Görüş Bildir
Haberler
Ağrı Çekmeye Son: Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz ve Bel Ağrınıza İyi Gelecek 6 Yöntem

Ağrı Çekmeye Son: Evde Kolaylıkla Yapabileceğiniz ve Bel Ağrınıza İyi Gelecek 6 Yöntem

esma çetin
07.05.2022 - 18:53

Günümüzde birçok kişi bel ağrısından dertli. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz ve bel ağrınıza iyi gelecek yöntemleri sizler için derledik. Hadi buyurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ayak masajı yapın.

1. Ayak masajı yapın.

Ayakta bulunan özel refleks noktalarına baskı uygulamak, bu noktalarla bağlantılı olan organ ve sistemlerin tedavi edilmesini kolaylaştırır. Ayağınızın iç tarafında, bileğinizin altına baş parmağınızı bastırıp ileri geri masaj yaparsanız belinizdeki sinirlerin kan akışına katkı sağlar ve bel ağrınızı hafifletir.

2. Zerdeçal tüketin.

2. Zerdeçal tüketin.

Beslenme programınıza iltihaplanma önleyici gıdalar eklemek vücudunuzdaki ağrıları azaltır. Antioksidan açısından zengin ve eklem iltihabı tedavisinde kullanılan zerdeçalı tüketmek bel ağrınıza iyi gelecektir. Yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu ılık suyun veya sütün içerisine koyup içebilirsiniz.

3. Ilık suyla duş alın.

3. Ilık suyla duş alın.

Ilık suyla duş almak, yoğun bir günden sonra stresinizi ve yorgunluğunuzu alacaktır. Duş almak eklem ve kaslardaki kan akışını tetikleyerek vücudunuzu rahatlatacaktır. Ilık su kas spazmlarına iyi geldiği için bel ağrılarınıza da iyi gelecektir.

4. Erken yatın.

4. Erken yatın.

Güzel bir gece uykusu çekmek ertesi güne enerjik kalkmanızı sağlar. İyi bir uyku, stresinizi azaltır ve vücudunuzu iyileştirir. Bel ağrısı çeken insanlar için uyku çok önemlidir. Uyuduğumuz zaman vücudumuz kendisini iyileştirdiği için kaliteli uyku çekmek ağrılarınıza iyi gelecektir.

5. Kafein tüketiminize dikkat edin.

5. Kafein tüketiminize dikkat edin.

Eğer bel ağrısı çekiyorsanız kafein tüketiminize dikkat etmenizde fayda var. Kafein kaslarda gerilime sebep olduğu için bel ağrınızı arttırabilir. Çok fazla kahve tüketmek uykunuzu da kaçıracağı için dinlenemediğinizden dolayı belinizdeki gerginlik ve sertlik de artacaktır. Bu yüzden günlük kahve ve çay tüketiminize dikkat etmenizde fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Topuklu ayakkabı giymeyi tercih etmeyin.

6. Topuklu ayakkabı giymeyi tercih etmeyin.

Topuklu ayakkabılar kesinlikle çok güzeller ancak sürekli olarak topuklu ayakkabı giymek bel ağrısına sebep olur. Topuklu ayakkabı giymek, yer çekimi merkezinizi değiştirir ve omurganıza ekstra baskı yükler. Bu da bel ağrısına sebep olur. Bel ağrısından şikayetçiyseniz ayak tabanınızı kavrayacak ve duruşunuzu etkilemeyecek ayakkabıları tercih etmelisiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın