Görüş Bildir
Haberler
Yakışıklılığıyla Kendinden Sıkça Söz Ettiriyor! Acilen İzlemeniz Gereken En İyi Tom Hardy Filmleri

Yakışıklılığıyla Kendinden Sıkça Söz Ettiriyor! Acilen İzlemeniz Gereken En İyi Tom Hardy Filmleri

Tom Hardy'nin oyunculuk kariyeri dillere destan... Ancak, 2010 yılına gelindiğinde 'Inception' filmiyle asıl büyük bir başarısını yakaladığını söyleyebiliriz. Ardından 'The Dark Knight Rises' ile de başarısına başarı kattı adeta ve bir çok ödüle aday gösterildi. Biz de boş durmadık, sizler için en iyi Tom Hardy filmlerini derledik. 

Şimdiden keyifli seyirler!

Not: Film yorumları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir Dilim Suç (2004) Layer Cake

1. Bir Dilim Suç (2004) Layer Cake

IMDb: 7.4

İngiliz Mafyası içinde saygın bir yere sahip olan başarılı bir kokain satıcısı, işten biraz erken emekli olmayı planlamaktadır. Ancak büyük patron Jimmy Price, iddialı iki ayrı göreve atar onu. İlk olarak kayıp zengin prenses Charlotte Ryder’ı bulması gerekmektedir. Kız, herkesin korktuğu mafya babası Eddie Temple’ın kaybolan uyuşturucu bağımlısı kızıdır. Diğer görevi ise pek güven vermeyen bir gangster olan Duke ile dev bir uyuşturucu nakliye işi için pazarlık yapmaktır. Bu işler hiç de tereyağından kıl çeker gibi olmayacaktır. İngiliz yönetmen Mathew Vaughni ilk denemesi ile çok beğenildi ve ülkesinde yılın en iyi yönetmeni olarak belirlendi.

2. RocknRolla (2008)

2. RocknRolla (2008)

IMDb: 7.3

İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Amerikalı süperstar pop kraliçesi Madonna ile evlenene kadar sadece İngiltere bağımsız film çevrelerinde tanınan bir sinema adamıydı. Şüphesiz ki dünyanın en spekülatif müzisyeni ile yaptığı sıra dışı evlilik ününün eski kıta sınırlarını aşmasına vesile oldu. Ritchie, bu filminde de yine Londra merkezli alengirli işlerin peşine düşüyor. Londra’da emlak pazarı artık uyuşturucu pazarının yerine geçmiştir. Sektör girişimcileri de bir o kadar büyük oynama peşindedir. Ama bürokrat, simsar ya da gangster; küçük ya da önemli bir konumda olsun hepsinin hesap vereceği bir adam vardır o da eski ekolden bir gangster olan Lenny Cole’dür. Ama aslında Londra’nın tüm yeraltı suç dünyası komplo kurma peşinde ve çatışma halindedir, zaman değişiyordur, kurallar da. Ama bu karmaşanın içinde milyonlarca dolar değeri olan bir anlaşma Lenny’nin öldü sanılan, keş rock yıldızı oğlu Toby Kebell’in işine yarar.

3. Bronson (2008)

3. Bronson (2008)

IMDb: 7.1

İngiltere'nin 80'li yıllarda, şiddet dolu davranışlarından ötürü en popüler mahkûmlarından biri olan Michael Peterson'ın gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan film, 19 yaşındaki genç Michael'ın çok çabuk öfkelenen karakter çizgileriyle başlıyor. Dünya üzerinde isminin kalıcı olmasını isteyen Michael'ın aklına bir gün postane soymak fikri gelir ve eline aldığı silahıyla hiç düşünmeden bunu gerçekleştirir. İlk olarak 7 yıl olarak kararlaştırılan hücre hapsi, hapishane içerisindeki uygunsuz hareketleri sonucunda 34 sene olur.

4. Baslangıç (2010) Inception

4. Baslangıç (2010) Inception

IMDb: 8.8

Başlangıç, doğaüstü ve büyülü gerçekçi tonları, bilim kurgu ve fantazmatik sinema estetiği ile harmanlayan ilginç senaryosuyla, Leonardo DiCaprio'nun üst düzey performans sergilediği değişik bir film. Bu yapımda sanatçı, çok yetenekli bir hırsız olan 'Dom Cobb ' ile karşımızda. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu nadir insanlarda görülebilecek yeteneği, bu ender rast gelinebilecek mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır.

5. Büyük Dövüş (2011) Warrior

5. Büyük Dövüş (2011) Warrior

IMDb: 8.2

Warrior, bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor. Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir. Tommy babasına kendisini turnuva için eğitmesi için yardım isteyecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kara Şövalye Yükseliyor (2012) The Dark Knight Rises

6. Kara Şövalye Yükseliyor (2012) The Dark Knight Rises

IMDb: 8.4

Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin son filminde, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında. Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var.

7. Kanunsuzlar (2012) Lawless

7. Kanunsuzlar (2012) Lawless

IMDb: 7.3

Kaçakçılıkla nam salmış Bondurant kardeşlerin gerçek hikayesinin anlatıldığı film, Büyük Depresyon döneminde Virginia eyaletinde yasa dışı yollarla zengin olan alkol üreticilerini ve kaçakçılarını odağına alıyor. Bondurant ailesine mensup 3 kardeşin birbirine olan sadakati, kaçakçılıkla kazandıkları iyi paradan kendilerine pay isteyen devlet görevlileri karşısında da sınanıyor.

