Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir Cinsel Yaşam İçin: Uzmanlara Göre Seks Hayatınızı Yerle Bir Edebilecek Toksik Alışkanlıklar

Sağlıklı Bir Cinsel Yaşam İçin: Uzmanlara Göre Seks Hayatınızı Yerle Bir Edebilecek Toksik Alışkanlıklar

Effy
22.06.2022 - 09:05 Son Güncelleme: 22.06.2022 - 14:25

Ohio Devlet Üniversitesi'nde Terri Fisher'ın araştırma ekibi, bir kadın ve erkeğin günde ortalama 20 kez seks hakkında düşündüğünü söylüyor. Sağlıklı bir seks hayatı isteyenler ise çoğu zaman aşağıda sıralayacağımız hatalara düşebiliyor! Buyurun içeriğe. 👇

1. Yatağa telefonunuzu götürmek.

1. Yatağa telefonunuzu götürmek.

Yapılan son bir ankette Amerikalıların %75'inin telefonunu yatağa götürdüğü ve %35'inin bu sebeple seks hayatının zarar gördüğü öğrenildi. 

Yatağa telefonla girmek, ilginizi partnerinizden başka bir yere çeker. Bunun sonucunda da beraber bir şeyler yapma isteğiniz de azalır. Partneriniz telefonuna bakarken, siz kendi telefonunuza bakarken aranızdaki samimiyet azalır. Birbirinize odaklanmak zor gelir çünkü odağınız başka bir yere çoktan kaymıştır.

2. Stresle başa çıkamama.

2. Stresle başa çıkamama.

Stresin vücudunuza yansıttığı etkilerden biri de 'kortizol' adı verilen hormonun salgılanmasıdır. Vücudunuz bir şeylerin ters olduğunu sezdiğinde kortizol salgılamaya başlar, bu da erkeklerde testosteron üretiminin azalmasına sebep olur ve seks hayatını da kötü yönden etkiler.

Ayrıca yoğun stresin vücudunuza hem mental hem fiziksel etkileri olabilir. Sizi daha yorgun, irrite edilebilir, ve gergin birine dönüştürür. Hem genel sağlığınız için hem de seks hayatınız için stresle başa çıkmayı öğrenmeniz gerekli.

3. Çok fazla alkol tüketmek.

3. Çok fazla alkol tüketmek.

Erkekler alkol etkisi altında olduğunda erekte olmakta zorlanabilir, çünkü sarhoş olduğunuzda penise giden kan akışında azalma olur.

Alkol yatıştırıcı bir maddedir ve ne zaman birisi fazla tüketirse, bu duyularının yavaşladığı anlamına gelir. Fazla alkol tüketimi penise giden kan akışının azalması, testosteron üretiminin azalması, daha az cinsel dürtü ve erekte problemleri anlamına gelir.

4. Çok fazla erotik film izlemek.

4. Çok fazla erotik film izlemek.

Yetişkin film videoları izlemek seksin nasıl olması gerektiğine dair kafanızda farklı beklentiler oluşturabilir. Mesela çoğu erkek/kadın asla o videolardaki gibi konuşmaz, hareket etmez ve onlara benzemez.

Bu yanlış düşüncelerin kafasına girmesine izin verdiğinizde gerçek dünyada da aynısını ve yaptıklarınıza aynı tepkileri almayı bekleyeceksiniz.

5. Ön sevişmeyi atlamak.

5. Ön sevişmeyi atlamak.

Seksin yatağa geçtiğinizde başlamadığını anlamalısınız: Önce zihinde başlar. Seks uzmanı Ruth Westheimer 'Erkeklere kıyasla kadınların vücudu ısınmak için daha fazla zaman istiyor ve orgazm için bir noktaya dek uyarılmaları gerekiyor.' şeklinde açıklıyor.

Yani ön sevişmeyi atlamamak partnerinize ve size güzel sonuçlar verebilir.

6. Kötü yeme alışkanlıkları.

6. Kötü yeme alışkanlıkları.

İyi beslenmek genel sağlığınız için önemlidir, ama ayrıca seks hayatınız için de önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Çok fazla işlenmiş gıda ve şeker tüketmek enerji değerlerinizde, kan akışınızda ve testosteron salgılanmasında düşüşe sebep olur. Ayrıca kötü beslenmek hassasiyetinizi azaltır ve bu da seks hayatınızı olumlu etkilemez.

7. İletişim eksikliği.

7. İletişim eksikliği.

Çoğu zaman çiftler birbirini üzmemek ve kırmamak adına sessizlik içinde kendileri acı çeker. Ancak acı gerçek şu ki, eğer sağlıklı bir seks hayatı istiyorsanız yeri geldiğinde partnerinizle rahatsız edici konuşmalar yapabilmeyi göze almalısınız.

Aynı şekilde partnerinizde size düzeltmenizi istediği bir özelliğinizi söylediğinde bunu kişisel algılamamaya çalışın. Birbirinize ilgi gösterin ve bedenlerinizi dinleyin. Eğer kafanıza takılan bir konu olursa bunu partnerinizle paylaşmaktan çekinmeyin.

8. Her şeyi hep aynı yapmak.

8. Her şeyi hep aynı yapmak.

Bu alışkanlık özellikle uzun süreli ilişkilere zarar verebilir. 

Partnerinizle geçirdiğiniz uzun süre birlikteliğin ardından doğal olarak bazı şeyleri artık bir rutin olarak gerçekleştiriyorsunuz. Ama eski aynı ön sevişmeler ve eski aynı pozisyonlar sıkıcı seks hayatı anlamına gelir... İlişkinizi büyütmeniz, arzularınızın da büyümesi demektir. Bu yüzden söz konusu seks olduğunda artık bir değişim veya gelişim gösterme vakti.

9. Her kadının vücudunu aynı zannetmek.

9. Her kadının vücudunu aynı zannetmek.

Bir kadını mutlu eden bir şey, başka bir kadını mutsuz edebilir. 

O yüzden kadınların vücudunu anlamaya özen gösterin ve izlediğiniz filmleri baz alarak aynı şeylerden hoşlanacağını düşünmeyin. Partnerinizin nelerden hoşlanıp hoşlanmadığına özen gösterin.

10. Kalitesiz uyku.

10. Kalitesiz uyku.

Vücudunuz dinlenmek ve yenilenmek için uykuya ihtiyaç duyar. Eğer kalitesiz bir uyku düzeniniz varsa bu seks hayatınızı ciddi anlamda etkileyebilir.

Uyku eksikliği irrite olmaya, gerginliğe ve strese sebep olur. Yukarıda stresin başka nelere yol açtığına değinmiştik... Elbette iyi bir uyku tüm cinsel problemleri mucizevi bir şekilde gidermez, fakat genel sağlığınız ve ilişkide mutluluğunuz gibi faktörleri etkiler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

Onedio çok biliyor cinsellik bakanlığı kurulsun editör cinsellik bakanı olsun