Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nu SADAT'a Gitmeye İten Bilgi-Duyum Neydi?

Kılıçdaroğlu'nu SADAT'a Gitmeye İten Bilgi-Duyum Neydi?

Geçtiğimiz hafta yaptığı baskınla SADAT'ı yeniden ülke gündemine getiren CHP lideri Kemal KılıçdaroğluSADAT'ın iç siyasete müdahale için kullanılabileceğini belirterek 'Saray’ın talimatıyla yasadışı bir işleme girenler, aynı talimatla yurtiçinde de bu işleri yapabilir' dedi. 

Aniden yaptığı baskını kendisine ulaşan bir bilgi sonucu gerçekleştirdiği öne sürülen Kılıçdaoroğlu, 'Size ulaştırılan belge-duyumda ne söyleniyordu?' sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz cumartesi günü kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir dönem danışmanlık yapan emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin de olduğu SADAT'ın kapısına giderek 'Seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır' diye konuşmuştu.

👇

"Bu kuruluşun ne yapacağı belli değil”

"Bu kuruluşun ne yapacağı belli değil”

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı’nın sorularını yanıtlayan CHP lideri, SADAT gibi bir kuruluş demokratik bir ülkede dernek adı altında örgütlenemez. Gayri nizami harp, sabotaj, terör gibi konularda insanları alıp eğitmek bir derneğin işi değil. Eğer bunu bir dernek üstlenmişse ve bu bağlamda iktidardan da destek alıyorsa, Türkiye sağlıklı bir demokratik sistem oluşturamaz. Bu durumu eleştirmek lazım ama insanlar korkuyor, çünkü bu kuruluşun ne yapacağı belli değil” dedi.

"SADAT, Erdoğan’ın talimatıyla Suriye'de farklı roller üstlendi"

"SADAT, Erdoğan’ın talimatıyla Suriye'de farklı roller üstlendi"

Kılıçdaroğlu, “Daha garip olan, bu derneğin başkanının daha düne kadar Erdoğan’ın başdanışmanlığını üstlenmiş olması. TSK var, Emniyet, MİT var, bunları bir tarafa bırakıyorsunuz, gayri nizami harp konusunda, sabotaj, suikast nasıl düzenlenir gibi konularda insanları eğiten bir derneğin başkanlığını yapan eski askeri, başdanışmanlığınıza getiriyorsunuz. Özellikle Suriye konusunda bu derneğin Erdoğan’ın talimatıyla farklı roller üstlendiği kanısındayım. Buna ilişkin açıklamalar, duyumlar, görseller hepsi var. Yasadışı bir işlem yasal görünümlü bir dernek aracılığıyla yapılıyor” ifadelerini kullandı.

“Saray’ın talimatıyla yasadışı bir işleme girenler, aynı talimatla yurtiçinde de bu işleri yapabilir” diyerek uyarıda bulunan CHP lideri, şunları kaydetti:

“Bu konuya toplumun dikkatini çekmek istiyoruz, seçimler var, seçim güvenliği söz konusu. Demokratik bir ülkede seçim güvenliği elbette ki Emniyet güçleri, valisi, kaymakamı, sandık kurulu yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri görevlerini yasal çerçevede yaptıkları bir ortamda alınır. Eğer siz bu yasal ortamı yok etmek ve daha farklı bir ortamda seçime gitmek istiyorsanız, o zaman ciddi sorunlar var demektir. Buna toplumun dikkatini çekmek istedim.”

“Size ulaştırılan belge-duyumda ne söyleniyordu?”

“Size ulaştırılan belge-duyumda ne söyleniyordu?”

“Size ulaştırılan belge-duyumda ne söyleniyordu?” sorusunu, “Bu konuya girmek istemem” diyerek yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu, “Kamuoyunun dikkatini bunların üzerine çekmemiz lazım; bunlar, toplumu sarsacak olaylar yapmasınlar” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, dünkü köşe yazısında bu konuda şunları yazmıştı:

'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için ortak çalışma yapan Millet İttifakı'nda yer alan “6'lı masa”da “seçim güvenliği” konusu konuşulurken SADAT gündeme geldi. Bu yapıyla ilgili gelen bilgiler değerlendirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SADAT'ın İstanbul'daki merkezine gitmesinde o masaya gelen bilgiler de etkili oldu.

Toplumda konuşulan, ancak halkı sandıktan uzaklaştıracağı, seçimden soğutacağı için siyasilerin mümkün olduğunca seslendirmediği bir konu, artık Türkiye gündemine sokuldu. Kılıçdaroğlu, önemli iddialarda bulundu ve tehlikeye dikkat çekti. Bu konuda CHP Genel Başkanı'nın ilgili birimler tarafından bilgilendirilmesi, kaygılarını gidermesi gerekiyor.

O gençler mi kullanılacak? 

Afganistan'dan çok sayıda sığınmacı Türkiye'ye geldi. O gelişlerde en dikkat çeken hepsinin  gençlerden oluşmasıydı. Daha önce ülkemize sığınanlar arasında kadın, çocuk, yaşlı, genç bulunurken, Afganistan'dan gelenlerin tamamı gençlerden oluştu. Bunların, geçmişte Taliban'a karşı mücadele edenler olduğu, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden sonra kaçtıkları da ifade ediliyordu.

“Açık kapı” politikası nedeniyle Afganistanlı gençler sınırımıza koşarak girdiler. Köylerden koşarak geçtiler. Sonra bunların kayıtlarının yeterli bir biçimde tutulmadığı gündeme geldi. Dahası, nerelerde olduğu konusunda da sağlıklı bilgiler bulunmadığı konuşuluyor. İşte, ülkemize gelen Afganistanlı gençlerin SADAT'la bağlantılı olduğu söylentileri yaygın. Nitekim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Afganistan'dan gelen gençler nerede?” diye sorması da bu kaygının bir parçasıdır.

Havadan gelmedi

Kılıçdaroğlu'na bu bilgiler havadan değil, Devletin içinde görev yapan, SADAT'ı bilenler tarafından ulaştırılmıştır. Muhalefet partililerin uyarısı, açıklaması oluyorsa, bunlar “boş değildir” deyip kulak ardı edilmemeli.'

“Sandığa gidin” çağrısı

“Sandığa gidin” çağrısı

“İnsanlarda ‘Yahu sandığa gitsem de bir şey değişmeyecek, nasıl olsa bunlar gitmeyecek’ algısını beslemek istiyorlar. Bu algıdan toplumun kesinlikle kurtulması lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Evet biz sandığa gideceğiz ve bu ülkeye demokrasiyi demokratik yollarla getireceğiz, bu inançla sandığa gitmeli” çağrısı yaptı.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
5
5
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?