Görüş Bildir
Haberler
Pandemiyi Fırsata Çevirin: Normalde Aylarca Bilet Bulamayacağınız Bol Yıldızlı Tiyatro Oyunları

Pandemiyi Fırsata Çevirin: Normalde Aylarca Bilet Bulamayacağınız Bol Yıldızlı Tiyatro Oyunları

Bu oyunlara bilet bulabilirseniz çok şanslısınız demektir...

Maalesef pandemiden ötürü kontenjan az, biletler sınırlı ve oyunlar genel olarak İstanbul'daki sahnelerde. Yakalayabilirseniz hemen kapın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sıfır Telaş

15. Sıfır Telaş

Eşi ve kızıyla İstanbul’da yaşayan Yamaç, dedesinin ilerleyen rahatsızlığında yanında olabilmek için bir haftalığına Gelibolu’ya gider. İstanbul’a dönme hazırlığındayken oranın yerel bir radyosunda program yapma teklifi alan Yamaç için şimdi yeni bir dönem başlar.

Onur Özaydın

27.10.2020 Salı / 20:30

Kadıköy Emek Tiyatrosu / İstanbul

14. Vahşet Tanrısı

14. Vahşet Tanrısı

Hayal ettiğimiz kişiler olamadık. Mutluluk taklidi yapan, özlemini duyduğumuz anne babalar olmaktan uzak yalnızlarız. Ve bizi anlatan bu oyun müthiş komik öyle mi? Evet.

Binnur Kaya, Güven Kıraç, Tilbe Saran, Levent Ülgen

29.10.2020 Perşembe / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

12.11.2020 Perşembe / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

19.11.2020 Perşembe / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

13. Westend - Batının Sonu

13. Westend - Batının Sonu

Eduard ve Charlotte şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken, Pandora’nın kutusu açılmaya başlar. Konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle ön yargılarımızı alt üst ederler.

Mert Fırat, Tülin Özen, Naz Çağla Irmak, Evren Bingöl, Pervin Bağdat, Gün Koper

13.11.2020 Cuma / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

12. Lâl Hayal

12. Lâl Hayal

'Bir Beden Yedi Kadın… Lâl Hayal, farklı yaş ve sosyal statüden 7 kadının trajik komik hikayesini anlatır. Birbirinden farklı kadın figürlerinin yolu çözülmeye muhtaç polisiye bir hikayenin geriliminde buluşur. 16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför, koç burcu bir jinekolog… Lâl Hayal’in trajik komik kadınları neye tanıklık edip susmuşlardır? Elmas, Zümrüt, Safire, İnci, Mercan, Yeşim, Firuze... Sahi, siz bu kadınlardan hangisini tanıyorsunuz?'

Songül Öden

28.10.2020 Çarşamba / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

11. Fanatik

11. Fanatik

Tanju ve Eda 5 yaşındaki oğulları Atlas’a o gün cenazesi olan dedesinin nereye gittiğini akılcı bir şekilde açıklamanın yolunu aramaktadırlar. Onu teselli etmek için kolay yola kaçmayıp gerçekleri anlatıp onun kendi çıkarımlarını yapmasını isterler ancak bu o kadar da kolay değildir. Tanju’nun annesi de öbür dünyayı kendi inancına göre anlatmak istemektedir. Tanju oğlunu karşısına aldığında duyup duyacağı en acı haberi alır. Dedesi ölmeden önce Atlas’ı gizlice Galatasaraylı yapmıştır. Fanatik Fenerli olan Tanju oğlunu bu illetten kurtarmak için her şeyi göze alır çünkü onun gözünde Galatasaraylıların öbür dünyada gittikleri tek bir yer vardır.

“Hayat bir yolculuksa, valizini ailen hazırlar”.

Yaşamımızda kendimizi tanımladığımız, uğruna mücadele ettiğimiz kimliklerimizin çoğu ailemizden, çevremizden ve toplumdan, daha karar veremeyeceğimiz bir yaşta, kafamıza bir örs gibi bırakılır. Fanatik, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken kendilerini birbirlerine karşı çatışma içinde bulan bir ailenin komedisidir. Herkes çocuğu kendi istediği yöne yeterince çekerse ya çocuk istedikleri gibi biri olacak ya da çocuğun kolu ellerinde kalacaktır.

