Görüş Bildir
Haberler
Rusya Ekonomi Bakanı: 'Türk Akımı da Yaptırımlara Dahil Edilebilir'

Rusya Ekonomi Bakanı: 'Türk Akımı da Yaptırımlara Dahil Edilebilir'

ATKN
26.11.2015 - 15:20 Son Güncelleme: 26.11.2015 - 16:50

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye’ye uygulanan yaptırımlara Türk Akımı boru hattı projesinin de dahil edilebileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

''Türkiye ile serbest ticaret bölgesi için hazırlıklarını durdurmak zorundayız'' diyen Ulyukayev, ayrıca, Türkiye’ye uygulanacak tüm yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü’nün normlarına uygun olacağını ve Akkuyu nükleer santrali projesinin de yaptırımlar dahiline alınabileceğini söyledi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukayev daha önce de “Türkiye’ye karşı alınabilecek ekonomik tedbirlerden biri, Türk ürünlerinin Rusya limanları ve hava sahasına girişinin yasaklanması olabilir” demişti.

Başbakan Medvedev'den 'projeleri dondurun' talimatı

Başbakan Medvedev'den 'projeleri dondurun' talimatı

Rusya Başbakanı Medvedev ise, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından 'ekonomik misilleme kararlarının uygulanması' talimatını verdi. Alınan kararlar arasında ortak projelerin dondurulması ve Türkiye'den gıda ithalatına sınırlamalar getirilmesi var.

Rusya’nın askerî ve diplomatik alanlarda olaya yanıt verdiğini belirten Medvedev, sırada ekonomik yanıtların olduğunu söyledi. Alınan misilleme kararları arasında iki ülkenin ortak projelerinin dondurulması ve Türkiye’ye yönelik yatırımların iptal edilmesi var.

Medvedev, Türkiye’ye yönelik misilleme kararları arasında hukuk çerçevesinde kalmak koşuluyla başka özel önlemler de olduğunu söyledi.

Kabine toplantısında konuşan Medvedev, Türkiye’den ithal edilen gıda ürünlerine bazı kısıtlamalar getirileceğini söyledi.

Rusya Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerine yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağı ancak gıda ambargosu gibi bir kararın Moskova yönetiminin gündeminde olmadığı belirtilmişti.

Reuters, Al Jazeera ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
23
15
8
7
4
0