark (1987)

Sinema tarihinin Oscar ödülüne layık görülen ilk ve tek kadın yönetmeni olan Kathryn Bigelow'un imzasını taşıyan film, yönetmenin henüz politik sulara girmemiş olduğu ilk dönem filmlerinden.

Caleb Colton isimli genç çifti, küçük bir kasabada sıradan bir hayat sürmektedir. Ancak bu yerde yaşanan hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Mae isimli genç ve çekici bir kadınla karşılaşan Colton, bu gecenin sonlarına doğru vampir olduğunu öğrendiği bu kadın tarafından ısırılır. 

IMDB puanı: 7,0

17. The Lair of the White Worm (1988)

Absürt bir filmle eğlenmek, anlamsızca gülmek ve şaşırmak istiyorsanız bu film size göre. Bir arkeoloğun bulduğu kafa tası ile uyanan ruhlar, macerayı başlatır. Drakula'nın yazarı Bram Stroker'ın romanından uyarlama filmin puanı da oldukça düşük.

IMDB puanı: 5,8

18. Vampirin Öpücüğü / Vampire's Kiss (1988)

Nicholas Cage'ı vampir rolünde izlemek ister misiniz bilemiyoruz fakat Vampire's Kiss filmi oldukça eğlenceli. Boynu ısırıldıktan sonra kendisini vampir sanan bir adamın eğlenceli ruh hallerini izleyeceksiniz.

IMDB puanı: 5,9

19. Vampir Avcısı Buffy / Buffy the Vampire Slayer (1992)

Gençliğimize damga vuran diziden önce gösterime giren filmi izleyin bizce!

Buffy Summers yaşamı tüm genç kızların imreneceği cinstendir. Amigo kızlarının başıdır ve adetten olduğu üzere basketbol takımının da kaptanıyla çıkmaktadır. 

Gizemli bir adam olan Merrick hayatına girinceye kadar da yaşamının anlamının farkında değildir. Merrick ona dünyayı vampirlerden kurtarması için seçilmiş kişi olduğunu söyler. Başta hiçbirine inanmayan Buffy, sonrasında Merrick'in doğruyu söylediğini ve hayatının geri döndürülemez biçimde değiştiğini fark edecektir.

IMDB puanı: 5,6

20. Masum Kan / Innocent Blood (1992)

20. Masum Kan / Innocent Blood (1992)

Marie kötü ve tehlikeli erkekleri çekici bulan bir vampirdir. Bir gün bir mafya babasını ısırmaya kalkar ve olaylar gelişir. Vampir bir mafya babası düşünün... Evet, bizce de dehşet verici!

IMDB puanı: 6,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Dracula / Bram Stoker's Dracula (1992)

Bram Stoker’ın romanından ünlü yönetmen Francis Ford Coppola tarafından uyarlanan Drakula, vampir filmleri arasında en unutulmaz klasiklerden biri olarak yer edinmiştir. 

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa’da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’ın nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina’nın yakın arkadaşı Lucy’i ele geçiren Drakula’ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

IMDB puanı: 7,5

22. Kronos / Cronos (1993)

22. Kronos / Cronos (1993)

Jesus Gris bir antikacı dükkanında çalışmaktadır. Bir gün tamamen tesadüfi bir şekilde 450 yıl önce üretilmiş mekanik bir kapsülle karşılaşır. Bu kapsül, onu kullanan kişiye gençlik ve kuvvet aşılamaktadır. Ancak bir de kötü yanı vardır. İnsana kana karşı bir açlık yaşatmaktadır. Gris yavaş yavaş bir vampire dönüşmeye başlamıştır.

IMDB puanı: 6,7

23. Nadja (1994)

23. Nadja (1994)

New York'ta yaşayan modern bir vampir ailesinin arasındaki anlaşmazlıkları işleyen filmin duygusal boyutu da oldukça güçlü.

IMDB puanı: 6,0

24. Vampirle Görüşme / Interview with the Vampire (1994)

Kanımca gelmiş geçmiş en iyi vampir filmlerinden biri. İzlemediyseniz derhal izlemelisiniz!

