Görüş Bildir
Haberler
Sadece Vücudunuzu İyileştirmekle Kalmayıp Ruh Sağlığınızı da Güçlendiren Mucizevi Besinler

Sadece Vücudunuzu İyileştirmekle Kalmayıp Ruh Sağlığınızı da Güçlendiren Mucizevi Besinler

Sağlıklı besinler sadece vücudunuza değil aynı zamanda zihin sağlığınıza da iyi gelir. Zihniniz ve bedeniniz sinir sistemi aracılığıyla birbirleriyle pratik olarak etkileşime girerler. Stresli hissettiğinizde beyniniz bağırsağınıza söyler ve bu durum ruh halinizi ve enerji seviyenizi etkileyebilir. Sağlıklı besinleri ve bu besinlerin genel zihinsel sağlığınız üzerindeki etkilerini içeriğimizde bulabilirsiniz. Buyurun ayrıntılara birlikte bakalım 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Soya

1. Soya

Soya, vücudunuzun kasları ve kemikleri için çok önemli olan amino asitleri içerir. Uyku bozuklukları ve uykusuzlukla başa çıkmaya yardımcı olur. Ayrıca alzheimer gibi daha ciddi sorunların riskini de azaltır. Menopoz dönemindeki birçok kadın ruh hali değişimleri, konsantrasyon eksikliği ve yorgunluk ile  baş etmek durumunda kalır. Kadınlar için soya, oldukça faydalıdır.

2. Somon

2. Somon

Somon, omega-3 içerir. Omega-3 doğrudan beyinle bağlantılıdır ve hücrelerin işlevini iyileştirmeye yardımcı olur, bu da üzüntü, depresyon, hafıza sorunları yaşamanızı engeller. Vücudunuz kendi başına omega-3 üretemez, bu nedenle somon gibi yiyecekler yemek bir zorunluluktur. Bu yağlı balık türü hormonları dengeler, iştahınızı kontrol eder ve mutluluk hormonu olan serotonini artırır.

3. Çiğ sarımsak

3. Çiğ sarımsak

Çiğ sarımsağın  yaşlılar için gerekli olan gelişmiş hafızaya katkısı ve beyne sunduğu birçok fayda vardır. Tercihinize bağlı olarak çiğ sarımsağı kendi başına yiyebilir veya salatalara karıştırabilirsiniz. Yaşlanmadan kaynaklı hastalıkların yaşanmasına engel olur ve serotonin seviyesini arttırır.

4. Bitter çikolata

4. Bitter çikolata

Bitter çikolata diğer çikolatalara göre yüksek oranda kakao (%50-%90) içerir. Çikolatanın renginin ne kadar koyu olursa o kadar iyi olduğunu unutmayın! Bu tür çikolatayı tükettiğinizde, beyniniz vücudunuza stresi yönetmeye yardımcı olan ve böylece mutluluk duygularını artıran endorfini serbest bırakmasını söyler.

5. Ceviz

5. Ceviz

Ceviz, kan şekeri seviyelerini dengede tutmaya ve arterleri daha temiz tutmaya yardımcı olan harika bir protein ve sağlıklı yağ kaynağıdır. Anksiyete ve depresyonu azaltırken ruh hali üzerinde iyi bir etkisi olan omega-3'lere sahiptirler. Buna karşılık, onları günlük olarak tüketmek daha  iyimser, enerjik, umut dolu olmanızı ve odaklanmanızı sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adaçayı

6. Adaçayı

Adaçayı tam olarak bir yiyecek olmasa da, yemeğinize eklemek için harika bir tercihtir. Hafızayı, akıl yürütmeyi, problem çözmeyi ve dikkati artırmaya yardımcı olan antioksidanlardan oluşur. Bu faydalarına ek olarak, depresyonu, kaygıyı önlemeye yardımcı olur ve sindirimi iyileştirir.

7. C vitamini

7. C vitamini

C vitamininin vücut dokusunun ve bağışıklık sisteminin ayarlanmasında sağlığa yardımcı olduğuna şüphe yoktur, ancak aynı zamanda duygularınız üzerinde de etkisi vardır. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, bunun nedeni yeterince C vitamini almamanız olabilir. Portakal, kivi, biber, çilek, lahana ve daha pek çoğu, C vitaminine sahiptir ve beyin sağlığına faydalı olan, zihinsel gerilemeyi önleyen sihirli bileşenleri içerir.

8. Deniz yosunu

8. Deniz yosunu

Deniz yosunu çoğunlukla Asya'da popüler olsa da, beyin için birçok  faydası  olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir. Deniz yosunu, zihniniz için harika varlıklar olan iyi miktarda omega-3 yağ asidi içerir. Deniz yosununda bulunan magnezyum, zihinsel performans için iyi olan iyot ile birlikte stresle başa çıkmaya yardımcı olabilecek başka bir bileşendir.

Bonus: Uzak durulması gerekenler

Bonus: Uzak durulması gerekenler

Kafein, huzursuzluk ve endişe hissi oluşturabilir. Fast food ve yüksek trans yağlar, vücuttaki serotonin seviyesine  müdahale eder. Rafine şeker ise anksiyete ve depresyon gibi duygu durum bozukluklarına neden olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın