Görüş Bildir
Haberler
Saçını Uzatmak İsteyenler Buraya: Hızlı Uzayan Saçlar İçin Uygulayabileceğiniz Etkili Yöntemler

etiket Saçını Uzatmak İsteyenler Buraya: Hızlı Uzayan Saçlar İçin Uygulayabileceğiniz Etkili Yöntemler

Özge Tepe
03.01.2016 - 09:20 Son Güncelleme: 13.09.2022 - 18:53

Saçlar, insanların en önemli aksesuarlarından biri. Uzun, kısa, ara boy… Her yönüyle oldukça farklı tarzlar oluşturuyor. Peki ani bir kararla kısacık kestirilen saçlar ne olacak? Saçlarının bir an önce uzamasını isteyen pek çok insan birbirinden farklı yöntemlere başvuruyor. Oldukça can sıkıcı ve yorucu geçen bu süreci hızlandırmak için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Evinizde, elinizin altında yer alan malzemelerle doğal kürler yapabilir ve saçlarınıza belli aralıklarla uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda bu yöntemler saçlarınızın daha güçlü, sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda hızlı uzama etkisi de sunabilir. Yazıya geçmeden önce uyaralım: Saçlarınızın hızlı ve güçlü uzamasını sağlayabilecek olan bu yöntemleri uygulamadan önce alerjik durumlarınızı göz önünde bulundurmanız gerek. Her karışım size iyi gelmeyebileceğinden dilerseniz uygulamadan önce bir uzmana danışmayı tercih edebilirsiniz. Şimdi gelin, saçlarınızın hızlı ve güçlü uzaması için uygulayabileceğiniz yöntemleri anlatalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yumurta Maskesi

Yumurta Maskesi

Kulağa hoş gelmeyebilir ancak saçların hızlı uzaması için en çok kullanılan yöntemlerden biri yumurta maskesidir. Proteinle dolu olan yumurta, saçlarınızın köklerini besleyebilir ve yeni saç oluşumlarını destekleyebilir. Mevcut saçların da hızla uzamasına yardımcı olabilir. 

Yumurta maskesi için 1 çay kaşığı zeytinyağını 1 adet yumurtanın akı ile karıştırın. Daha sonra saçlarınıza ve saçlarınızın derisine uygulayın. Bu maskeyi saçlarınızda 20 dakika kadar bekletin ve daha sonra şampuanlayın. Yumurta maskesini ayda 1 defa yapmanız öneriliyor. Bu yöntemle saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilir ve saç köklerinizi güçlendirebilirsiniz.

Rahatlatıcı Yağ Masajları

Rahatlatıcı Yağ Masajları

Genellikle saç derisinde kullanılan bazı yağlar, saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olabilirken saç dökülmelerinin de önüne geçebilir. Yağlar ile saçlarınıza masaj yaparken rahatlamanın da keyfini çıkarabilirsiniz. Genellikle saçların hızlı uzaması için Hindistan cevizi yağı, lavanta yağı ve zeytinyağı kullanılıyor. Bu ürünleri aktarlardan doğal olarak satın alabileceğiniz gibi markaların ürettiği yağları da tercih edebilirsiniz. Seçim tamamen size kalmış.

Sık Sık Saç Kesimi

Sık Sık Saç Kesimi

Biliyoruz, saçlarınızın çabucak uzamasını istiyorsunuz ancak bazen hızlı uzama için saçlarınızı kestirmeniz gerekebilir. Düzenli olarak saçların uçlarındaki kırıkları aldırmak, saçların daha sağlıklı hale gelmesini sağlayabilir. Sağlıklı saçlar ise daha hızlı ve güçlü uzar. Dolayısıyla saçlarınızın hızlıca uzaması için belli periyotlarla saçlarınızın ucundaki kırıkları aldırmayı deneyebilirsiniz. Saçları kestirmek aynı zamanda saç köklerinin nefes almasını sağlayarak saç uzamasının önündeki tüm engelleri kaldırabilir.

Isıl İşlemlerden Kaçınmak

Isıl İşlemlerden Kaçınmak

Günlük hayatta daha bakımlı görünen saçlar için kadınlar çoğunlukla saçlarını düzleştirir veya maşa yapar. Bu işlemler, saçlara yüksek ısılar uygulamaya dayalıdır. Dolayısıyla saçların köklerinin ve uçlarının zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle saçlarınızın hızlı uzamasını istediğiniz bu süreçte biraz fedakarlık yaparak saç düzleştiricilerden ve saç maşalarından kaçınabilir; saçlarınızı doğal yöntemlerle şekillendirmeyi deneyebilirsiniz. Böylece saçlarınızın kırılmasının önüne geçerek sürekli kırıkları aldırma probleminden de kurtulabilirsiniz.

Aloe Vera Maskesi

Aloe Vera Maskesi

Aloe vera, birçok saç bakım ve cilt bakım ürününde kullanılan doğal bitkilerden. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına da yardımcı olabilen aloe verayı günlük rutinlerinize mutlaka eklemeniz öneriliyor. Aloe verayı yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırarak karışımı saçlarınıza uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ile durulayın. Bu maskeyi düzenli periyotlarla yaptığınızda saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilir ve daha hızlı uzamasına destek olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Yine elinizin altında olan malzemelerden biri; elma sirkesi. Burada dikkat etmeniz gereken, sirkenizin organik olması. Marketlerden aldığınız çoğu sirke katkı maddesi içermektedir. 

Organik elma sirkeniz var diyelim. Peki nasıl kullanacaksınız? Saçlarınızı uzatmak için yapacağınız tek şey, durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi katmak. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyerek daha uzun saçlara sahip olmanızı sağlayabilir.

Doğal Saç Kremleri

Doğal Saç Kremleri

Saç kremleri, saçların daha yumuşak olmasını sağlarken kolay tarama ve kolay şekillendirme imkanı da sunan ürünlerdendir. Bu ürünler, saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olabilir. Doğal saç bakım kremleri satın alarak saçlarınıza düzenli aralıklarla uyguladığınızda hızlı uzama etkisinden faydalanabilirsiniz. 

Kremler, saçların hızlı uzamasına yardımcı olmasının yanı sıra saçların daha güçlü ve parlak görünmesine de yardımcı olabilir. Dilerseniz saçınızın ihtiyaçlarına göre kendi saç bakım kremi karışımınızı da tasarlayabilirsiniz.

Palmiye Yağı

Palmiye Yağı

Uzun saçlara sahip olmanız için sizlere tavsiyelerimizden biri de, palmiye yağı. Saç uzatmada E vitamini oldukça etkilidir ve palmiye yağı da bu noktada derdinize derman olabilir. 

E vitamini yönünden oldukça zengin olan palmiye yağını, haftada 1-2 defa derinize temas ettirmeden saçlarınıza sürün. 10 dakika gibi kısa bir süre bekledikten sonra saçlarınızı şampuanlayın ve ardından güzelce durulayın. Palmiye yağı saçlarınızın uzamasını sağlayabileceği gibi aynı zamanda saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından, klordan ve deniz suyunun tahribatından da koruyabilir.

Saç Fırçalamak

Saç Fırçalamak

Pek çok kadın saçlarını duştan sonra ıslak bir şekilde tarar ve daha sonra taramaz. Bunun nedeni ise kuru saçların tarandığında daha kabarık görünmesidir. Aslında bu oldukça yanlış bir uygulama. Saçların hava almasını sağlamak için mutlaka düzenli aralıklarla fırçalamak gerekiyor. Bazı kesimler saçların çok fazla fırçalandığında dökülebileceğini ve güçsüzleşebileceğini söylese de bu her zaman geçerli değil. 

Saçlarınıza uygun bir fırça kullandığınızda saç derinizdeki kan dolaşımını hızlandırabilir ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına destek olabilirsiniz. Bu aşamada uzmanlar, gece yatmadan önce saçları en az 50 kere fırçalamanın uygun olabileceğini söylüyor.

Stresten Uzak Kalmak

Stresten Uzak Kalmak

Stres, hayattaki pek çok şeyin düşmanı. Tabii ki saçların hızlı uzamasının da. Stres, saçların yavaş uzamasına neden olabilirken hızla dökülmesine de yol açabilir. Saç döngüsünü bozan stres, hızlı saç büyümesinin önündeki en önemli engellerdendir. 