Karizmatik vampir Lestat ve onun tarafından ısırılarak vampir olan soylu Louis’in maceralarını konu alıyor. Vampirliğe alışamayan Louis, açlığını gidermek için insan öldürememektedir. Bu durumu çözebilmek için Lestat, küçük bir kızı da vampir yapar.

IMDB puanı: 7,6

25. Bağımlılık / The Addiction (1995)

New York'ta yaşayan bir felsefe öğrencisi bir vampir tarafından ısırılır ve dönüştürülür. Vampirliğin getirdikleri, etik ve felsefe iç içe geçer. İzlenilesi bir film!

IMDB puanı: 6,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. From Dusk Till Dawn (1996)

Quentin Tarantino'nun senaryosunu yazıp başrollerinden birine geçtiği film, Robert Rodriguez’in, El Mariachi ve Desperado filmleriyle başladığı sinema kariyerinin şimdilik en parlak filmlerinden birisi.

Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika'nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas'ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar. Ve olaylar, olaylar... 

IMDB puanı: 7,3

27. Vampirler / John Carpenter's Vampires (1998)

Korkunun ustası John Carpenter'dan...

Vatikan kilisesi tarafından finanse edilip yetiştirilen bir vampir avlama takımında çalışan vampir avcılarından biri olan Jack Crow, yeni görev için New Mexico şehrinin ortasında terk edilmiş evlerden birine gönderilir. Ortağı Montana ile görevi başarıyla yürüten Crow bu esnada vampir çetesinin lideri Valek tarafından teşhis edilir. İntikam arzusuyla dolup taşan Valek kendi soyuna yapılanların intikamını almak için Crow'un peşine düşecek, çaresiz Crow ise elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır.

IMDB puanı: 6,1

28. Blade (1998)

Wesley Snipes'ın can verdiği bu alternatif kahraman, aslında bir çizgi roman karakterinin beyazperde'ye uyarlanmasıdır. Filmde, vampirlere 'kan kusturan' bir vampir olan Blade'in hünerlerini izleyeceğiz. Blade'in annesi, henüz Blade onun karnındayken vampirlerin acımasız saldırısı sonucunda katledilmiştir. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Blade, bilincini kazandığı günden itibaren kendisini vampirleri temizlemeye adamıştır.

Bize de Blade serisini izlemek düşmüştür!

IMDB puanı: 7,1

29. Vampirin Gölgesi / Shadow of the Vampire (2000)

29. Vampirin Gölgesi / Shadow of the Vampire (2000)

Vampirin Gölgesi, listemizin en başında bahsettiğimiz, 1920’lere damgasını vurmuş olan meşhur film Nosferatu’yu çekmesi sırasında yaşanan olayları, gerçeklik duygusuyla biraz oynayarak ve hayali olup olmadığı tartışmalı bir kurgu içerisinde anlatıyor.

IMDB puanı: 6,9

30. 30 Gün Gece / 30 Days of Night (2007)

Dehşet korkunç bir film!

Amerika’nın kuzey tarafında yer alan Alaska Barrow kasabasında mevsim, her kış, bir ay boyunca sadece gece olarak yaşanır. Bu süreçte de tuhaf bir grup insan gizemli bir biçimde meydana çıkar ve çok sayıda insan onlar tarafından zarar görür. Hatta ölürler. Zamanla kasabadaki nüfus azalır. Bu tuhaf grup aslında vampirdir ve hayatta kalan insanlardan beslenmek zorundadırlar.

IMDB puanı: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Gir Kanıma / Let the Right One In (2008)

Hollywood versiyonu Let Me In'den daha vurucu bir film!

Dışlanan eziklenen bir erkek çocuğu, küçük bir kızla tanışır. Fakat bu küçük kız, bir vampirdir.

IMDB puanı: 8,0

32. Kan Arzusu / Thirst (2009)

Güney Kore'den vampir filmi çıkar da kötü olur mu hiç?! Bu film şahsi kanaatimce en iyi vampir filmlerinden biri.

Hatalı bir bilimsel deney sonrası Koreli bir rahip, vampire dönüşür. Evinde adeta hapis hayatı yaşayan zavallı bir kıza şefkat beslemesi de sinema tarihinin en garip ve hastalıklı romanslarından birine sebep olacaktır.

IMDB puanı: 7,1

33. Vampir İmparatorluğu / Daybreakers (2009)

2019 yılında tüm dünya bir salgın sonucu metamorfoza uğrayacak ve insan türü vampirleşmeye başlayacaktır. Bir grup bilim insanı ise birikimini bildiğimiz insanlığı geri getirmek için kullanmaya vakfeder. Ethan Hawke, hümanist bir bilim insanı olarak karşımıza gelirken, Claudia Karvan da onun ilgi duyduğu kadını canlandırıyor.

Imdb puanı: 6,5

34. Korku Gecesi / Fright Night (2011)

Charlie Brewster lisede popüler bir öğrencidir ve herkesin imrendiği seksi bir kız arkadaşı vardır. Charlie, kendisini çok sevmesine rağmen en yakın arkadaşı Ed’i bile umursamaz hale gelmiştir. Fakat sıradan bir insan gibi gözüken komşuları Jerry (Colin Farrell) ile tanışması onun için hiç iyi olmayacaktır.

IMDB puanı: 6,4

35. Bir Vampir Hikayesi / Byzantium (2012)

Clara ve kızı Eleanor 200 yıldır insan kanıyla hayatta kalan vampirlerdir. Fakat kimse onların anne-kız olduğunu bilmez, benzerlikleri ve güzellikleriyle kendilerini iki kız kardeş olarak tanıtırlar. Fakat Clara geçmişte takılıp kalmadan sadece geleceği düşünerek yaşamak isterken, Eleanor oradan oraya sürüklenmekten, kaçmaktan sıkılmıştır; artık bir yerde yerleşerek yaşamak ister.

IMDB puanı: 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Lanetli Öpücük / Kiss of the Damned (2012)

Pek başarılı bir film sayılmaz fakat güzel ve estetik vampirler görmek isteyenler tercih edebilir bence.

Vampir Djuna güzel ve seksi bir vampirdir. Yakışıklı bir beyefendi ile tanışır ve aşık olur. Onu da vampir yapar. Her şey iyi gidecek gibi dururken Djuna'nın kız kardeşi ortaya çıkar. 

IMDB puanı: 5,6

37. Sadece Aşıklar Hayatta Kalır / Only Lovers Left Alive (2013)

Tek kelimeyle MUH-TE-ŞEM bir film, izlemediyseniz mutlaka izleyiniz!

Baş vampir rollerinde Tom Hiddleston ve Tilda Swinton'ın bulunduğu filmin yönetmenliği ve senaryosu Amerikan bağımsız sinemasının başarılı ismi Jim Jarmusch'a ait. Filmin oyuncu kadrosunda Mia Wasikowska, John Hurt ve Anton Yelchin gibi önemli isimler de yer alıyor.

IMDB puanı: 7,3

38. Alacakaranlık Efsanesi / The Twilight Saga

Kabul ediyoruz, Alacakaranlık serisi pek de iyi sayılmaz. Lakin vampir filmlerini derlerken, dünyanın en popüler vampiri Edward'ı es geçmek de olmazdı!

39. Vamps (2012)

New York'ta yaşayan iki modern vampir hanımefendinin aşk hayatları sizce nasıl olurdu? Bizce komik ve korkunç!

IMDB puanı: 5,1

40. Vampir Akademisi / Vampire Academy (2014)

Dünyanın 35 ülkesinde çok satanlar listesinden inmeyen Vampir Akademisi roman serisinden uyarlanan ilk filmde, St. Vladimir Akademisi'nde korucu olarak yetiştirilen genç vampirlerinin yaşadıkları büyüme sürecine tanık olacağız. Yarı vampir yarı insan olan Rose Hataway bu okulda öğrenim gören ve iyi bir korucu olabilmek için var gücüyle çalışan öğrencilerden biridir. Dünyalarında ise iki çeşit vampir vardır: Moroi ırkı, insanlarla uyum içerisinde yaşayıp hava, su, toprak ve ateşten oluşan dört elementten birini kontrol edebilme yeteneğine sahipken; Strigoi'ler de Moroi'lerin kanıyla beslenen kötücül bir türdür.

IMDB puanı: 5,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Yaşam'ı Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
98
97
60
31
24
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın