Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç'tan 'Şehirlerin İsimleri Değişebilir' Sinyali

Bülent Arınç'tan 'Şehirlerin İsimleri Değişebilir' Sinyali

Onedio Medya
08.12.2014 - 14:41 Son Güncelleme: 08.12.2014 - 15:15

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa, Diyarbakır ve Hakkari'yi örnek vererek eski isimlerini isteyen şehirlerin bu taleplerinin karşılanabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı şehirlerinin isminin değiştirilebileceği sinyalini verdi. Manisa’nın isminin de tarihte geçtiği gibi ’Saruhan’ olabileceğini dile getiren Arınç, 'Geçenlerde ’bazı illerin isimleri değişse ne olur?’ diye konuşuldu. Düşünün bir karar verin. Manisa’nın ismi ’şu olsun’ diye karar verirseniz biz de bunu yaparız. İhtiyaç varsa tabi. Hakkari benim adım ’Çölemerik’ olsun diyorsa, öbür taraftan ’bakır da neymiş? Diyarbekir olsa daha güzel olur’ diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman düşünme ve uygulama devri' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’nin istişare toplantısına katıldı. Toplantıda ayrıca Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Ak Partili Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, Recai Berber ve işadamları da yer aldı. Toplantıda konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Abdullah Tekin, dernek olarak Manisa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Toplantıda işadamlarına seslenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'MÜSİAD’ı seviyoruz, takdir ediyoruz. Sadece ekonomik ticari alanda değil, Türkiye’nin her konusuyla yakından ilgilenen demokratikleşme özgürleşme konusunda çalışmalar yapan MÜSİAD’ın konuğu olmak çok önemli. Bir hemşehriniz, arkadaşınızım. Manisa’ya hayat verenlerle, emeğini alın terini ortaya koyanlarla bir aradayız. Belli bir nesil zaman içinde önemli görevler alıyor, biz de bundan mutluluk duyuyoruz' dedi. Manisa’nın yıllardır İzmir’in gölgesinde kaldığını dile getiren Arınç, kentin gelişimine dikkat çekti.

ŞEHİRLERİN İSİMLERİ DEĞİŞEBİLİR ÖNERİSİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı şehirlerinin isminin değiştirilebileceği sinyalini verdi. Manisa’nın isminin de tarihte geçtiği gibi ’Saruhan’ olabileceğini dile getiren Arınç, 'Geçenlerde bazı illerin isimleri değişse ne olur diye konuşuldu. Yozgatlı Bekir Bozdağ hemen atıldı, ’Yozgat’ın eski ismi ’Bozok'tu’ yine Bozok olsun’ dedi. Ben de kendime dedim, ’Manisa’nın yerine bir isim olsa acaba Saruhan mı olur başka bir yer mi olur.’ Siz de düşünün, düşünmek parayla değil. Düşünün bir karar verin. Manisa’nın ismi şu olsun diye karar verirseniz biz de bunu yaparız. İhtiyaç varsa tabii. Hakkari, ’benim adım Çölemerik olsun’ diyorsa , öbür taraftan bakır da neymiş, ’Diyarbekir olsa daha güzel olur’ diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman düşünme ve uygulama devri' dedi.

İSTİKRAR VURGUSU

Dünyanın ekonomik krizlerle boğuşurken Türkiye’de 7 milyon kişinin istihdam edildiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, ihracatın da arttığını hatırlattı. Faizlerin düştüğünü ve işsizliğin tek haneli rakamlara indiğini kaydeden Arınç , '1999-2000 yıllarını bilirim. O zaman da milletvekiliydim. Esnafı dolaşıyorum, ekonomik kriz vardı. ’Otuz kırk yıldan bu yana esnafım hiç bu kadar üzülmemiştim. Ama bu sefer ümidimi kaybettim’ dedi. İnsan ümidini kaybetmemeli. Ümit kaybedilirse her şey kaybedilir. Eski günlerin özlemini çeken insanlar var mıdır? ’Hayır olur mu deli misin sen?’ diyenler olabilir. Valla az da olsa var. Bunlar gitsin de eski günler gelsin. Gözlerini kan bürümüş bazı zavallı tipler var. İstikrar dediğimiz şey içtiğimiz su kadar önemlidir. Bu istikrarı AK Parti iktidarı olarak anlamayın. Ama hangi parti olursa olsun istikrar farklı bir şeydir. Kurumların görevlerini yaptığı, ekonomide önemli adımların atıldığı, herkesin 50 yıl sonrasını görebileceği dönemden bahsediyorum' diye konuştu.

YATIRIM 200 MİLYAR DOLARA ÇIKMIŞ

Dünyanın en büyük ekonomik kuruluşlarıyla toplantı yaptıklarını, ekonomi zirvesinin kapanış töreninde konuşacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Ben onlara ekonomiyi çok iyi bildiğim için konuşmuyorum. ’Siz bize Türkiye’nin siyasi istikrarını anlatın, Türkiye için yakın uzak tehlikeler nedir? Biz yatırımlarımızı ona göre yönlendirmek istiyoruz’ diyorlar. O insanlar inanıyor yatırımlarına devam ediyor. Dolaylı ve doğrudan yatırım 200 milyar dolar seviyesine çıktı. Türkiye öyle bir sistem kurdu ki kamu bütçesinden değil yap- işlet- devret modeliyle de yatırım yapıyor. Biz bu havaalanları tünelleri, yap işlet devret metoduyla yapıyoruz' dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DEĞİNDİ

İstikrarın sona ermesini isteyenlerin olduğunu iddia eden Başbakan Yardımcısı Arınç, çözüm sürecinin başarılı olması halinde Türkiye’nin uçuşa geçeceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Türkiye’de bu istikrar birileri istemese yeni yeni oyunlar sergilese dahi Türkiye’de kavga istenmesine rağmen halkımız bunlara itibar etmeyecek. Birliğimiz bozulmayacak. Çözüm süreci Türkiye’nin önündeki en büyük handikaptır. Çözüm süreci başarılı olursa Türkiye uçuşa geçer. Take off durumundan saatte 900 kilometre hızla giden uçağa döner' diye konuştu.

ARGE ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİLMESİNİ İSTEDİ

İşadamlarına yenilik ve ARGE çalışmalarına önem vermelerini tavsiye eden Başbakan Yardımcısı Arınç, yapılan yenilikler sayesinde Türkiye’nin savunma sanayinde ihraç yapmaya başladığını açıkladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Hükümetimizin yaptığı en başarılı işlerden biri ARGE yatırımlarına destek vermektir. ARGE ve inovasyonla yeni üretimler yapın. Bedelli askerlikten gelecek parayı kamunun bütçesine girmeden savunma sanayiye aktaracağız. İnanıyor musunuz bunları bir de ihraç ediyoruz. Endonezya’ya Malezya’ya zırhlı personel taşıyıcı, gemi ihraç ediyoruz. Türkiye savunma sanayide iyi noktaya geldi. Eskiden uçağı alırdık, uçmayı bile beceremezdik. Tankların modernizasyonunu bile yabancı ülkelere verecek duruma gelmiştik. Bilgisayar yazılım hariç yüzde 90’ını yapacak durumdayız. İşadamlarımızdan da piyasanın ihtiyacı olan işlerle cari açığın ortadan kaldırılmasına fayda olacak ürünler üretmenizi bekliyoruz' diye konuştu. 

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN/MANİSA/DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0