Görüş Bildir
Haberler
Öğrenince "Teknoloji Ne Büyük Nimet" Demekten Kendinizi Alamayacağınız Verimliliği Arttıran 12 Uygulama

Öğrenince "Teknoloji Ne Büyük Nimet" Demekten Kendinizi Alamayacağınız Verimliliği Arttıran 12 Uygulama

Entel Feridun
17.11.2022 - 07:14

Sabah uyanmak çok zor geliyorsa, gününüzü planlamak konusunda yetersiz hissediyorsanız ya da ders çalışmak yerine telefonunuzu bırakamıyorsanız bu uygulamalar işinize yarayabilir. Öğrenince 'Teknoloji ne büyük nimet', demekten kendinizi alamayacağınız telefon uygulamaları sizin için planlar yapıyor ve motivasyon aşılıyor. Bu uygulamalar ile günlük ya da haftalık programlar hazırlayabilir ve çalışmalarınızı rutin alışkanlıklarınız arasında dahil edebilirsiniz. Üstelik bu uygulamalar da sadece sorumluluklar ve görevler yok, eğlence de var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. How Many Days

12. How Many Days

Günlük alışkanlıklarınızı kontrol etmek istiyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz! Ne kadar su içtiğinizden, kaç saat çalıştığınıza kadar birçok alışkanlığınızı rapor haline getirebilirsiniz. Gün sonunda verilerinizi değerlendirerek daha iyi olmak için kendinizle yarışmanıza yardımcı olur.

11. Google Calendar

11. Google Calendar

Google Calendar uygulaması elimizin altında şeklinde yorumlanacak kadar kolay erişilebilir bir uygulama ancak çoğumuz onu amacına yönelik kullanmıyor. Eğer motivasyonunuzu arttırmak ve günlük planlarınızı atlamamak için çabalıyorsanız takvimden saat saat ve gün gün yapmanız gerekenleri not edebilirsiniz. Böylece hem telefondan hem de bilgisayarınızdan bildirimler ile hiçbir işi atlamadan çalışmaya koyulursunuz.

10. Quitzilla

10. Quitzilla

Tüm hayat rutinlerinizi kaydedebilme fırsatı sağlayan Quitzilla'yı zararlı alışkanlıklarınızı bırakmak ya da iyi olanları ise geliştirmek için kullanabilirsiniz. Uygulama eğer yeni bir rutine başladıysanız bununla ilgili size motive edici bilgiler ve sözler paylaşır. Böylece kendinize inancınız sağlam kalır.

9. Meaningful Things

9. Meaningful Things

Eğer telefonunuzda dikkatinizi dağıtan çok şey varsa bu uygulama işinize çok yarayacak çünkü siz çalışırken tüm dikkatinizi işinize vermeniz için arka plandaki uygulamaları engelleyebiliyor.

8. Fabulous

8. Fabulous

Fabulous, hayatınızı düzene sokacak ve faydalı alışkanlıklar edinmenize yardımcı olacak dijital bir yaşam koçu uygulamasıdır. Bu uygulama ile tüm alışkanlıklarınızı listeleyebilir ve günün sonunda neler yaptığınızı görebilirsiniz. İstatistiksel olarak alışkanlıklarınızı görmek, zararlı olanları bırakmanız konusunda da teşvik edici olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. ClickUp

7. ClickUp

ClickUp uygulamasını hem bireysel hem de ekip çalışmalarınız için ortak kullanabilirsiniz. Bu uygulama aracılığıyla kendinize görevler verebilir ve projelerinizi geliştirebilirsiniz. Uygulama hedeflerinizi ve başarılarınızı diğerleriyle paylaşma imkanı da tanıyor.

6. Motivation Quates

6. Motivation Quates

Daha iyi bir eş, daha iyi bir çalışan, daha iyi bir öğrenci ya da daha iyi bir insan olmak isteyenler için Motivation Quates uygulaması tüm alışkanlıklarınızı gözlemleyebileceğiniz bir uygulamadır. Motive etmek konusunda ise en yakın arkadaşınızdan daha iyi olduğuna inanabilirsiniz!

5. Simplenote

5. Simplenote

Simplenote uygulaması not almayı seven ve her görevi sıralayan kişiler için eğlenceli bir uygulama olabilir. Uygulama içerisinde görevlerinizi listeleyebilirsiniz ve diğer cihazlarınızla  otomatik güncellendiğinden erişim açısından kolaylık sağlayabilirsiniz.

4. Freedom

4. Freedom

Freedom, aklınızı dağıtan sosyal medya, oyun gibi diğer uygulamaları arka planda engelleyerek yaptığınız işe odaklanmanızı sağlar. Eğer siz de telefonu bırakmakta zorlanıyorsanız ve Instagram'da gezmek ders çalışmaktan daha cazip geliyorsa kontrolü bu uygulamaya bırakabilirsiniz.

3. Headspace

3. Headspace

İyi bir uyku düzeni ve psikolojik anlamda huzur her şeyden önce sağlık ve ardından verimlilik demektir. Bu yüzden sabahları uyanmakta zorlanıyorsanız, yataktan çıkmak eziyetse size en iyi meditasyon ve uyku uygulamasını öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Forest

2. Forest

Forest uygulaması ile hem eğlenebilir hem de çalışabilirsiniz. Bu uygulama siz çalışmak için odaklandığınız sürece boyunca aslında size eşlik eder ve bir fidan büyütür. Bu fidanı ağaç yapmak ve meyve vermesini sağlamak sizin emeğinizdir. Alt metni oldukça anlamlı bir uygulama olduğu için hoşunuza gideceğine inanıyoruz.

1. Pomodoro

1. Pomodoro

Pomodoro tekniğini duymuşsunuzdur ancak bunun bir uygulaması olduğunu ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Pomodoro tekniği basitçe 25 dakikalık bir çalışma seansı ve 5 dakikalık molalarla ders ve diğer çalışmalarınız motive olabileceğinizi anlatan bir tekniktir. Siz zaman tutarken dikkatiniz dağılmasın diye Pomodoro uygulaması daha verimli çalışmanıza yardımcı oluyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın