Görüş Bildir
Haberler
Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Akımı'nı Görüştü

Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Akımı'nı Görüştü

Caner
17.03.2015 - 23:18
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Akımı dahil enerji alanındaki ortak projelerin gidişatını görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamada, iki ülke liderleri arasındaki telefon görüşmesinin Türk tarafının girişimi üzerine yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Samimi bir şekilde gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili işbirliğinin çeşitli yönleri ve 1 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleşen Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin beşinci zirvesinde alınan önemli kararların gidişatı ele alındı. Türk Akımı dahil enerji alanındaki ortak projeler üzerinde duruldu” denildi.

Görüşmede, Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha da ilerletme konusundaki iradelerini vurgulayan Erdoğan ve Putin, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ERDOĞAN'IN UKRAYNA ZİYARETİ

Erdoğan'ın 20 Mart'ta Ukrayna'ya yapacağı ziyareti hatırlattığı görüşmede, kısaca 1915 olaylarına da değinildi.

Erdoğan, bu hususta Türkiye'nin, tarihe adil bir hafıza perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğuna dikkati çekerek, bununla birlikte Ermenistan'ın barış çağrılarını umursamadığını, ortak tarih komisyonu oluşturma teklifine olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti.

Sputnik News

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/turkiye/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0