Görüş Bildir
Haberler
RTÜK'ten Kanal D'ye 'Camdaki Kız' Cezası

etiket RTÜK'ten Kanal D'ye 'Camdaki Kız' Cezası

RTÜK, Kanal D' de yayınlanan ‘Camdaki Kız’ dizisindeki bazı sahnelerin 'manevi değerlere ve genel ahlaka aykırı' olduğu gerekçesiyle kanala para cezası kesti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üst Kuruldan yapılan yazılı açıklamaya göre RTÜK, haftalık olağan toplantısında izleme uzmanlarının raporlarını inceledi.

RTÜK üyeleri toplantıda, KRT' yayınlanan 'Şimdili Zaman' programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yargı kurumlarına ve AKP'ye yönelik açıklamalarının eleştiri sınırlarını aştığını, aşağılayıcı ve küçük düşürücü nitelikte olduğunu belirterek yayıncı KRT'ye idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verdi.

Tele 1'e ceza

Tele 1'e ceza

Üst Kurul, Tele 1'de yayınlanan 'Ankara Rüzgarı' programının konuğu, siyasetçi Rifat Serdaroğlu'nun, AKP'ye yönelik sözlerinin, siyasi partinin toplum nezdindeki itibarını zedeleyici bir niteliğe sahip olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı değerlendirmesinde bulunarak Tele 1'e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kanal D'ye "Camdaki Kız" cezası

Kanal D'ye "Camdaki Kız" cezası
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üst Kurul, her bölümü yoğun izleyici şikayeti alan 'Camdaki Kız' dizisini de detaylı şekilde analiz etti. RTÜK üyeleri, dizinin bazı sahnelerinde milli, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık teşkil eden, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadını istismar eden nitelikte görüntülerin yer aldığını belirtti. 

Dizide 'Nalan' karakterinin, annesi tarafından baskı ve kontrol altında tutulduğu, devamlı psikolojik şiddete, bazı anlarda ise fiziksel şiddete maruz kaldığı sahnelere yer verildiği kaydedildi. 

'Nalan' karakteri ile evlenme arifesindeki 'Sedat'ın', evli bir kadın olan 'Canan' karakteriyle gayrimeşru ilişkisi temelinde oluşturulan hikayenin, Türk toplumu tarafından kabul görülmesi mümkün olmayan bir ilişki modeli olduğu da ifade edildi. 6112 sayılı Kanun'da belirtilen 'yayınlar manevi değerlere, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' ve 'kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez' maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Üst Kurul, Kanal D'ye idari para cezası verilmesine karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
431
155
72
44
23
19
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Avatar Yangchen

Şaşkınlığımı tarif edebilecek bir kelime yok. Rtük ve toplumsal cinsiyet eşitliğini aynı paragrafta gördüm az önce resmen. Bozuk saatin günde iki kere doğruy... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ya off sen ne anlatiyorsun bana ya 2 tane oc hakim yuzune ulkeni assagilayabilecek kadar i*ne oldugunu belli etmesen

Aleda

Keşke kadınların akmayan kanı için gerdek sabahı kapıya atıldığı, evlenmek istemediği için yediği dayakları, kuyulara atılıp, tecavüz edilip şiddet gördükler... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hani hangi dizide filmde gosterilmis

Ne yazik ki bunu gelişme olarak görüyoruz. Olması gereken en başından beri buydu. Sen Anlat Karadeniz adlı dizi oynarken RTÜK uyuyordu herhalde

Pasif Kullanıcı

izlenme uzmanlarından iyi değilsindir herhalde