Görüş Bildir
Haberler
Romantizmin Sıcak Dokunuşlarını ve Korkunun Buz Gibi Nefesini Ensenizde Hissedeceğiniz Romantik Korku Filmleri

Romantizmin Sıcak Dokunuşlarını ve Korkunun Buz Gibi Nefesini Ensenizde Hissedeceğiniz Romantik Korku Filmleri

Beyza
02.12.2023 - 20:02

Romantizmin sıcak dokunuşları ve korkunun buz gibi nefesi arasında gidip gelen, izlerken kalbinizi ağzınıza getirecek, duygusal anlamda sizi zorlayacak en popüler romantik korku filmlerini sizler için derledik. 

Keyifli seyirler 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Jennifer's Body (2009)

20. Jennifer's Body (2009)

IMDb: 5,5

Özet: Needy, Jennifer'ın içinde bir iblis barındığını öğrendiğinde arkadaşını ve çevresini kurtarmaya çalışacaktır. Fakat bununla uğraşırken Jennifer'ın kurbanlarının sadece erkekler mi olduğu sorusu da kafasını meşgul etmektedir. 

Yönetmen: Karyn Kusama

Oyuncular: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons

19. Nina Forever (2015)

19. Nina Forever (2015)

IMDb: 5,6

Özet: Kız arkadaşı trafik kazasında ölen Rob başarısız bir intihar girişiminde bulunur. Acılarını bastırıp yoluna devam etmeye başladığı dönemde Rob, iş arkadaşı Holly’ye âşık olur. Öbür dünyada rahat bulamayan Nina dünyaya geri döner ve yeni çifti her cinsel ilişkiye girdiklerinde rahatsız etmeye başlar. 

Yönetmen: Ben Blaine, Chris Blaine

Oyuncular: Fiona O'Shaughnessy, Abigail Hardingham, Cian Barry

18. Life After Beth (2014)

18. Life After Beth (2014)

IMDb: 5,6

Özet: Çok sevdiği kız arkadaşı Beth beklenmedik bir anda hayatını kaybedince Zach’in dünyası alt üst olur. Ama hayat Zach’e ikinci bir şans verir ve Beth hayata geri döner! Henüz fırsatı varken Zach içindne geçen her şeyi Beth’e söyleyecektir. 

Yönetmen: Jeff Baena

Oyuncular: Dane DeHaan, Aubrey Plaza, John C. Reilly

17. Vivarium (2019)

17. Vivarium (2019)

IMDb: 5,9

Özet: Film, görünüşte mükemmel bir mahallede yaşarken kapana kısılan ve bir çocuğa bakmak zorunda kalan bir çiftin başına gelenleri konu alıyor.

Yönetmen: Lorcan Finnegan

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Imogen Poots, Jonathan Aris

16. The Love Witch (2016)

16. The Love Witch (2016)

IMDb: 6,2

Özet: Modern bir cadı, bir nevi 1960'lı yılların ucuz romanlarına ve Technicolor melodramlarına övgü gibi erkekleri büyüler ve kendisine aşık etmek için sihir kullanır.

Yönetmen: Anna Biller

Oyuncular: Samantha Robinson, Elle Evans, Jeffrey Vincent Parise

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Inhuman Kiss (2019)

15. Inhuman Kiss (2019)

IMDb: 6,4

Özet: Film dört çocuk Jerd, Sai, Noi ve Ting ile başlar. Saklambaç oynamak için ormana giderler. Noi ve Sai, ormanı koruyan bir Krasue'nin ruhunu içerdiği iddia edilen evin içine saklanmaya karar verirler. 

Yönetmen: Sitisiri Mongkolsiri

Oyuncular: Phantira Pipityakorn, Oabnithii Wiwattanawarang

14. Crimson Peak (2015)

14. Crimson Peak (2015)

IMDb: 6,5

Özet: Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe'ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. 

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain

13. Spontaneous (2020)

13. Spontaneous (2020)

IMDb: 6,5

Özet: Son sınıf öğrencisi Mara Carlye’ın (Katherine Langford) hayatı, sınıfındaki öğrencilerin fark edilemeyen bir sebepten dolayı patlamaya başlamasıyla sonsuza kadar değişir. Öğrenciler kan dolu su balonları gibi patlamaya devam ederken şehirdeki insanlarda kaos ve umursamazlık baş gösterir. 

