Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Türkiye ile Anlaşmazlığın NATO ile İlgisi Yok'

Putin: 'Türkiye ile Anlaşmazlığın NATO ile İlgisi Yok'

ATKN
12.01.2016 - 12:28

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye ile aralarındaki sorunun NATO ile ilgisi olmadığını, Rus jetini düşüren Ankara'nın özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman Bild Gazetesi'ne verdiği röportajın ikinci bölümünde Türkiye hakkında konuşan Putin şunları söyledi: 'Türkiye NATO'nun bir parçası ama ona saldırılmadı. Bu yüzden NATO Türkiye'yi korumak zorunda değil. Türkiye ile sorunlarımızın bu ülkenin NATO üyeliğiyle ilgisi yok. Türk liderler NATO'yu aramak yerine açıkça bir savaş suçu olan uçağı düşürdükleri için özür dilemeliydi. Bu garip değil mi? Eğer Türkiye bölgede kendi çıkarlarını koruyorsa ne Almanya ne de NATO buna destek vermek zorunda'.

24 Kasım 2015'de Türkiye Rusya'ya ait Su-24 jetini, Suriye sınırında hava sahasını ihlal ettiği için düşürmüştü.

Bu tür olayların büyük askeri çatışmalara yol açmayacağını umduğunu söyleyen Putin, 'Ama eğer Rusya'nın çıkarları ve güvenliği tehdit edilirse, Rusya buna direnecektir. Herkes bunu bilmeli' dedi.

Suriye: 'Anayasal reform ve erken başkanlık seçimleri yapılmalı'

Suriye: 'Anayasal reform ve erken başkanlık seçimleri yapılmalı'

Putin Rusya'nın Suriye'de yanlış insanları bombaladığı yönündeki suçlamaları da reddetti.

Suriye'nin Irak ya da Libya gibi olmasını istemediklerini ifade eden Putin, Suriye'de istikrar sağlandıktan sonra 'anayasal bir reform yapılmalı ve erken başkanlık seçimlerine gidilmeli' dedi.

Rusya'nın Suriye lideri Beşar Esad'a sığınma sağlayıp sağlamayacağını konuşmak için 'henüz erken olduğunu' söyleyen Putin seçimlere kadar 'Rusya IŞİD ve IŞİD'e destek veren Esad karşıtı asilerle savaşacak.

Aynı zamanda IŞİD'e karşı savaşan Esad güçlerine ve IŞİD'e karşı savaşan Esad karşıtı kuvvetlere de destek verecek' dedi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sorgulayan

putin senin sonun göründü ne konuşun halaaa. tuzla buz oldu karizmaa :D

M

Haklısın Putin Başgan. Bende olsam tek bir devleti karşıma alırım. Bütün batıyı değil. Rusya'ya yapılan yaptırımlar yüzünden durumunun aslında ne kadar kötü ... Devamını Gör