Neslihan Arslan, Nurhan Özenen, Salih Bademci

06.11.2020 Cuma / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gerçek

10. Gerçek

İki çift

İki en iyi arkadaş

İki sevgili

Dostluk, şüphe, ihanet…

Ve gerçek.

Gerçek nefes kesen sahneleriyle seyircinin algısını hemen her sahnede değiştiren mükemmel bir komedi. Her ne kadar karakterler hep kendi “gerçeklerini” oynasalar da, anlattıkları hikayelerin farklı versiyonları seyirciyi son ana kadar şüphede bırakıyor.

Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan, Özge Özder

20.10.2020 Salı / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

9. Zengin Mutfağı

9. Zengin Mutfağı

Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansıması.

Hizmet etmekten başka bir şey düşünemeyen köşk çalışanları da gözlerinin önünde gelişen olaylar karşısında kayıtsız kalamayacaktır. Toplumdaki değişimden her biri kendi payına düşeni alacaktır.

Vasıf Öngören’in bu olayları eğlenceli bir biçimde aktardığı oyun, tiyatro sahnesinde defalarca yorumlanmış ve beyazperdeye de uyarlanmıştır. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahnede.

Şener Şen, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Gizem Ergün, Uğur Arda Başkan

21.10.2020 Çarşamba / 20:00

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

8. Ölü'n Bizi Ayırana Dek

8. Ölü'n Bizi Ayırana Dek

Cansu ve Serdar; evlilik hayatı canlarına tak etmiş ve boşanmaya karar vermiş bir çifttir. Boşanmadan bir gece önce, kendilerine düzenlenen bir “kutlama” partisi ardından, sabah uyandıklarında ise birbirlerini sızmış olarak aynı yatakta bulurlar. Bir gece öncesine dair çok az şey hatırlayan Cansu ve Serdar’ı bekleyen asıl sürpriz salondaki kanepede uzanmakta olan cesettir. Ne yapacağını bilemeyen çiftimiz bir yandan “Hangimiz katil?” sorusuna yanıt ararken bir yandan da ilişkilerini, evliliklerini, geçmişlerini, kendilerini bulundukları noktaya taşıyan olayları yeniden değerlendirecek ve karşılarına çıkacak bambaşka sürprizlerle mücadele etmeye çalışacaktır.

Hakan Yılmaz, Ebru Cündübeyoğlu

05.11.2020 Perşembe / 20:30

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi / İstanbul

7. Kızlar ve Oğlanlar

7. Kızlar ve Oğlanlar

Kızlar ve Oğlanlar özlemek üzerine bir oyun.

“İnsanların cesaretlerine hayran kalıyorum.

Nasıl cesur her biri, nasıl dürüst, nasıl cömert insanlar…

Hayata karşı bu cömertlikleri… Biliyorum çünkü böyle bir acı yaşayıp, hala nefes almaya devam ediyor olmak, dünyadaki en büyük kahramanlıklardan biri…” Kızlar ve Oğlanlar güzelliğin, aşkın, çocuğun, evin, paranın ve en önemlisi başarının değerini anlatan bir oyun.

Düşünsenize bütün bu saydıklarımızın bir anda hayatınıza dolduğunu.

Düşünsenize elinizi birinin sımsıkı tuttuğunu ve düşünsenize her şeyin çok güzel olduğunu!

Düşündünüz mü?

Ne kadar güzel!

Peki gerçekten öyle mi?

Peki gerçekten en sevdiklerin giderken güçlü kalabilir misin?

Bilmem.

Belki.

Bergüzar Korel

30.10.2020 Cuma / 20:30

DasDas Sahne / İstanbul

6. Çıplak Vatandaşlar

6. Çıplak Vatandaşlar

Özelleştirildiği için kapanan Sheffield çelik fabrikası çalışanları artık işsizdir. Yıllarını mesleklerine vermiş bu deneyimli işçiler, geçinemez hale gelirler. İçlerinden Gaz’in aklına bir fikir gelir. Şehirdeki kadınların genç erkek striptizcilere gösterdiği büyük ilgi, Gaz’i ve diğer işsiz arkadaşlarını da yanına alarak striptiz dünyasına adım atmaya ve para kazanmaya iter. Başaramazlarsa Gaz, oğlunu bir daha göremeyecek, arkadaşlarıysa tek umutlarını kaybedeceklerdir. Çelik Striptizciler’i böyle kurarlar. Ancak striptiz nasıl yapılır hiçbir fikirleri yoktur. Üstelik rekabet büyüktür ve bilmedikleri bu yolda başlarına gelmedik kalmaz. Gösteri günü hızla yaklaşmaktadır.

Cansel Elçin, Reha Özcan, Erdal Uğurlu, Alican Altun, Bedir Bedir, Sedat Mert, Yusuf Vardar, Suna Yıldızoğlu, Dilşad Çelebi, Burcu Görek, Adıhan Şentürk, Süleyman Arda Emince, Nur Dilara Gül, Ebru Sarıtaş, Muharrem Fındıcak

31.10.2020 Cumartesi / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tırnak İçinde Hizmetçiler

5. Tırnak İçinde Hizmetçiler

Günümüz dünyasında geçen özgün bir oyun olan 'Tırnak İçinde Hizmetçiler” merkezine bir evdeki iki ‘’hizmetçi’’yi alır. Bu iki kadın kim olduklarını bilemeyecek hale geldikleri bir oyunu sürdürmeye devam ederken, kaçmak istedikleri kendileri ile yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu yüzleşmeye sebep veren belirsizliğin içinde tek sığınakları, tekinsizce oyun oynamaya devam etmektir...

Nezaket Erden, Pınar Güntürkün

27.10.2020 Salı / 20:30

Moda Sahnesi / İstanbul

28.10.2020 Çarşamba / 20:30

Moda Sahnesi / İstanbul

13.11.2020 Cuma / 20:30

Kadıköy Boa Sahne / İstanbul

4. Yutmak

4. Yutmak

“Ben genellikle dünyadaki en tuhaf insan olduğumu sanırdım, ama sonra dünyada o kadar çok insan var ki, kendini benim kadar tuhaf hisseden ve benimle aynı biçimde arızalı başka biri olabilir diye düşündüm. Onu hayal ettim ve onun da beni hayal ettiğini düşündüm. Sen eğer ordaysan bunu okuduğunu umut ediyorum, ve bilmelisin, işte ben de buradayım ve en az senin kadar tuhafım.” diyen 3 insanın hikayesi…

Ece Dizdar, Başak Daşman, Merve Dizdar 

06.11.2020 Cuma / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

3. Kalp

3. Kalp

Çok severken kaybedenlerin oyunu Kalp 80’li yıllarda sadece eşcinsellerde görüldüğü iddia edilen bir salgının yarattığı korkuyu, dayanışmayı ve ötekileştirmeyi anlatıyor. Herkes tarafından heteroseksüellerde de görüldüğü bilinirken korkunun büyümemesi için karantina benzeri hayata sürüklenen, baskı gören ve yalnızlığa itilen Ned, Emma ve Bruce’un hikayesi Kalp.

Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya, Cem Yiğit Üzümoğlu, Kerem Arslanoğlu, Burak Sarıkahya, Sinan Çatıkkaş, Nejdet Sert, Süleyman Kara, Soner Kurt

10.11.2020 Salı / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

11.11.2020 Çarşamba / 20:30

Zorlu PSM / İstanbul

2. Eylül

2. Eylül

‘Hepiniz bu hikayeyi biliyorsunuz ama görmezden geliyorsunuz.’

Eylül, 28 yaşında trans bir kadındır. Tek odalı evinde maniler söyleyerek başından geçenleri anlatmaya başlar. Nasıl seks işçisi olduğunu… Çarka çıktığı zamanları... Askerlik muayenesini... Aşık olduğu adamı.. Ailesini... Arada bir sorar: Kaç Olduk? 

Bunca şeyi kime anlatır, bilinmez. Başından geçen gullüm tadındaki olaylar bir sarmala dönüşür ve gerçekler ortaya çıkar. 

Hala Eylül müdür? Yoksa başka biri mi olmuştur artık…

***Bu hikaye birçok trans bireyin başına gelen olaylardan esinle, kurmaca hikayeler eklenerek kaleme alınmıştır.

Uğur Kanbay

07.11.2020 Cumartesi / 20:30

Kadıköy Boa Sahne / İstanbul

09.11.2020 Pazartesi / 20:30

Caddebostan Kültür Merkezi / İstanbul

1. Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

1. Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!

Nezaket Erden

20.10.2020 Salı / 20:30

Moda Sahnesi / İstanbul

11.11.2020 Çarşamba / 20:30

Caddebostan Kültür Merkezi / İstanbul

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
10
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın