Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu Filistin Meselesinde Geri Adım Attı

Netanyahu Filistin Meselesinde Geri Adım Attı

Caner
19.03.2015 - 22:39
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birinci parti olarak çıktığı seçimlerden önce 'Ben iktidardayken Filistin devleti olmayacak' diyen İsrail Başbakanı Netanyahu, bu sözlerinden üç gün sonra 'Barışçıl bir iki devletli çözüm istiyorum' ifadelerini kullandı.

Genel seçimlerden önce “Seçilirsem bir Filistin devleti kurulmasına izin vermeyeceğim” diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geri adım attı. Seçim zaferi sonrası ilk röportajını Amerikan NBC televizyonuna veren Netanyahu “Politikamı değiştirmedim. Tek devletli çözüm istemiyorum. Sürdürülebilir, barışçıl bir iki devletli çözüm istiyorum” dedi.

ABD: Atacağımız adımları değerlendireceğiz

Netanyahu’nun ‘iki devletli çözüme karşı olduğunu’ söyleyen açıklaması başta ABD ve İngiltere’nin tepkisini çekmişti. ABD yönetiminden, Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest “Bu konudaki konumumuzu ve ileride atacağımız adımları değerlendireceğiz” derken, İngiltere’den Başbakan Yardımcısı Nick Clegg “Netanyahu Filistin devleti kurulmasını reddeder, Batı Şeria’daki yerleşimleri genişletirse, İngiliz parlamentosu da dahil olmak üzere, dünyanın Filistin Devleti’ni tanımaktan başka bir çaresi kalmaz” açıklamasını yaptı.

Obama hâlâ aramadı

Seçimlerin ardından ABD Başkanı Obama, Netanyahu'yu hâlâ aramış değil. Beyaz Saray Sözcüsü, iki ülke arasındaki tüm diplomatik temasların aynı şekilde devam ettiğini vurgularken Obama'nın gün içinde Netanyahu'yu arayacağını belirtti.

Netanyahu'nun sözleri

Seçimlerden hemen önce konuşan Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde bir Filistin devletine izin vermeyeceğini belirtmişti. Netanyahu; 'Benim iktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak. Kim Filistin devletinin kurulması için harekete geçer ve buralardan (Filistin toprakları) çekilmeye niyet ederse, bu toprakları İsrail’e karşı düzenlenecek radikal İslamcı terörist saldırılara terk etmiş olur' diye konuşmuştu.

Kaynak: NBC, Reuters, Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/net...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0