8. İyi Olan Kazansın (2012) This Means War

8. İyi Olan Kazansın (2012) This Means War

IMDb: 6.3

Warrior, bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor. Tommy Riordon alkol bağımlılığından yeni yeni kurtulmaya başlayan, artık iyi bir Hristiyan olan babasını ziyaret eder. Babasının değiştiğine bir türlü inanamayan adam ertesi gün, daha önce Pete isimli profesyonel dövüşçüyle dövüştükleri spor salonuna gider. Tommy bu kavgayı kazanmış, dövüşün videoları internete yüklenip kısa sürede fenomen haline gelmiştir. Genç dövüşçü burada kazananın 5 milyon dolar ödül elde edeceği Sparta isimli bir turnuvanın düzenlendiğini öğrenir...

9. Locke (2013)

9. Locke (2013)

IMDb: 7.1

Bir yapı şirketinde yönetici olan ve başarılı bir kariyere sahip olan Ivan Locke, iki çocuğu ve karısıyla birlikte sorunsuz bir hayat sürmektedir. Bu gidişat aldığı bir haberle son bulur. Arabasıyla çıktığı yolda kendini, hayatını ve sahip olduğu her şeyi sorgulamasına yol açan bu haberin ağırlığıyla mücadele ederken bir yandan da işiyle ilgili bir krizle uğraşmaktadır. Şirketi oldukça zarara sokabilecek bu krizi soğukkanlılıkla çözmeye çalışır. Ama yalın ve basit çözümler ve hiç kaybetmediği süküneti karşı tarafı sakinleştirmeye yetmez. Ivan Locke o telefon konuşması sırasında kariyerinin ve hayatının en zorlu sınavıyla karşı karşıya gelir. Arabasının içinde, kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek olan felaketi durdurmak için zamana karşı koyma mücadelesi başlar. Öte yandan da tek başına çıktığı yolculukta kendi geçmişiyle de bir hesaplaşma içine girer.

10. Kirli Para (2014) The Drop

10. Kirli Para (2014) The Drop

IMDb: 7.1

Bob Saginowski, barmenlik yapan, bir şekilde kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan eski bir suçludur. Bob'un kkuzeni Marv ile işlettiği bar, Brooklyn'de çok önemli bir mekandır. Özellikle de kara para aklayan gansterlerin buluşma noktası olan barda işler yolunda gibidir. Yasadışı işlerin farkındadırlar ama görmezden gelirler. Ancak Bob ve komşusu Nadia, bir gün çöplüğe bırakılmış yaralı pitbull yavrusunu bulup eve götürmeye karar verdiklerinde işler karışmaya başlar. Çünkü yavrular azılı suçlu Eric Deeds'e aittir ve bu yüzden durum kontrolden çıkar. Bir yandan da Bob ve Nadia arasında bir yakınlaşma başlar.İşin kötü yanı, Eric Deeds aynı zamanda Nadia'nın eski sevgilisidir ve hem onu hem de köpeğini geri almak için her şeyi yapacaktır. Bu sırada kuzenlerin barı soyulur ve şimdi bütün yeraltı, çalınan paralarını onlardan geri istemektedir. Bob ve Marv, barlarını kimlerin soyduğunu bulmak için eski günlere geri dönmek zorundadır. Eric'in Çeçen patronu da işin içine girince olaylar gittikçe büyür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mad Max: Fury Road (2015)

11. Mad Max: Fury Road (2015)

IMDb: 8.1

Mad Max: Fury Road'da, zorlu geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de bir şekilde kendini Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasında bulur. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar ve Joe kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. 

Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller'ın bir kez daha yönetmen koltuğunda oturuyor.

12. Diriliş (2015) The Revenant

12. Diriliş (2015) The Revenant

IMDb: 8.0

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır...

13. Efsane (2015) Legend

13. Efsane (2015) Legend

IMDb: 7.0

1950-1960 yılları arasında Londra'da geçen filmde Ronald ve Reginald Kray adlı ikiz kardeşler şehri hakimiyeti altına alan ünlü bir çetenin liderleridir. Her geçen gün güçlerine güç katan ikiz gansterler, daha fazla bölge ve paraya sahip olmaktadırlar. Ancak bu yükseliş Reggie'nin karısı Frances'in ortaya çıkmasıyla tehlikeye girecektir. Frances kocasını işi bırakması için ikna etmeye çalışınca ortaklıkları ve The Firm imparatorluğu yıkılmanın eşiğine gelir...

14. 44. Çocuk (2015) Child 44

14. 44. Çocuk (2015) Child 44

IMDb: 6.5

Sovyet Birliği'nde Stalin döneminde geçen hikayede, devlet için çalışan gizli bir ajan ülkeyi çalkalayan bir seri çocuk cinayetini araştırmak için görevlendirilir. Örgütte gözden düştüğü için verilen bu görevde, ajan cinayetlerin üst seviyede bir parti lideri ile alakalı olduğunu ortaya çıkartacaktır. Yönetmenliğini Daniel Espinosa'nın üstlendiği film, Tom Rob Smith'ün romanından uyarlandı ve Richard Price tarafından senaryolaştırıldı. Filmin yapımcılığını başarılı yönetmen Ridley Scott üstlendi.

15. Dunkirk (2017)

15. Dunkirk (2017)

IMDb: 7.9

Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar. 

Arkaları deniz olan bir yerde sıkışan askerler, düşman saldırısına karşı çaresiz bir durumda kalırlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?