Saçınızın uzamasına destek olmak ve stresin önüne geçmek için destekleyici aktivitelerden faydalanabilirsiniz. Meditasyon, yoga ve nefes egzersizleri günün yorgunluğundan ve günlük hayatın stresinden bir süre uzaklaşabileceğiniz aktivitelerden. Bu aktiviteleri günlük rutinlerinize dahil ederek stresten uzaklaşabilir ve dolaylı olarak saçlarınızın uzamasına destek olabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Islak Saçları Havluya Sarmamak

Islak Saçları Havluya Sarmamak

Bu madde, hemen hemen herkesin duştan sonra uyguladığı işlemlerden. Saçların fazla suyunu almak için birçok insan saçlarını havluya sarıyor. Islak saç, dökülmeye daha fazla eğilimlidir ve saçları havluya sarmak saç dökülmesini arttırabilir. Güçsüzleşen teller, saç havlularına takılıyor ve daha hızlı dökülebiliyor. Bu nedenle saçlarınızı daha yumuşak bir havluya sarmayı tercih edebilir ve saçlarınızı sarmamayı deneyebilirsiniz. Böylece saçlarınızın dökülme riskini azaltabilir ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

Saçları Açık Tutmak

Saçları Açık Tutmak

Günlük yaşam içerisinde saçların önünüze düşmesine engel olmak ve daha rahat hareket etmek için çoğu kez saçlarınızı topluyor olabilirsiniz. Saçları sıkıca toplamak, saçların köklerinin rahat nefes almasının önüne geçebilir. Aynı zamanda toplu saçlarla uyumak saçların gece boyunca ezilmesine neden olabilir. 

Saçların hızlı uzamasının ve sağlıklı uzamasının önünde engel olabilen saç toplama eylemine mümkün olduğunca ara vermeyi deneyebilirsiniz. En azından gece uyurken saçlarınızı açabilir ve uyuduğunuz esnada saçlarınızın rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz.

Nazik Hareketler

Nazik Hareketler

Saçlar, vücutta en nazik davranılması gereken yerlerden. Özellikle duş alırken pek çok insan, saçlarının daha iyi temizlenmesi için sert hareketler yapıyor. Saç diplerini kazıyabiliyor veya saçlarına çılgınca zarar verebiliyor. Bu tür hareketler, saçların çabuk dökülmesine neden olabiliyor. Bu nedenle saçlarınızı yıkarken diplere nazik hareketlerle masaj yapmayı deneyebilir; kan dolaşımının hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Kan dolaşımının hızlanması, saç diplerinin nefes almasını sağlayarak kökleri uyarır. Bu da uzun vadede daha hızlı uzayan saçları beraberinde getirebilir.

Günde 3 Dakika Baş Aşağı Durmak

Günde 3 Dakika Baş Aşağı Durmak

Bu biraz komik gelebilir fakat saçların uzamasında oldukça etkili. Baş aşağı durmak, saç köklerinde ve kafa derisinde harikalar yaratabiliyor. Her gün üç dakika boyunca baş aşağı durarak saçlarınızı yere sarkıtmayı deneyebilirsiniz. Kan dolaşımını tetikleyen bu duruş, saç büyüme hızının artmasını da sağlayabiliyor. Uzun vadede bu işlemi deneyerek saçlarınızda farkı gözlemleyebilirsiniz.

Ilık Yeşil Çay ile Saçlara Masaj Yapmak

Ilık Yeşil Çay ile Saçlara Masaj Yapmak
www.24mantra.com

Bildiğiniz gibi yeşil çay birçok cilt ve saç bakımı rutinlerinde kullanılır. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından olay yeşil çay saçlarınızın uzamasına da destek olur. Özellikle saç dökülmesine karşı faydalı olan yeşil çayı nasıl kullanacağınızı da hemen anlatalım. Çayınızı demleyip ılıyana kadar bekleyin. Saç diplerinize döktüğünüz yeşil çayı 1 saat sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soğan Suyunu Masajla Saçlarınıza Yedirin

Soğan Suyunu Masajla Saçlarınıza Yedirin

Herkesin evinde rahatlıkla bulabileceği soğanın saçlarınızı oldukça hızlı bir şekilde uzatacağını biliyor muydunuz? Her derde deva olarak bilinen soğan dökülen ve uzamak bilmeyen saçlara da çare oluyor. 

Bir büyük boy soğanı haşlayın. Haşladığını soğanın suyunu iyice sıkın. Ilık olan soğan suyunu saçlarınıza iyice yedirin. Soğuk suyla durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5135
2749
1532
955
811
673
665
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tuba uyanık

Hızlı saç uzatma setini kullanıyorum , saçlarım iki kat hızlı uzadı birde saçlarım çok bakımlı oluyor ben çok memnunum internete liquid hızlı saç uzatma set... Devamını Gör

Faruk Emre Kara

Saçlarımın çok çabuk kırılıyor. Bir türlü çözüm bulamadım. Bunun yüzünden saçımı uzatamıyorum. İyi bir öneriniz varsa bekliyorum.

Büşra Küçük

Doğum Kontrol Hapı için de saç uzatıyor diyorlardı Ezip şampuana karıştıranlar varmış.