Yönetmen: Brian Duffield

Oyuncular: Katherine Langford, Charlie Plummer, Piper Perabo

12. Spring (2014)

12. Spring (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Evan'ın hayatı annesinin trajik ölümü ile altüst olur. Kendisini bir türlü toparlayamayan Evan, hayatına yeni bir yön verebilmek için İtalya'ya gitmeye karar verir. Evan, burada büyüleyici bir kadın olan Louise ile tanışır. Louise'e aşık olan Evan, kendisini yoğun bir ilişkinin içinde bulur.

Yönetmen: Justin Benson, Aaron Moorhead

Oyuncular: Lou Taylor Pucci, Nadia Hilker, Vanessa Bednar

11. A Ghost Story (2017)

11. A Ghost Story (2017)

IMDb: 6,8

Özet: Geriye kalanların, aşkın, kaybın ve kötülüğün varlığını keşfe çıkan filmde yakın zamanda ölmüş, beyaz çarşaflı bir hayalet, evine dönerek karısına ulaşmaya çalışır.

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bones and All (2022)

10. Bones and All (2022)

IMDb: 6,8

Özet: Maren Yearly, saygı duyulacak biri olmak isteyen genç bir kadındır. Ancak utanç verici ihtiyaçları onu dibe sürükler. Çocukluğundan itibaren büyük bir probleme sahip olan Maren, ne zaman biri onu çok umursasa, onları yemekten kendini alıkoyamaz. 

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance

9. Warm Bodies (2013)

9. Warm Bodies (2013)

IMDb: 6,8

Özet: İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. 

Yönetmen: Jonathan Levine

Oyuncular: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Lio Tipton

8. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

8. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

IMDb: 6,8

Özet: İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. 

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò

7. Thelma (2017)

7. Thelma (2017)

IMDb: 7

Özet: Norveçli bir öğrenci olan Thelma ailesini ver kasabadaki hayatını geride bırakarak Oslo'ya üniversite okumaya gider. Çekingen bir kız olan Thelma, yeni hayatına alışmaya çalışırken kısa bir süre sonra kendisinin de açıklayamadığı bazı özel güçleri olduğunu farkeder. Bu güçler, aşkla ortaya çıkıyordur. 

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen

6. Thirst (2009)

6. Thirst (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Sang-Hyun hastanede gönüllü olarak çalışan katolik bir rahiptir. Ölümcül Emmanuel Virüsünün tedavisinin bulunması amacıyla yapılan deneylere gönüllü olarak katılmaya karar verir. Deney bir felakete dönüşerek başarısız olur ve deneye katılanlar arasında bir tek Sang-Hyun hayatta kalır. 

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Song Kang-Ho, Ok-Bin Kim, In-hwan Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Only Lovers Left Alive (2013)

5. Only Lovers Left Alive (2013)

IMDb: 7,2

Özet: Eve'ın, Adam'ı ziyarete geldiği zamanlardan birinde kız kardeşi Ava'nın da beklenmedik ziyaretiyle karşılaşır. O ana dek beladan başka bir şeye karışmayan Ava, yeniden işleri daha içerisinden çıkılması zor bir noktaya sürükler. 

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

4. The Shape of Water (2017)

4. The Shape of Water (2017)

IMDb: 7,3

Özet: Soğuk savaş döneminin Amerika'sında yaşayan Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Ancak günün birinde Elisa'nın hayatı, iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfetmesi ile değişir. 

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins

3. Let the Right One In (2008)

3. Let the Right One In (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Oskar, sık sık da şehir dışında yaşayan babasını ziyarete gitmektedir. Arkadaşları tarafından çoğu zaman aşağılanan ve sürekli alay edilen bir çocuk olan Oskar öc alacağı günlerin hayalleriyle yaşamaktadır.

Yönetmen: Tomas Alfredson

Oyuncular: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar

2. Shaun of the Dead (2004)

2. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Dylan Moran

1. The Handmaiden (2016)

1. The Handmaiden (2016)

IMDb: 8,1

Özet: 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. 

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın