Görüş Bildir
Haberler
SADAT’ın Ortağı Konuştu: Kılıçdaroğlu İçin Neler Dedi?

SADAT’ın Ortağı Konuştu: Kılıçdaroğlu İçin Neler Dedi?

Batuhan
17.05.2022 - 08:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapısına giderek 'Terörist yetiştiriyorlar' dediği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT) ortaklarından olan Mehmet Naci Efe, ASELSAN’ın ve MKE’nin ürettiği askeri ürünleri, yurtdışında sattıklarını açıkladı. Efe, yurtdışındaki faaliyetleri hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi olduğunu da söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den İsmail Arı'nın sorularını yanıtlayan Efe, 'Ben SADAT’ın ortaklarından biriyim ve yönetim kurulundayım. İnternet sitesinde eğitim verildiği yazsa da eğitim vermiyoruz. ASELSAN’ın, Makina Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği ürünleri, yurtdışında müttefik olduğumuz ve ülkemizin izin verdiği ülkelere götürüp satıyoruz' dedi. 

Efe, yaptıkları işe ilişkin olarak, 'Örneğin; bir müttefik ülke bizden teklif istiyor ve biz her yere yazıyoruz. Dışişleri Bakanlığı’na yazıyoruz, ‘Bu ülke bizden teklif istedi’ diyoruz. ‘Tamam, sıkıntı yok’ denirse, örneğin MKE'nin ürününü istemişse onlarla bir araya getiriyoruz. Sonra ‘Ben bunu nasıl kullanacağım?’ diye sorduklarında da anlatıyoruz. SADAT, Türkiye’den izinsiz teklif dahi vermedi. Ben vatanımda üretilen ürünü Afrika ülkelerinde, İslam ülkelerinde pazarlayan ve satan bir kurum haline geliyorum. Bedava hizmet veriyorum ne güzel' diye konuştu.

"Alırız içeriye kahve ısmarlarız"

"Alırız içeriye kahve ısmarlarız"

'Sadece fikir verdiklerini' söyleyen Efe, ''Şunu böyle böyle yapacaksınız' deriz. Şu ana kadar da kesinlikle yapmadık. Bizden teklif isteyenler oldu ama yapmadık' ifadesini kullandı. 

Efe, İsmail Arı'nın sorusuna şu yanıtları verdi:

Ben yönetim kurulu üyesiyim. Beni arayan olmadı, Başkanı arayan olmadı, Adnan paşayı (Tanrıverdi) arayan olmadı… Başkan (Kılıçdaroğlu) bizi arasa, biz ‘Baş tacısınız’ deriz. Alırız içeriye kahve ısmarlarız… Arasalar ilk önce ben giderim.'

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
17
8
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kyzaghan

İnternette yazıyor ama eğitim vermiyoruz demiş 😂 merak etmeyin hepsi araştırılır yakında, herşey ortaya çıkar bence, biraz sabredin bakalım.

Mete Tunga

O zaman dış ticaret şirketi kursaydınız maden yaptığınız iş sadece yurtdışına ihracatsa

Sevecenito

öyla basitcik bişe gibi anlatmaya çalışmış yine de belli etmiş. "ay biz MKEnin satmasına aracı oluyoz sonra nasıl kullancaz yav bunu diyor diğer ülkeler , bi... Devamını Gör