Görüş Bildir
Haberler
Bugüne Kadar İzlemediyseniz 2021'de Sahnede İzlemeniz Gereken 10 Tiyatro Oyunu!

Bugüne Kadar İzlemediyseniz 2021'de Sahnede İzlemeniz Gereken 10 Tiyatro Oyunu!

2021'de de Salonları Dolduracak 15 Tiyatro Oyunu

Normalleşmeye başladığımız günlerde herkes tiyatroların açılmasını bekliyor. Ancak sezon, bir aksilik olmazsa Ekim ayında başlayacak. Sizler için Ekim'de sezonu açacak olan ve 2021'de de salonları dolduracak yeni ve devam edecek oyunlardan en çok ses getirenleri bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit / Tiyatro Hemhal

Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit / Tiyatro Hemhal

Nezaket Erden'in oyunculuğuyla büyülediği, Latife Tekin'in Sevgili Arsız Ölüm kitabından sadece Dirmit'in anlatıldığı, tek kişilik oyunda onlarca kişiyi tanıdığımız ve finaliyle hepimizi hüngür hüngür ağlatan bu mükemmel oyun, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021'de de bilet bulması zor olan oyunlardan olacak.

Unutmadan, Kır gönlünün zincirlerini! :)

Waterproof / Craft Tiyatro

Waterproof / Craft Tiyatro

1966'da Galler'de gerçekleşen Aberfan Faciası'nın sonrasına odaklanan Waterproof, çocuklarını kaybeden kadınların psikolojilerini düzeltmek için bir makyöz gönderilmesini anlatıyor diyebiliriz kabaca. 

Hepimizin çok sevdiği Bala Atabek, ilk tiyatro deneyimiyle Hande Doğandemir-ki çok yakışmış sahneye- Aslı İnandık, Başak Daşman ve İdil Sivritepe ile duygu dolu bir oyun izlemeye hazır olun!

Bir Baba Hamlet / Baba Sahne

Bir Baba Hamlet / Baba Sahne

Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu'nun sahnede adeta devleştiği bu oyunda, kahkaha krizlerine giriyor, anlatılanın Danimarka Kralı olduğunu unutturacak siyasi hicivlerle karşılaşıyorsunuz. 

'Ha unutmadan, 

çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı'nda!'

Dünyada Karşılaşmış Gibi / Krek Tiyatro

Dünyada Karşılaşmış Gibi / Krek Tiyatro

Bilet bulmanın en zor olduğu oyunlardan birisi. Devlet Tiyatroları'nda Profesyonel'e bile bilet bulan nice yiğitler bu oyunun biletlerini asla yakalayamadı. Çünkü çıktıktan sonra tahmini 18-20 saniye içinde tükeniyor biletler. 

Oyun tam bir yıldızlar geçidi. Yazarı Berkun Oya, sahnede Serkan Keskin, Öner Erkan, Alican Yücesoy, Fatih Artman, Okan Yalabık, Defne Kayalar ve Settar Tanrıöğren var! 

Ancak oyunu bu kadar çekici kılan sadece bunlar değil. Salona girdiğiniz anda camla ayrılmış bir sahne görüyorsunuz. Diğer tarafta başka sahne ve başka izleyiciler var, oyun arasında yer değiştiriyor, izlemeye öyle devam ediyorsunuz.

Daha fazla anlatmayalım, izleyince siz şaşırın :)

Pencere / Oyun Atölyesi

Pencere / Oyun Atölyesi

Tom ve Kyra, dünyaya farklı yerlerden bakan, aynı yere baksalar bile farklı şeyler gören iki karakter. 3 yıl aradan sonra tekrar görüşürüler. Yeni bir hayat kurmayı deneyecekler ama başarılı olacak mı? 

Haluk Bilginer'in David Hare'den çevirdiği ve başrolünü Esra Bezen Bilgin ile paylaştığı bu oyun, sizi 130 dakika boyunca onların yaşamına ortak edecek. 

Not: Dekordaki koltuğa dikkat edin. Haluk Bilginer koltuk için şunu söylemişti: 'Bu koltuk gerçekten çok güzel rahatsız!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir Delinin Hatıra Defteri / Tatbikat Sahne

Bir Delinin Hatıra Defteri / Tatbikat Sahne

Ankara Devlet Tiyatrolarında başlayıp Tatbikat Sahne'de devam eden, tiyatro dünyası için adeta kült olmuş bir oyundan bahsediyoruz. 

Genco Erkal'ın da muhteşem oynadığı ancak Erdal Beşikçioğlu'nun sahnede adeta devleştiği bu oyunu Tatbikat Sahne'de de izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

Yutmak / Craft Tiyatro

Yutmak / Craft Tiyatro

Merve Dizdar'ın Afife'yi kaptığı, Sadri Alışık'ı kılpayı kaçırdığı, yetmezmiş gibi bir de Direklerarası ödülünü aldığı, ayrıca sahnede devleştiği bir oyun bu. Ece Dizdar ve Başak Daşman'ın da oynadığı Yutmak, üç odada yaşayan üç kadının hayatına odaklanıyor. Kırılmışlıklar, hayaller, dışlanmışlıklar ve yaralanmışlıklar. 

Anlatacak çok şey olsa da, izleyin ve görün demek en güzeli oluyor bazen. Ancak, mutlaka izleyin!

Tırnak İçinde Hizmetçiler / Tiyatro Hemhal

Tırnak İçinde Hizmetçiler / Tiyatro Hemhal

Sevgili Arsız Ölüm Dirmit ile herkesin beğenisini kazanan Nezaket Erden'in Pınar Güntürkün ile sahneyi paylaştığı diğer oyunu. 

Jean Genet'in Hizmetçiler'inden yola çıkan Hakan Emre Ünal'ın yazdığı oyunda, iki hizmetçi ele alınıyor. Kendilerinden kaçmanın, yüzleşmeyi ertelemenin tek yolunun oynamaya devam etmek olduğunu fark eden 'hizmetçiler' yüzleşmelerine bizleri de dahil ediyor.

Zengin Mutfağı / DasDas Sahne

Zengin Mutfağı / DasDas Sahne

Şener Şen'in yıllar sonra sahnelere döndüğü, geçtiğimiz yılları kapalı gişeyle kapatan, Temmuz 2020'de çok kısa süreliğine tekrar oynanacak ve sonra sezonu bekleyecek oyunu eğer izlemediyseniz 2021 listenize mutlaka ekleyin.

Vasıf Öngören'in yazdığı, Şener Şen'in hem yönettiği hem oynadığı oyunda, 15-16 Haziran 1970'de yaşanan Cumhuriyet Tarihinin en büyük işçi ayaklanması anlatılıyor. Oyunda Şener Şen'e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı eşlik ediyor.

Alevli Günler / İstanbul Halk Tiyatrosu

Alevli Günler / İstanbul Halk Tiyatrosu

Bir Şamanın Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisinde yaşadıklarını eğlenceli bir dille anlatan oyun, Cem Davran, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin ve rolden role giren saygıdeğer tiyatrocu Erkan Can tarafından oynanıyor. Oyunun yönetmeni ise aynı anda sahnede olan Yıldıray Şahinler. 

Not: Oyun, Cem Yılmaz'ın gösterisini saymazsak sinemada gösterilen ilk tiyatro oyunu olacak. Çekimler ve kurgunun bittiğini biliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın